Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Ben jij online al ‘wintertijdproof’?

Dit weekend wordt de tijd verzet. Daardoor wordt het een uurtje vroeger donker. Tot zover niets bijzonders, hoor ik je denken, dit gebeurt ieder jaar. Maar met de feestdagen in aantocht, kun je je afvragen: is jouw website al winterproof?

Multiscreen is the queen

Een paar dagen geleden liep ik in de avonduren een rondje door een woonwijk. In één straat kon je gemakkelijk bij vijf huizen achter elkaar naar binnen gluren. Opvallend: in alle vijf de woonkamers stond de televisie aan, en zaten 1 of meerdere mensen met nog een extra scherm voor hun neus. Dit verschijnsel wordt ook wel ‘multi-screening’ genoemd: het gebruik maken van meerdere schermen. Hoe vaak gebeurt het jou niet, dat je even snel iets Googelt wat je op tv langs ziet komen? Een onderzoek, gedaan in 30 landen, toont aan dat mensen 35% van de tijd dat ze tv kijken ook tegelijkertijd met een ander apparaat bezig zijn .

Van smartphone naar tablet, of allebei tegelijk

Er worden twee vormen van multi-screening onderscheiden: sequential usage, hierbij gebruik je eerst het ene device en vervolgens het andere. Je switcht bijvoorbeeld van je smartphone naar je tablet. De andere vorm is simultaneous usage: het gebruik van meerdere devices tegelijkertijd. Dat is waarschijnlijk wat je nu aan het doen bent ;). De gemiddelde gebruiker consumeert gemiddeld 7 uur aan schermen per dag: 147 minuten op de smartphone, 113 minuten televisie, 108 minuten op de laptop en 50 minuten op de tablet. Om te zeggen dat we de meest over gestimuleerde generatie uit de geschiedenis van de wereld zijn, is nog een understatement. De talloze bronnen waaruit we data kunnen verzamelen, bekijken en gebruiken zijn eindeloos.

Daarnaast gebruiken we tablets, smartphones en laptops allemaal ook op een verschillende manier. Over het algemeen gelden de volgende regels voor deze apparaten:

  • Laptops worden gebruikt om informatie op te zoeken en om transacties te doen;
  • Smartphones worden gebruikt om de ‘lichtere’ content te lezen, maar het is wel vaak de plaats waar mensen hun zoektocht beginnen. Voor de echte aankoop stappen ze vaak over naar een laptop;
  • Tablets worden vooral gebruikt voor entertainment doelen.

Kerstmis begint online al in oktober

Niet alleen gebruiken we meer apparaten, zitten we hier langer achter en gebruiken we er meer tegelijk: we doen er ook steeds meer aankopen mee. Zo ook voor aankomend feestseizoen. Kerstmis begint online al in oktober! Volgens de recente studie van Google Holiday Shopper Intentions start 26 procent van de consumenten al in oktober met het zoeken naar cadeaus voor hun dierbaren. Daarnaast analyseerde Google op welke dagen in de pre-kerst periode online retailers de meeste transacties te verwerken hebben. Dit is de zogenaamde ‘Cyber Monday’ de eerste maandag na Thanksgiving. Op deze dag worden de meeste aankopen gedaan, en afgelopen jaar lag de transactie snelheid gemiddeld 170% hoger. Ook in Nederland is deze ontwikkeling gaande, met Sinterklaas en Kerstmis. Veel consumenten maken digitaal al een ruime tijd voordat Sinterklaas plaatsvindt een wensenlijstje en bestellen aankopen .

Waar doen consumenten deze aankopen? Juist, je raadt het al, op de bank in de donkere avonduurtjes. Het begin van de zoektocht start op de smartphone of tablet, de uiteindelijke aankoop wordt hoogstwaarschijnlijk gedaan op de laptop.

TVkijken

 

De multi-tasking screen generatie

Wij zijn de generatie van een multi-tasking en multi-screen wereld, waar tablets, smartphones, televisies en computers allemaal om onze aandacht roepen en ons meer voeden dan we aankunnen. Daar komt nog bij kijken dat de gemiddelde tijd waarin we de beslissing maken of we iets online gaan lezen of niet, 1/20 van een seconde is. Samen met alle bovengenoemde factoren, betekent het dat je de aandacht van de lezer moet trekken en vervolgens vast moet houden, zowel op de tablet, smartphone of laptop, met de juiste content en het juiste design.

Wil jij op alle fronten klaar zijn voor de komende feestmaanden en weten of jouw website al winterproof is? Wij helpen je hier graag bij. Zo denken wij graag met je mee over de juiste contentstrategie. Wij zorgen ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor alle apparaten. Graag nemen we ook je design onder de loep. Wil je meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan eens contact met ons op.

Bronnen:
Business2community
Business2community Infographic
Google Holiday Shopping Intentions

 

 

Neem contact op
Author image