Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

5 TIPS OM DE ZOMER OPTIMAAL TE BENUTTEN

We zitten middenin de vakantieperiode. De kans is groot dat je in deze maand merkt dat je minder bezoekers op je website hebt, of dat het wat rustiger is. Dit is natuurlijk logisch, want veel mensen hebben vakantie en dit zorgt ervoor dat men minder vaak achter de computer kruipt.

Ook het mooie weer draagt hier natuurlijk aan bij. Je zou ervoor kunnen kiezen om achterover te leunen en te wachten tot het aantal bezoekers weer aantrekt, of je zou van de gelegenheid gebruik kunnen maken en het beste uit de zomer kunnen halen. Hieronder 5 tips om optimaal te profiteren van deze periode.

Tip 1: Ververs je website
‘Content is king,’ een veelgehoorde uitspraak. Misschien wat gehyped, maar feit blijft wel dat nieuwe en relevante content erg belangrijk is voor je website. Google zal je website belonen als er regelmatig nieuwe informatie op te vinden is en hoe relevanter, hoe beter.

Gebruik de extra tijd in de zomer dan ook om de content op je website te verversen. Herschrijf bestaande teksten of voeg nieuwe artikelen toe. Ook kun je de keuze maken om eens een blog te schrijven en deze te delen via je eigen website en Social Media kanalen. Google zal hierdoor vaker langskomen en je website hoger waarderen, waardoor je weer beter gevonden zult worden door potentiële klanten. Heb je nog meer tijd over? Maak dan van de gelegenheid en schrijf meer blogs, die je in de komende maanden online kunt zetten.

Tip 2: Denk na over je online imago
Heeft je bedrijf één of meer Social Media kanalen? Loop deze dan nog eens na en kijk of alle informatie die erop staat nog klopt. Ben je nog wie je zegt dat je bent? Kijk ook naar je statistieken: welke berichten doen het goed? Kun je concluderen wat je doelgroep het liefst leest of ziet? Zo pas je je berichten nog beter aan je doelgroep aan. Daarnaast is het ook belangrijk dat al deze pagina’s, inclusief je eigen website, dezelfde identiteit uitstralen. Ook is het een mooie gelegenheid om even stil te staan bij de identiteit van je organisatie. Ben je nog steeds tevreden met deze identiteit of is het tijd voor verandering of vernieuwing?

Tip 3: Lees een goed boek
Over je branche worden waarschijnlijk een heleboel goede boeken geschreven. Boeken met waardevolle informatie die jij kunt implementeren binnen je bedrijf. Echter, wanneer je druk bent, gun je jezelf niet snel de tijd om deze boeken te lezen. Wanneer het in de zomer wat rustiger is binnen je organisatie, kun je jezelf die tijd wel gunnen. Pak een goed boek en steek waardevolle informatie op die je kunt investeren in jouw organisatie.

Tip 4: Controleer je CRM-systeem
Heb je een CRM systemen met daarin informatie over klanten? De extra tijd in de zomer biedt de mogelijkheid om deze databases nog eens na te lopen en waar mogelijk aan te vullen en ze ook met elkaar te vergelijken. Overbodige informatie kan uit de databases verwijderd worden en nieuwe informatie kan zorgen voor een nog betere band met de klant. Zo kun jij de juiste boodschap nog beter afstemmen op de meest geschikte doelgroep.

Tip 5: Kijk alvast vooruit
Staan er grote projecten op stapel? Maak hiervoor alvast een globale planning, dat geeft rust voor wanneer het weer drukker wordt. Daarnaast biedt de zomer ook een mooie gelegenheid om een content kalender te maken of uit te breiden. Wat wil je wanneer gaan schrijven, plaatsen of publiceren? Zorg ervoor dat je de juiste informatie publiceert wanneer je klanten of volgers daar behoefte aan hebben. Neem dit op in de content planning en ga in september weer vol nieuwe energie aan de slag.

Hebben deze tips je inspiratie opgeleverd en wil je aan de slag met een vernieuwde online strategie voor jouw bedrijf? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je graag meer over onze aanpak en werkwijze.

Neem contact op
Author image