Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Duitsland-dag: als metaalbedrijf effectief zakendoen in Duitsland

In samenwerking met Universiteit Twente, Koninklijke Metaalunie en Bonsen & Reuling organiseert Marotura op donderdag 2 oktober 2014 een Duitsland-dag op de Universiteit Twente. De dag heeft als thema:

Industrie 4.0;
Als metaalbedrijf effectief zakendoen in Duitsland

Donderdag 2 oktober 2014
Universiteit Twente, Gebouw: de Spiegel, Zaal: Spiegel 1
Drienerlolaan 5, 7522 NH Enschede

De dag zal bestaan uit drie innovatieve sessies, waarin de sprekers de volgende onderwerpen zullen behandelen: Innovatie 4.0, fiscaal-juridische aspecten voor ondernemen in Duitsland en online leadgeneratie.
De interactieve sessies zullen antwoord geven op de volgende vragen:

  • Hoe word je een innovatie ‘SMART’ metaalbedrijf
  • Hoe verover je online de Duitse markt?
  • Hoe verkrijg je fiscaal-juridisch & bedrijfseconomisch voordeel?

Wilt u ook aanwezig zijn bij de Duitsland-dag? Opgeven kan nog tot 26 september 2014 via de website van Koninklijke Metaalunie.

Programma
14:30 Ontvangst
15:00 Introductie door dagvoorzitter Toin de Ruiter
Commercieel directeur BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs
15:10 Innovatie 4.0 in de metaalbranche
Dr. Sjoerd de Vries, Lector Social Media NHL Hogeschool, Onderzoeker Nieuwe Media aan de Universiteit Twente

Industrie 4.0 staat voor een ‘smart’ en snel innoverende industrie. Innoveren wordt zo meer en meer een samenwerking tussen grote en kleine bedrijven, samen met Universiteiten, Hogescholen en overheden. Welke ontwikkelingen zien we daar in en hoe kunt u daar bij aansluiten?

15:45 Online leadgeneratie in Duitsland
Ir. Achmed Taouil, CEO Marotura

Hoe kunnen Nederlandse metaalbedrijven Duitsland veroveren? Dat is de vraag die Achmed Taouil gaat beantwoorden. Metaalbedrijven kunnen namelijk met beperkte middelen via het Internet marktkansen benutten. Deze manier van leadgeneratie is relatief eenvoudig en goedkoop. Duitse beslissers kiezen namelijk meer en meer via het Internet voor een toeleverancier. Achmed Taouil heeft meer dan 14 jaar werkervaring in de Internetbranche en treedt geregeld op als gastdocent New Media & Internetstrategie bij Saxion Hogeschool en Universiteit Twente.

16:20 Ondernemen zonder zorgen in Duitsland
Ingmar Pondes RB, Duitsland-specialist Duitsland-desk.nl / senior belastingadviseur

De heer Pondes zal u op hoofdlijnen informeren over ondernemen in Duitsland: de kansen en bedreigingen. U krijgt een beeld over welke zaken u op fiscaal, juridisch, financieel en bedrijfseconomisch vlak dient te regelen of waarmee u rekening dient te houden. Uiteindelijk wilt u geld verdienen en geen boetes en/of rechtszaken krijgen en profiteren van de voordelen die er op fiscaal vlak te behalen zijn. Zijn presentatie is niet alleen interessant als u overweegt in Duitsland zaken te gaan doen maar ook voor bedrijven die de stap reeds genomen hebben.

16:55 Einde programma, napraten onder het genot van een hapje en drankje

Parkeren
U kunt de auto parkeren op het parkeerterrein voor het Spiegel-gebouw. Dat is het eerste grote gebouw aan uw linkerkant.

Neem contact op
Author image