Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

De Google Lens App

Kijken, kijken niet/online kopen?

Al gehoord van de Google Lens App? Volgens Sundar Pichai, CEO van Google, kun je over niet al te lange tijd ook zoekopdrachten uitvoeren met de camera van je smartphone (1). Dat heeft hoogstwaarschijnlijk gevolgen voor het koopgedrag van consumenten, offline en online.

Gemak dient de mens met Google Lens

Richt je camera op een object en Google Lens vertelt je straks alles wat je wilt weten. Google Lens begrijpt waar je smartphonecamera naar kijkt en koppelt de beelden aan informatie op het internet. Dus, ben je in een museum en zie je een mooi schilderij? Richt de camera op het schilderij en Google vertelt je alle ins and outs. Google Lens werkt ook voor informatie over restaurants, winkels, en mogelijk straks voor producten. Dat biedt hele mooie kansen voor ondernemers. (Al lijkt dat in eerste instantie misschien niet zo.)

Gevolgen van Google Lens voor consumentengedrag en ondernemers

Fysieke winkels krijgen de functie van etalage

Wie gaat shoppen weet hoe prettig het is; even een product met eigen ogen zien, voelen en misschien passen. Tegelijkertijd wil je, voordat je het koopt, zeker weten dat je het beste aanbod voor je hebt. Met Google Lens wordt ter plekke producten vergelijken super makkelijk, met als gevolg dat klanten nog vaker tegen de winkelier zullen zeggen: “Bedankt voor de informatie, ik denk er nog even over na.” Daarna koopt de consument het artikel online. Want wanneer Google Lens in staat is om producten te herkennen, dan kan het systeem laten zien in welke online shops het artikel ook verkocht wordt. Voor ondernemers kan dit “kijken kijken niet kopen-scenario” een grote bron van ergernis zijn, tenzij je erin meegaat en je er je voordeel mee doet.

Geld verdienen gebeurt voornamelijk online

Hoewel Nederland een beetje achter blijft op de rest van Europa (2) is het toch een zichtbare en gestage trend: Geld verdienen doe je steeds meer online en niet meer zoals vroeger via een fysieke winkel. Als je scenario’s zoals van die van sommige oude warenhuizen wilt voorkomen, dan moet je als ondernemer je online zaken extra goed regelen. Met alleen een website naast je fysieke winkel red je dat niet meer. Je bedrijfswebsite wordt je flagship store en daarvoor heb je tenminste nodig:

  • een goede vindbaarheid van je webshop;
  • een betrouwbare, veilige en aantrekkelijke website;
  • een intelligente kruisbestuiving van offline en online campagnes;
  • relevante en boeiende online content en producten;
  • interessante acties voor je community op Social media;
  • en een aangename online customer experience.

Einde verhaal voor de winkelstraat?

Nee, waarschijnlijk niet. Het nieuwe winkelen in een fysieke winkel wordt als een dagje uit. Soms neem je spontaan een “souvenir” artikel mee, maar de bulk met “boodschappen” doe je online. De online winkel neemt de functie van hoofd verkooppunt over van de fysieke winkel. De nieuwe functie van een fysieke winkel neigt naar vermaak, beleving, branding en servicepunt. Zo wordt “kijken kijken en niet kopen” in de winkelstraat alsnog kopen, maar dan online.

Meer informatie over online conversieverhoging voor jouw bedrijf?

Doe eens gek: Lok bewust je klanten van je fysieke winkel naar je online winkel. Vaak hoef je hier al niet veel voor te doen, aangezien velen toch al zullen gaan vergelijken met Google Lens. Je zult online echter te maken krijgen met online concurrentie van bedrijven die hetzelfde product aanbieden en daar moet je online shop klaar voor zijn. Dat vraagt om investering in je online winkel. Wil je weten hoe we jouw business van offline ook naar online kunnen brengen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op
Author image