Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Brothers incorporated

Met je broers samen ondernemen, hoe is dat eigenlijk echt?

De vraag hoe het is om samen met je broers een eigen organisatie op te richten en te runnen krijgen Abdeloahid, Achmed en Redouane Taouil maar al te vaak. Op zaterdag 30 september is het Nationale Broer en Zus dag, een mooi moment voor een diepte-interview met de broers. Wat ze van samen ondernemen vinden moge duidelijk zijn: “Het is de beste beslissing die we ooit samen hebben genomen!”

Werken bij Marotura voelt niet als werk, het is plezier!

Ons grote geheim van een goede samenwerking

Het geheim van onze samenwerking? Die zit hem in een aantal aspecten die we voordat we gestart zijn zorgvuldig hebben geanalyseerd. We geven je een aantal tips.

Regel 1 – Zorg dat je bij elkaar past

Het is belangrijk dat je privé en zakelijk goed met elkaar overweg kunt. Ook de visie op het leven moeten overeenkomen.

 • Wat vind je belangrijk in het leven?
 • Welke doelstellingen wil je op zakelijk gebied behalen?
 • Hoe wil je de verhouding werk/ privé straks vormgeven?
 • Welke normen en waarden wil je terugzien in de organisatie en in je team?

Als je hier wezenlijk in verschilt van elkaar heb je geen goede basis om samen te werken aan iets moois. De kans dat in de toekomst verschillende visies met elkaar gaan botsen is dan buitengewoon groot. Gelukkig voor ons bleken de visies naadloos aan te sluiten en was de basis gelegd voor een goede samenwerking.

Regel 2 – Vul elkaar aan

Waar we in de voorbereiding op ons idee stil bij hebben gestaan is de vraag of we complementair aan elkaar zijn. Doordat we met elkaar zijn opgegroeid, waren we erg goed in staat om elkaar goed te omschrijven.

 • Welke eigenschappen zetten je in je kracht.
 • Welke vaardigheden gaan je gemakkelijk af.
 • Wat voor expertise breng je in het team?
 • Wat vind je erg leuk om te doen?
 • Waar haal je de inspiratie vandaan?
 • Welke ervaringen hebben je gevormd tot wie je nu bent?
 • Kunnen we elkaars sterkten samen bundelen en hebben we dan iets unieks samen?

Tijdens dit proces kwamen we tot de conclusie dat we in staat waren elkaars sterke punten in te zetten en dat het wel moest leiden tot iets moois.

Regel 3 – Eerlijkheid en duidelijkheid duurt het langst

Omdat we samen zijn opgegroeid en elkaar door en door kennen, zijn we goed in staat om succesvol met elkaar samen te werken. We gaan daarbij altijd uit van eerlijkheid en duidelijkheid naar elkaar toe. Uiteraard kunnen de gesprekken onderling er heftig aan toe gaan, maar we gaan altijd op zoek naar een oplossing waar we ons allemaal in kunnen vinden. Wat er ook gebeurt; we blijven altijd loyaal naar elkaar. Het is goed de taken verdelen en verantwoordelijkheden definiëren is ook een belangrijk aspect. Het creëert duidelijkheid en voorkomt daardoor veel onnodig overleg en aansturing. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we samen mooie mijlpalen hebben kunnen vieren en dat verstevigd onze broederlijke band alleen maar!

Neem contact op
Author image