7 gouden tips voor uw Duitse website

De introductie houden we kort: centraal in deze blog staan 7 tips om de content op uw Duitse website te verbeteren.

1: Niet vertalen, maar transcreëren

Let erop dat u uw website niet gewoon van het Nederlands naar het Duits vertaalt. Woorden en uitdrukkingen hebben in het Duits namelijk vaak een heel andere betekenis dan in het Nederlands. Ook het verschil tussen “Du” en “Sie” is anders in het Duits dan “jij” en “u” in het Nederlands. Om ervoor te zorgen dat uw Duitse websitebezoekers een authentiek gevoel voor uw bedrijf ontwikkelen, moet de content worden “getranscreëerd” door iemand wiens moedertaal Duits is, zodat de tekst aansluit bij de Duitse cultuur.

2: Geen verrassingen, maar concrete informatie

Communiceer altijd eerlijk en concreet op uw website.  Zowel Duitse als Nederlandse bezoekers stellen dit op prijs.  Vooral als het gaat om beschrijvingen van producten, diensten of plaatsen houden Duitsers niet van verrassingen. Zorg er daarom voor dat u deze beschrijvingen altijd met feiten onderbouwt. In plaats van “Het vakantiehuis ligt dichtbij zee” is het beter om “Het vakantiehuis ligt op ongeveer 100 meter van zee” te schrijven.

3: Zorg voor een “Über uns“-pagina

Heeft u al een “Über uns”-pagina op uw Duitse website? Zelfs als u met deze pagina niet gelijk leads genereert, is het aan te raden om zo’n “Über uns”-pagina te hebben. Als u uzelf en uw bedrijf persoonlijk voorstelt, wint u vertrouwen van uw Duitse websitebezoekers en overtuigt u hen ervan om bij u te bestellen, te boeken of contact met u op te nemen.

4: Referenties en reviews

Over vertrouwen gesproken: ook referenties van de in Duitsland bekende keurmerken en beoordelingen van andere Duitse klanten of bezoekers worden door onze oosterburen zeer gewaardeerd. Wat gelijkgestemden al goed hebben gevonden, dat moet immers goed zijn. Vraag uw Duitse klanten of gasten daarom altijd of zij hun ervaringen online willen delen - eventueel in ruil voor een kleine blijk van waardering, zoals een tegoedbon. Kijk daarnaast of er voor uw branche ook erkende kwaliteitstests bestaan, waar u uw bedrijf kunt laten testen.

5: Betalen op de Duitse manier

Als u wilt dat Duitsers op uw website iets bestellen of boeken tegen betaling, moet u betaalmethoden aanbieden die in Duitsland gebruikelijk zijn. IDeal bijvoorbeeld is slechts bij een paar Duitsers bekend. Betaalmethoden die voor onze oosterburen meer vertrouwd voelen zijn o.a.:

  • PayPal
  • Kopen op rekening
  • Kopen door vooruitbetaling via bankoverschrijving

Wanneer u deze betaalmethoden aanbiedt, geeft dat uw Duitse klanten een extra reden om een product of dienst via uw website te kopen of te boeken.

6: Contact opnemen? Ja graag!

Wilt u dat uw Duitse websitebezoekers contact met u opnemen? Maak het dan zo gemakkelijk mogelijk voor hen. Met Duitse contactformulieren geeft u onze oosterburen het gevoel dat hun vragen en opmerkingen aan u gewenst zijn.

Spreken uw werknemers "ein kleines bisschen" Duits? Vermeld dat dan in de contactmogelijkheden. Zo kunt u de drempel verlagen om contact op te nemen met uw bedrijf.

7: Impressum, Datenschutz & AGBs

U heeft er waarschijnlijk al over gehoord als u een Duitse website heeft, maar wij willen u er graag nogmaals op attenderen: uw Duitse website dient informatie te bevatten over uw bedrijf en in hoeverre en op welke manier u de persoonsgegevens van uw klanten gebruikt. Zorg daarom voor een professionele Impressum, Datenschutz(erklärung) en Allgemeine Geschäftsbedingungen (AGB). Dit zal u niet alleen juridisch beschermen, maar zorgt ook voor een teken van betrouwbaarheid voor uw bedrijf.  Duitsers zijn gewend aan formele informatie op websites en hechten nog meer waarde aan privacy.

Is uw Duitse website content Duits-proof? 

Wilt u er zeker van zijn dat de content op uw website geschikt is voor de Duitse markt of wilt u uw website optimaliseren voor Duitse bezoekers? Onze Duitse collega’s staan graag voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u van persoonlijk advies te voorzien. Neem direct contact met ons op. We spreken zowel Duits als Nederlands.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte