Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Facebook wat doe je nu?

Het verspreiden van nieuwsberichten en andere content via Social Media was altijd erg makkelijk. De url kopiëren, de titel en het onderschrift aanpassen, een passende begeleidende tekst erbij, eventueel de afbeelding nog iets aanpassen en publiceren maar! Helaas is deze tijd (voorlopig)
voorbij.

Sinds enige tijd is het op LinkedIn al niet meer mogelijk om de titel, tekst en afbeelding te wijzigen. Deze week heeft ook Facebook dit doorgevoerd of beter gezegd de mogelijkheid tot aanpassen afgeschaft. De reden hiervoor is dat de sociale mediakanalen op deze manier hun
steentje bij willen dragen aan het tegen gaan van de verspreiding van nepnieuws.

En wat nu?

Facebook en LinkedIn nemen vanaf nu automatisch de afbeelding bij het artikel en de title tag (titel) en meta description (tekst) over die je hebt ingevoerd in het CMS van jouw website. Deze beschrijvingen zijn vaak niet erg geschikt voor Social Media. Het zijn 2 van de vele factoren die de ranking van de webpagina in Google bepaalt. Kortom: deze teksten zijn geschreven met een heel ander doel. De eerste ingeving is dus dat je een keuze moet maken. Of je optimaliseert de titel en de omschrijving voor de zoekmachine of je gaat voor de leesbaarheid op sociale media.
Gelukkig is dat niet het geval. De verschillende open source content management systemen hebben al handig ingespeeld op deze ontwikkeling en een Open Graph ontwikkeld. Deze plugin geeft je de mogelijkheid om naast de teksten voor de vindbaarheid in de zoekmachines ook een titel, beschrijving én afbeelding (op het juiste formaat) toe te voegen voor Facebook en LinkedIn.


Open Graph in Yoast

Mocht jouw website nog niet de mogelijkheid hebben om een aparte titel, beschrijving en afbeelding in te voeren voor Social Media, geen paniek! Je kan er voorlopig ook voor kiezen om op de sociale mediakanalen een aansprekende introductietekst te plaatsen met de link naar het artikel of de pagina en apart een passende afbeelding bij te voegen. Hou er dan wel rekening mee, dat de kans op een klik naar het volledige artikel kleiner wordt!

Contact opnemen

Wil je meer weten over deze wijzigingen of heb je andere Social Media vraagstukken? Neem dan contact op met ons. Wij helpen je graag verder!

Neem contact op
Author image