Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

DrupalJam en Meet Magento: onze developers waren erbij!

Afgelopen donderdag en vrijdag zijn onze developers Lieske, Benny en Mehmet afgereisd naar Utrecht om DrupalJam en Meet Magento bij te wonen voor twee dagen vol inspiratie, netwerken en het delen van kennis en ervaringen op het gebied van Drupal en Magento.

Wereldwijd draait 1 op de 40 websites op Drupal en Meet Magento is hét Magento event van de wereld. Niet zo verwonderlijk dus dat deze evenementen op voorhand uitverkocht waren. Met een uitgebreid en compleet programma met veel verschillende sessies en inspirerende sprekers beloofde het twee interessante dagen te worden! De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen.

Drupal 8 en Magento 2.0
Beide events stonden in het teken van de nieuwste releases van beide systemen. Van Drupal is inmiddels Drupal 8 beschikbaar en Magento heeft voor het eerst in jaren een écht grote release gelanceerd: Magento 2.0. Welke invloed hebben deze releases op de huidige systemen, waar moet je op letten bij een upgrade, welke voor- en nadelen zitten eraan ten opzichte van de oudere versies? Vragen waar onze developers antwoord op hoopten te krijgen.

Bevestiging en inspiratie!
Zoals bij ieder event was de ene spreker of onderwerp net even beter en interessanter dan de ander. De sessies over onder andere het gebruik van responsive images, Drupal 8 en de beveiliging van sites bevestigden wat we eigenlijk al wisten: onze technische kennis op deze gebieden is volledig up-to-date. Wij hoeven op deze gebieden dus weinig tot niets aan te passen voor onze klanten.

Er waren ook verschillende eye-openeners, zoals bijvoorbeeld de sessie die ging over de invloed van persuasive design en gedragspsychologie op conversie (en vooral de optimalisatie hiervan). Kleine aanpassingen en simpele trucs kunnen al zorgen voor een significante conversieverbetering. Dit onderwerp raakt niet alleen ons development team, maar hierbij worden ook de andere teams betrokken om te bepalen voor welke klanten het interessant (en mogelijk) is om mee te gaan testen.

Plan van aanpak noodzakelijk!
De release van Magento 2.0 is een enorme verbetering ten opzichte van het huidige systeem; het beheer wordt vele malen makkelijker, een groot aantal externe plugins worden overbodig en zo zijn er nog een aantal voordelen te noemen. Een groot nadeel is, dat het overzetten van een website echter niet 1-2-3 is gedaan. Dit geeft al direct de omvang van de release aan: de vooruitgang is zo enorm, dat er per klant een inventarisatie gemaakt moet worden alvorens de website wordt overgezet naar het completere Magento 2.0. De komende maanden worden onze klanten geïnformeerd over de impact en een eventueel plan van aanpak besproken.

Tot slot
Naast de inhoud stond voor Lieske, Benny en Mehmet ook het opdoen van inspiratie en ervaringen uitwisselen met collega’s centraal. Dat is goed gelukt! Ze zijn niet alleen met nieuwe inzichten en veel inspiratie huiswaarts gekeerd, maar ook met de bevestiging dat de kennis van het development team op verschillende vlakken volledig up-to-date is.

Neem contact op
Author image