Webshop Barbara’s Garden

Voor Barbara’s Garden, gespecialiseerd in exclusieve tuinmeubelen van topmerken, mochten we de online activiteiten van de grond af opbouwen. Een belangrijk onderdeel in de gekozen online strategie werd een nieuwe inspiratiewebshop, om online beter vindbaar te worden en meer omzet en conversie online te behalen. Met de nieuwe webshop heeft Barbara’s Garden een prachtig online kanaal als aanvulling op de uitgebreide showroom in Didam. Bezoekers kunnen in de webshop het uitgebreide assortiment met exclusieve tuinmeubelen, tuinverlichting en tuinaccessoires en de verschillende topmerken op hun gemak bekijken. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een showroomafspraak of om nog eens rustig naar specifieke tuinmeubelen of tuinmerken te kijken na afloop van een adviesgesprek bij Barbara’s Garden. Indien gewenst kunnen zij direct een offerte aanvragen, een product bestellen of een afspraak inplannen voor een bezoek aan de showroom en persoonlijk en deskundig advies door Barbara zelf.

Barbara’s Garden: exclusieve tuinmeubelen van topmerken

Barbara’s Garden staat voor ultieme buitenbeleving met exclusieve tuinmeubelen van topkwaliteit. Hier kunt u terecht voor alles op het gebied van inrichting en styling van bijvoorbeeld uw veranda, tuin- of dakterras. In de showroom in Didam vindt u een uitgebreide en bijzondere collectie tuinmeubelen, tuinverlichting en tuinaccessoires van toonaangevende merken zoals Tribù, Tuuci, Royal Botania, Fermob, Atelier Vierkant en Vincent Sheppard. Sinds 1 november 2019 maakt Barbara’s Garden onderdeel uit van Hendriks Hoveniers, gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van exclusieve en bijzondere tuinen en tuinprojecten. Hendriks Hoveniers behoort inmiddels tot een select aantal tophoveniers in Nederland. De combinatie van Hendriks Hoveniers en Barbara’s Garden zorgt ervoor dat er een compleet pakket kan worden aangeboden aan de klant. Van ontwerp en inrichtingsplan tot inrichting en styling van tuin, veranda en/of dakterras; klanten kunnen van A tot Z volledig worden ontzorgd.

Bekijk website
"Help ons met een goede online strategie om de omzet en conversie van Barbara’s Garden te vergroten."
De
Uitdaging

De Aanpak

1

Strategie & Doelstellingen

We hebben de (potentiële) doelgroepen van Barbara’s Garden geanalyseerd en gesegmenteerd en daarbij de mogelijkheden van cross selling onderzocht. Als fundament in de online strategie hebben we gekozen voor het vergroten van de online vindbaarheid via een nieuwe webshop, als aanvulling op het persoonlijk contact met de klant in de showroom in Didam. Via gerichte SEO en SEA en daarnaast e-mailmarketing en social media brengen we de webshop onder de aandacht van bestaande en nieuwe klanten. Belangrijk is om de bezoekers een goede indruk te geven van de uitgebreide tuincollectie en ze de mogelijkheid te bieden om een showroomafspraak te plannen voor een persoonlijk advies.

2

Concept & Uitwerking

De webshop is volledig SEO-geoptimaliseerd. Via een uitgebreide search analyse hebben we bepaald wat de beste productcategorieën en merken voor de webshop zouden zijn op basis van de zoekintentie van potentiële klanten. Samen met de klant hebben we bepaald wat interessante producten zijn en welke filters en elementen in de webshop relevant zijn. De webshop wordt op termijn uitgebreid met een betaalfunctionaliteit zodat klanten ook direct producten kunnen bestellen en afrekenen.

3

Implementatie & Resultaat

Er staat inmiddels een fraaie nieuwe webshop voor Barbara’s Garden online met mooie productafbeeldingen en heldere productbeschrijvingen. In de webshop krijgen bezoekers een goed beeld van het uitgebreide assortiment met exclusieve tuinmeubelen, tuinverlichting, tuinaccessoires en pottery en daarnaast de verschillende topmerken die Barbara’s Garden voert. Daarnaast kunnen bezoekers heel gemakkelijk een product bestellen of een offerte aanvragen. Ook is het mogelijk om een afspraak in te plannen voor een bezoek aan de showroom met de mogelijkheid van een persoonlijk advies.

Expertise Marotura

Vanuit Marotura hebben we bij dit project de volgende expertise ingebracht: 

  • Online consultancy
  • Data analyse
  • SEO expertise
  • SEA expertise / Google Ads
  • Content expertise
  • Projectmanagement
  • Design & front end
  • Back end & programmering
  • E-mailmarketing

Gebruikte tools & Technologie

Partner
aan het woord
Diderik Corts
Directeur Hendriks Hoveniers en Barbara’s Garden

Volgende case worden?