Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

International Day of Data Privacy

Internationale Dag van de data privacy
Vandaag is de internationale dag van de dataprivacy. Het doel van deze dag is om de digitale consument bewust ervan te maken hoe belangrijk het is om digitale privacy en data te beschermen. Voor ons een aanleiding om bij dit belangrijk onderwerp samen stil te staan.

Waarom is het belangrijk?

Vooral in dit digitaal tijdperk waar social media, apps en online omgeving een grote impact op onze dagelijkse werkzaamheden hebben (of deze zelfs domineren?). Hoe vaak beginnen en eindigen we de dag wel niet met een korte post op Facebook, een snelle check van onze favoriete online nieuwsdienst of het versturen van een foto via what´s app?

Vaak beseft de digitale consument niet, dat al onze informatie die we tijdens deze online activiteiten prijsgeven, wordt opgeslagen. De dag van de data privacy heeft tot doel om een balans tussen technologische vooruitgang en alle gemakken van dien en data en privacy veiligheid te zoeken. Dit is een belangrijke uitdaging die bedrijven en consumenten samen aan moeten gaan, gezien de privacyregels van bijvoorbeeld sociale netwerken regelmatig veranderen.

Verschil tussen culturen – hou hier rekening mee in je online strategie

Ook wij van Marotura komen met deze vraagstukken regelmatig in aanraking. Vragen van partners die willen weten wat online wel en niet mag, komen geregeld terug. Hierbij merken wij ook een cultureel verschil. In Duitsland speelt privacy voor consumenten en ondernemers vaak een grotere rol dan in Nederland. Zo komt het geregeld voor dat Duitsers zich verzetten tegen nieuwe privacyregels van bijvoorbeeld social media netwerken. Iets waar Nederlanders vaak een minder uitgesproken mening over hebben.

Duitsers zijn vaak een stuk privacy gevoeliger en zijn daardoor online ook terughoudender en conservatiever. Het is belangrijk om in een online strategie hier rekening mee te houden en Duitsers niet te `overvallen´ met activiteiten die direct interactie uit moeten lokken. Geloofwaardigheid, geduld en bescherming van privacy zijn sleutelwoorden, als het erom gaat een Duitse community op te bouwen.

Heb jij nog vragen over online privacy of online zaken doen in Duitsland? Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Bronnen:
https://staysafeonline.org/

Neem contact op
Author image