Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Er was eens: Instagram

In onze blog over de Online trends 2017 hebben we je al verschillende ontwikkelingen laten zien. Beelden bereiken de hersenen veel sneller dan teksten. Daarom is visualisatie een belangrijk onderdeel van online communicatie! Content marketing is altijd in ontwikkeling. Informatie hoeft niet langer alleen door middel van tekst gecommuniceerd te worden, maar kan ook verrijkt worden met mooie beelden. Instagram is hier, als gratis tool voor het delen van foto´s, uitermate geschikt voor. Mensen gebruiken Instagram voornamelijk als bron van inspiratie. De doorontwikkeling van Instagram for Business in het afgelopen jaar, biedt nieuwe kansen voor ondernemers om Instagram succesvol te kunnen inzetten voor hun online marketing.

Instagram groeit

In eerste instantie was Instagram een kleine foto app waar men een beetje om moest lachen. Maar, zoals het bekende gezegde aangeeft: ‘Wie het laatst lacht, lacht het hardst!’ Vorig jaar vierde Instagram een mijlpaal van wel 500 miljoen maandelijks actieve gebruikers wereldwijd. Ook de mogelijkheden van de app zelf worden nog steeds uitgebreid. Naast foto´s en video´s kunnen tegenwoordig ook stories gedeeld worden. Zelfs meerdere foto´s in een bericht zijn geen probleem meer.

Achter Instagram staat een van de grootste bedrijven ter wereld. Facebook zag het potentieel van de foto app en kocht Instagram in 2012 voor een miljard dollar. Sindsdien is er veel gebeurd en Instagram ontwikkelt zich nog steeds. Hierbij vindt Instagram het wiel niet weer opnieuw uit. Bepaalde functionaliteiten kennen we al van andere apps. Advertenties kunnen in Instagram Ads tegenwoordig, net zoals bij Facebook, makkelijk aangemaakt worden. Een koppeling tussen beide platformen is zelfs al mogelijk! Instagram stories verdwijnen na 24 uur van het platform, net als bij de onder jongeren populaire app Snapchat. Maar Instagram kan nog veel meer. Hoe kunnen ondernemers gebruik maken van Instagram voor hun online marketing? Want meer dan 500.000 marketeers lukt het nu al, om via Instagram verhalen over bedrijven en merken te communiceren.

Instagram for Business

Met beelden verhalen vertellen – dat is het waar het bij Instagram for Business om draait. Visuele storytelling wordt steeds belangrijker. Het gaat om het oproepen van emoties en vertrouwen bij een bedrijf of merk, met als resultaat het opbouwen en versterken van een relatie met een (potentiële) klant. Met name in het afgelopen jaar is er veel gebeurd op het gebied van Instagram voor bedrijven. Instagram accounts kunnen bijvoorbeeld naar een bedrijfsaccount omgezet worden. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden. Je kan je bedrijfsprofiel verder aanvullen met informatie zoals contactgegevens. Op die manier wordt het nog makkelijker voor klanten om bedrijven te volgen en direct vanuit de app contact op te nemen.

Nut voor bedrijven

Naast de bedrijfsprofielen zelf biedt Instagram tegenwoordig meerdere interessante mogelijkheden zoals advertenties, gebruiksstatistieken en analyse tools. Zo wordt het nut ook voor bedrijven zichtbaar en tastbaar. Succes kan eindelijk ook via Instagram gemeten en in de gewenste richting gestuurd worden. Je kunt makkelijk meer te weten komen over bijvoorbeeld jouw doelgroep, wie bereik je door jouw Instagram stories en advertenties? En nog belangrijker: Hoe communiceert jouw doelgroep met (of over) het bedrijf?

Tip: Zoek eens op Instagram naar jouw bedrijf of merk. Wie weet bestaat er al interessante content over jou op Instagram?

De synergie tussen Instagram en Facebook doet vermoeden dat de ontwikkelingen van de voormalige simpele foto app het hoogtepunt nog niet heeft bereikt. Dat klinkt toch heel spannend!

Wij vertellen jouw verhaal…

Wil je weten hoe je het meeste uit Instagram haalt voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op. Marotura faciliteert je met succesvolle online marketing: Wij vertellen graag jouw verhaal!

Neem contact op
Author image