Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

EEN VOETBALCLUB IS OOK ‘ALL ONLINE BUSINESS’

Interview met Achmed Taouilin Presentatiekrant Achilles'29

Onlangs is de Presentatiekrant van Achilles’29 uitgekomen, met daarin een interview met onze collega Achmed Taouil over de kansen en mogelijkheden van online marketing. Lees het gehele artikel hier:

 

 

 

Achilles’29 loopt niet alleen binnen de lijnen voorop, ook buiten de lijnen is de vereniging vooruitstrevend. Achilles was er als één van de eerste amateurclubs bij met een website, de communicatie met leden werd al in een vroeg stadium omarmd. Om de volgende stappen te kunnen zetten gaat Achilles een samenwerking aan met Marotura. In Enschede is er een gesprek met eigenaar Achmed Taouil over Marotura, de samenwerking met Achilles’29 en online marketing.

marotura_artikel_achilles

Marotura staat voor ‘All Online Business’. Wat doen jullie? Wat zijn jullie producten en diensten?
“Wij helpen onze, internationale, opdrachtgevers door een persoonlijke benadering met het succesvol inzetten van internet in business, marketing en communicatie. Wij laten zien dat werken met internet leuk én tegelijkertijd winstgevend is. Daarvoor bedenken en ontwikkelen wij innovatieve digitale proposities en optimaliseren de online prestaties. Van strategie, concept, creatie tot en met optimalisatie. Dag in, dag uit”

Op welke markten is Marotura actief?
“Wij richten ons op de volgende (groei)markten: Nederland, Duitsland, Turkije, de Arabische Golfstaten en Azië. Wij helpen bijvoorbeeld Nederlandse ondernemers die hun product in Duitsland op de markt willen brengen, maar ook Duitse ondernemers die de Nederlandse markt op willen. We hebben kennis van de markt, de gewoontes en de online cultuur. We weten welke online middelen op welke manier in te zetten zijn. We kunnen meer conversie genereren.”

Je hebt het over online middelen, waar hebben we het dan over?
“Bij ons krijg je geen standaard internetoplossing die er uitsluitend qua design of technisch goed uit ziet. We kijken naar de businesscase en zorgen ervoor dat we hiervoor de juiste online tools inzetten. Is het een app, een (mobiele) website, social media, een webshop of een online nieuwsbrief? Maar daar houdt ons werk niet op. Nadat we de online instrumenten hebben opgeleverd, gaat ons werk verder. We monitoren, analyseren en innoveren constant, om te zorgen dat je met jouw online producten de doelstellingen behaalt. We realiseren een groei in bezoekersaantal, leads en daadwerkelijke aanvragen en verkoop van het product of de dienst.

Nu gaan jullie ook voor Achilles’29 aan de slag. Hoe is dit contact ontstaan?
We zijn al volop bezig voor Achilles. Door Lieske Bakker. Zij is niet alleen actief en fanatiek lid van Achilles’29, ze is tevens onze collega.

Wat kan Achilles’29, en businessclub ABC, voor Marotura betekenen?
“We zijn altijd op zoek naar interessante regio’s om ons werkgebied uit te breiden. In de omgeving Groesbeek zien wij veel potentieel waarbij met name het MKB-segment voor ons een belangrijke markt vormt. Wij komen via Achilles Business Club (ABC) graag in contact met bedrijven uit de regio om hen te helpen hun bedrijf of organisatie online succesvol te maken.”

Hoe kunnen bedrijven dan online marketing inzetten?

“Online marketing omvat meerdere aspecten. Allereerst is een functionele en goed werkende website nodige die online goed wordt gevonden door de gewenste doelgroep. Om online marketing optimaal in te zetten, kan de communicatie ondersteund worden door social media. Op deze manier bouw je een actieve (klant) community op, die je niet alleen kan informeren, maar waar je ook het gesprek mee kan aan gaan. De inzet van een online nieuwsbrief, een app, een webshop of ander innovatief online concept maakt de online marketing helemaal af.”

Maar waarom moet een bedrijf bij jullie aankloppen? Wat is jullie geheim?
“Online marketing gaat verder dan alleen het inzetten van alleen een tool. Bij Marotura beseffen we dat het van doorslaggevend belang is om deze tools te monitoren en te analyseren en daar waar mogelijk te verbeteren. We kijken naar het gedrag van de klant, hoe beweegt hij/zij zich door de website, waar hij/zij op klikt of waar hij/zij afhaakt. Waar op het internet hij/zij zich bevindt en waar hij/zij over spreekt. Dit geeft ons inzicht in het klantproces en biedt ons handvatten voor het steeds maar weer optimaliseren van dit proces. Dit levert uiteindelijk meer tevreden klanten op.”

Hoe kan een voetbalclub als Achilles’29 gebruik maken van online marketing?
“Van nature hebben voetbalclubs een trouwe fanbase en het internet biedt de mogelijkheid om altijd en overal in contact te komen met deze trouwe fans. Het opbouwen van een hechte online community, via de website, social media en andere online applicaties biedt hiervoor een mooi uitgangspunt. Een plek voor fans en leden om geïnformeerd te worden en over het voetbal en de club te praten, een plek voor ondernemers om met elkaar in contact te komen en een plek voor de regio om samen de handen ineen te slaan en de regio op de kaart te zetten.”

Wat kunnen jullie voor leden van ABC betekenen (op gebied van online marketing)?
“Ons motto is: ‘All Online Business’. Wij helpen bedrijven van groot tot klein, nationaal en international met het opzetten van een effectieve online strategie. Bij iedere opdrachtgever staat de specifieke businesscase centraal en werken wij aan het verbeteren en bovenal innoveren van de online positie. De online strategie geeft antwoord op reële vragen als wat het (vernieuwde) businessmodel moet worden, welke impact de digitale kanalen – internet, apps, tablets, smartphones, social media – hebben en de omgang met mogelijke weerstanden binnen de eigen organisatie voor wat de transformatie naar de digitale omgeving betreft. Analyses van de online tools en big data geven ons inzicht in het proces dat jouw klant doorloopt en de wensen en behoeftes die hij heeft. Dit stelt ons in staat om de juiste online tools op de juiste plek en op het juiste moment aan jouw klant aan te bieden. Voor alle vraagstukken op het gebied van online business staan wij klaar, zeker ook voor alle ondernemers die bij ABC zijn aangesloten. Wij zorgen ervoor dat zij, door middel van de juiste online proposities, meer conversie krijgen.”

Bron: Presentatiekrant Achilles’29

Neem contact op
Author image