Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

4 Hardnekkige fabels over Social Media

Social media zijn een belangrijk aspect als het om het genereren van online business gaat. En toch komen we ze nog steeds tegen: Hardnekkige fabels over Social Media. Met deze blog wil ik deze vier meest voorkomende fabels uit de wereld helpen.

Fabel #1: “Social Media is tijdverspilling”
Dit is voor mij persoonlijk één van de meest interessante fabels over social media. Waarom? Tijdverspilling kun je ook zien als inefficiëntie. Als men dus denkt dat de inzet van social media tijdverspilling is, dan zou je dit gelijk kunnen zetten met “niet efficiënt inzetten van social media.” Maar inefficiëntie heeft voornamelijk ermee te maken, dat er geen duidelijk doel met een daarbij behorende strategie opgesteld is om het beoogde doel te behalen. Als dit het geval is en social media dus zonder een concreet doel en uitgewerkte strategie ingezet worden, dan kunnen social media inderdaad tot tijdverspilling leiden. In alle andere gevallen, waar wel naar een duidelijk doel toegewerkt wordt, kunnen concrete stappen uitgewerkt worden die er uiteindelijk toe zullen leiden dat het doel ook daadwerkelijk behaald wordt. Daarom adviseren wij altijd: Begin met een doel en werk aan de hand daarvan een strategie uit.

Fabel #2: “We hebben niet genoeg content / Over ons product kun je niet zo veel content produceren”
Deze gedachtegang vindt zijn oorsprong vaak in een foutieve opvatting van wat content en content marketing eigenlijk is. Content marketing en social media content in het verlengde daarvan gaat er dus niet om het zoveelste stuk over een product of dienst te schrijven, maar om nieuwe verhalen rond het product, een dienst of het bedrijf zelf te creëren en daarmee bij de beleving van de klant aan te sluiten. Dit perspectief op content en content marketing zorgt dus voor een onuitputtelijke bron voor verhalen, die in elk social medium weggezet kunnen worden. Daarom beginnen wij altijd met een grondige analyse van de klant van onze klant en werken daarna een customer journey en roadmap uit die als vertrekpunt voor alle content op alle social media kanalen dient.

Fabel #3: “Mijn klanten zijn niet online.”
Dit is een heel bijzondere fabel, omdat het simpelweg niet klopt en er jaarlijks nieuwe onderzoeken uitkomen die zwart op wit het tegendeel bewijzen. Volgens het meest recente nationale social media onderzoek van Newcom*1 zien we dus dat ook dit jaar de aanmeldingen voor social media verder stijgen. Facebook en Google+ groeien nog steeds en de “youngsters” onder de social media zoals Pinterest en Instagram breiden zich ook met grote sprongen uit.
De meerderheid van de Nederlandse bevolking is dus aangesloten bij één of meer social media kanalen. Aangezien klanten ook altijd mensen zijn en zodoende ook deel uitmaken van de bevolking is het dus statistisch gezien bijna onmogelijk dat jouw klanten helemaal niet online zijn. Ook zij hebben een privé leven, met vrienden, hobby’s en (werkgerelateerde) interesses waar ze graag van op de hoogte willen blijven – en hoe is dit beter te bewerkstelligen dan via het aanmelden op social media kanalen. Of privé of zakelijk: ergens zijn de klanten wel online. Je moet alleen achterhalen waar ze precies actief zijn. Daarom beginnen wij allereerst met een grondige social media analyse om in kaart te brengen waar wij met onze social media strategie precies moeten aanzetten.

Fabel #4: „Social Media zijn gratis.“
Het kost inderdaad geen financiële investering om een account op Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest etc. aan te maken en toch zijn ze niet helemaal gratis. Er is namelijk wel een hele belangrijke investering die je moet maken om succesvol social media in te zetten die jouw bedrijfsdoelstellingen ondersteunen: Tijd. Dit heeft te maken met fabel nummer één – er moet wel tijd geïnvesteerd worden om een duidelijk doel en strategie uit te werken die ook bij de bedrijfsdoelstellingen aansluiten. Ons advies is daarom: Maak deze investment en je zult zien, dat social media geen tijdverspilling zijn, maar een winstgevende manier om jouw doelgroep met de juiste content te bereiken en te overtuigen. Heb je nog vragen over social media en wil je meer weten over de inzet daarvan voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Bronnen:
*1: http://www.newcom.nl/index.php?page=socialmedia2015

Neem contact op
Author image