Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

#marveldtoernooi, van Groenlo tot Ghana!

Het Marveldtoernooi 2017 in Social cijfers

Net als vorig jaar, waren we ook dit jaar weer als top sponsor aanwezig op het Marveldtoernooi. In het weekend van 19, 20 en 21 mei 2017 waren wij, Karolien en Jelske, het Social Team van het Marveldtoernooi. Drie dagen lang waren we als razende reporter op en langs de lijn te vinden om de leukste verhalen, foto’s video’s en quotes te verzamelen en te delen via de Social Media kanalen. We spraken met voetballers, bezoekers, vrijwilligers en staff. Heb je het Marveldtoernooi gevolgd tijdens het weekend? Mocht je het gemist hebben, dan delen we hier de hoogtepunten met jullie.


Razende Social Media Reporters Jelske (li) en Karolien.

Wat is het Marveldtoernooi?

Het Marveldtoernooi is een internationaal voetbaltoernooi voor C1-voetballers (tegenwoordig bekend als U15), dat sinds 1990 jaarlijks gehouden wordt op het terrein van de SV Grol en Bungalowpark en Camping Marveld Recreatie, te Groenlo. Het toernooi kent ieder jaar een sterk bezet deelnemersveld, waarbij 12 Nederlandse en buitenlandse topploegen strijden om de titel. Tevens zijn jaarlijks enkele topscheidsrechters aanwezigen om de wedstrijden te leiden. Als organiserend team heeft de SV Grol het voorrecht van deelname ieder jaar. Dit jaar waren onder andere teams als Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig, maar ook internationale topclubs, zoals Real Madrid, Arsenal, Anderlecht, Benfica en Right to Dream Ghana. Het was wederom een spannend toernooi, met een winnaar uit Ghana: Right to Dream.

Voor het eerst een live-stream dit jaar

Dit jaar was het op het Marveldtoernooi voor het eerst mogelijk om wedstrijden live te volgen via een livestream. De livestream werd verzorgd door Supporter van Sport, een initiatief van sponsor Univé. Op zondag waren alle wedstrijden op het hoofdveld, inclusief de finale, live te volgen via de site en Facebook en werden zelfs live voorzien van commentaar. Zowel langs het veld als van mensen vanuit de rest van Nederland en ver daarbuiten, waren veel positieve verhalen te horen over de live-stream. Een kleine moment-opname: op zondagmiddag om 13.15 uur keken er op dat moment 163 mensen naar de livestream op de website. Het leverde mooie reacties op, en nog mooier: fantastische beelden!
Via Twitter en Instagram ontvingen we via Social Media prachtige beelden van academie-genoten van Right to Dream die in Ghana hun team aan het aanmoedigen waren. Onderstaand een filmpje van een euforische klas die de 1 – 0 van Right to Dream in de finale aan het vieren is:

Welke Social Media kanalen hebben we ingezet?

Tijdens het Marveldtoernooi hebben we een viertal Social Media kanalen intensief ingezet, namelijk:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Snapchat

Op al deze kanalen hebben we de hashtags #marveldtoernooi en #marveldtournament gebruikt.

Facebook: de resultaten

Facebook is tijdens het Marveldtoernooi ingezet om de sfeer vanaf het toernooi te delen en om bezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van alles wat er tijdens het toernooi gebeurde en achtergrondverhalen te delen. Zowel foto’s als video’s, alsook links naar nieuwsberichten en het live delen van de standen gebeurde via de Facebookpagina. Echter is Facebook de hele maand, in aanloop naar het toernooi, al actief ingezet. De afgelopen 30 dagen zijn er 129 Facebook berichten online gekomen, wat heeft geresulteerd in 115 reacties, 1.741 likes en 356 shares. Tijdens het toernooi werd de intensiteit qua berichtgeving natuurlijk opgevoerd. Hierdoor ging het bereik met 321% omhoog, in totaal was er van 16 t/m 22 mei een bereik van 45.492 personen en een betrokkenheid van 59.859 personen. Het aantal likers groeide tijdens het toernooi met 244 mensen (een groei van ruim 10%).


Het bereik van de Facebook berichten in de maand mei


De sociale acties in de maand mei

Het populairste bericht? Dat was de blog van Ellen Simmelink, bestuurslid van het Marveldtoernooi en verantwoordelijk voor de PR. Ellen deelde op iedere toernooidag een blog waarin ze haar belevingen van die dag deelde. Vorig jaar is Ellen hiermee begonnen en toen was de populariteit al groot. Dit jaar was haar blog van donderdag 18 mei zelfs het populairste Facebook bericht in het weekend van het toernooi. Het had een bereik van 7.828 mensen en het bericht leverde 278 reacties, opmerkingen en deelacties op.

Twitter: de resultaten

Twitter werd tijdens het toernooi ingezet om real time de standen te delen, achtergrondverhalen te plaatsen, de sfeer vanaf het toernooi te delen en als webcare tool en het reageren op en delen van tweets van mensen die interesse hadden in het toernooi. Aangezien Twitter populair is onder de mannelijke doelgroep, een perfect kanaal om in te zetten tijdens een voetbaltoernooi. Waar het bereik op Facebook ’s middags terugliep, maar juist ’s avonds weer omhoog schoot, werd Twitter door de doelgroep vooral gebruikt om tijdens het toernooi live de updates te checken. In totaal hebben we in 3 dagen tijd 81 tweets verstuurd, deze hebben 50.000 impressies opgeleverd. Deze tweets zijn in totaal 31 keer geretweet en 79 keer geliked.
De populairste tweet van het weekend was onderstaande tweet. Deze werd 2,816 keer bekeken, er is 28 keer op geklikt, 6 keer geliked en 2 keer geretweet.

Instagram: de resultaten

Instagram is tijdens het Marveldtoernooi ingezet voor het delen van sfeerbeelden en korte video’s vanaf het toernooi. Alle foto’s zijn voorzien van de hashtags #marveldtoernooi en #marveldtournament en andere, voor de betreffende foto relevante, hashtags. In totaal zijn er in drie dagen tijd 47 foto’s/video’s op Instagram gedeeld. Dit leverde 2.184 likes op, een gemiddelde van 45 likes per post.
Het populairste bericht op Instagram was niet geheel verrassend een bericht over de winnaars van het toernooi:

Congratulations to @right2dream: winner of the Marveld Tournament 2017! #marveldtoernooi #marveldtournament #righttodreamghana #winner #voetbal #soccer #football

Een bericht gedeeld door Marveld Tournament (@int.marveld_tournament) op

Snapchat

In navolging van vorig jaar, hebben we ook dit jaar weer actief Snapchat ingezet. Die vooral om de jongere doelgroep te bereiken, die het Snapchat account ook massaal volgden. We hebben iedere dag diverse foto’s en video’s toegevoegd aan onze Snapchat story, zodat volgers deze maximaal 24 uur lang konden bekijken. Denk hierbij aan exclusieve kijkjes achter de schermen, live verslaglegging van penalties en leuke en bijzondere sfeerbeelden vanaf het toernooi.
Via Snapchat is het niet mogelijk om veel statistieken bij te houden. Wat we wel weten is dat dit toernooi 135 mensen onze snapchat account hebben gevolgd. De meeste snaps werden rond de 110 keer bekeken.
Een impressie, één van onze snaps:

De Social Top 5

Nieuw dit jaar was de Social Top 5. Wij hebben ‘iedereen’ opgeroepen zijn of haar belevenissen op en rond het toernooi met ons te delen onder #marveldtoernooi of #marveldtournament. Aan het einde van iedere dag hebben wij de top 5 met de meest leuke, grappige en verrassende berichten gedeeld via de website marveldtournament.com en uiteraard de sociale media kanalen.

Al met al wederom een succesvol Marveldtoernooi, niet alleen voor de deelnemende teams, maar ook voor de Social Media kanalen van het Marveldtoernooi! We kijken nu alweer uit naar volgend jaar!

Neem contact op
Author image