Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Het Marveldtoernooi in Social Cijfers

Marotura als top sponsor van het Marveldtoernooi

Als top sponsor van het Marveldtoernooi waren wij in het weekend van 27, 28 en 29 mei 2016 aanwezig bij de 27e editie van dit toernooi. Het doel van onze aanwezigheid: de Social Media activiteiten rondom het Marveldtoernooi naar een nog hoger niveau tillen. Drie dagen lang hebben we verhalen verzameld, foto’s en video’s gemaakt en hebben we voetballers, bezoekers, vrijwilligers en staff gesproken. Al deze verhalen hebben we gedeeld via de diverse Social Media kanalen op een zo actueel mogelijke manier. Benieuwd hoe het is gegaan? We delen de successen met jullie.

Wat is het Marveldtoernooi?

Het Marveldtoernooi is een internationaal voetbaltoernooi voor C1-jeugdvoetballers, dat sinds 1990 jaarlijks gehouden wordt op het terrein van de SV Grol en Bungalowpark en Camping Marveld Recreatie, te Groenlo. Het toernooi kent ieder jaar een sterk bezet deelnemersveld, waarbij 12 Nederlandse en buitenlandse topploegen strijden om de titel. Tevens zijn jaarlijks enkele topscheidsrechters aanwezigen om de wedstrijden te fluiten. Als organiserend team heeft de SV Grol het voorrecht van deelname ieder jaar.

Welke Social Media kanalen hebben we ingezet?

Tijdens het Marveldtoernooi hebben we een viertal Social Media kanalen intensief ingezet, namelijk:
– Facebook
– Twitter
– Instagram
– Snapchat

Op al deze kanalen hebben we de hashtags #marveldtoernooi en #marveldtournament gebruikt.

Facebook: de resultaten

Facebook is tijdens het Marveldtoernooi ingezet om de sfeer vanaf het toernooi te delen en om bezoekers en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van alles wat er tijdens het toernooi gebeurde en achtergrondverhalen te delen. Zowel foto’s als video’s, als ook links naar nieuwsberichten en het live delen van de standen gebeurde via de Facebookpagina. Dit leverde een groot bereik op. Tijdens het toernooi ging het bereik met 917% omhoog, in totaal was er van 23 t/m 30 mei een bereik van 53.203 personen en een betrokkenheid van 103.095 personen. Het aantal likers van de Facebook pagina groeide tijdens het weekend tot over de 2.000 (op maandag 23 mei waren dit er nog 1.768).

bereik_facebook_berichten

Het bereik van de berichten op Facebook

Het populairste bericht? Het kan natuurlijk niet anders: de video van de deelnemende ploeg van S.V. Grol die feest viert na de 1-0 winst op Manchester United. Dit bericht had een bereik van 11.383 personen en maar liefst 3.370 unieke personen hebben de video bekeken.

Twitter: de resultaten

Twitter werd tijdens het toernooi ingezet om real time de standen te delen, achtergrondverhalen te plaatsen en de sfeer vanaf het toernooi te delen. Aangezien Twitter populair is onder de mannelijke doelgroep, een perfect kanaal om in te zetten tijdens een voetbaltoernooi. Waar het bereik op Facebook ’s middags terugliep, maar juist ’s avonds weer omhoogschoot, werd Twitter door de doelgroep vooral gebruikt om tijdens het toernooi live de updates te checken. In totaal hebben we in 3 dagen tijd 88 tweets verstuurd, deze hebben 103.000 impressies opgeleverd. Deze tweets zijn 114 keer geretweet en 124 keer geliked. Het aantal volgers groeide dit weekend met 110 naar 920 volgers.

berichten_tweets

Het bereik van de tweets

Benieuwd welke tweet het meeste bereik heeft opgeleverd? Dat was een tweet waarin de standen na een gespeelde wedstrijdronde werden gedeeld. De tweet leverde 6.293 impressies op, werd 8 keer geretweet, 13 keer geliked en er werd 48 keer op geklikt:

Instagram: de resultaten

Instagram is tijdens het Marveldtoernooi ingezet voor het delen van sfeerbeelden en korte video’s vanaf het toernooi. Alle foto’s zijn voorzien van de hashtags #marveldtoernooi en #marveldtournament en andere, voor de betreffende foto relevante, hashtags. In totaal zijn er in drie dagen tijd 31 foto’s/video’s op Instagram gedeeld.

Ook op Instagram was het populairste bericht de video van de overwinning van S.V. Grol op Manchester United.

Euforisch! @svgrol wint met 1-0 van Manchester United! #marveldtournament #marveldtoernooi

Een video die is geplaatst door Marveld Tournament (@int.marveld_tournament) op

Snapchat: de resultaten

Snapchat is op dit moment een van de populairste ‘Social Media’ kanalen onder jongeren, de zogenaamde millenials. Snapchat werd dit jaar tijdens het Marveldtoernooi voor het eerst geïntroduceerd, met als doel het gebruik ervan de komende jaren uit te breiden.

Bij een nieuw kanaal begin je natuurlijk ook bij nul. Via andere kanalen maakten we bekend dat we vanaf nu ook Snapchat inzetten. Verder hebben we hier geen extra aandacht aan geschonken, omdat Snapchat dit jaar als pilot ingezet werd.

De Snaps tijdens het toernooi geven een bijzonder kijkje achter de schermen: door het plaatsen van korte filmpjes en / of foto´s die maximaal 24 uur te zien zijn, betrek je fans en followers op een andere manier bij het toernooi. Je laat followers zien wie je bent, wat je aan het doen bent en ook waar je op dat moment bent. Aangezien je dus alleen foto´s en video´s via de app kunt verspreiden en niet kunt uploaden naar de galerij zijn de snaps als exclusieve content te zien. Meteen na bekendmaking van het Snapchat account, op donderdagmiddag voor het toernooi, kwamen al de eerste 10 followers.

Elke dag zijn er foto´s en korte video´s opgenomen en in de Snapchat story van het Marveldtoenooi geplaatst. Gedurende het toernooi kwamen er dagelijks meer followers bij, aan het einde van het toernooi hadden we ruim 100 followers. De meeste snaps zijn tussen de 70 en 95 keer bekeken. Dat betekent dus dat het ongeveer 70% – 95% van de followers dagelijks de content actief heeft bekeken. Dat is een bijzonder goede ratio voor een nieuw kanaal dat zonder verdere promotie werd opgestart.

Maar het bleef niet alleen bij het bekijken van de snap stories. We kregen dagelijks ook snaps van ruim 1/3 van de followers terug. Mensen die ons op deze manier lieten zien waar zij op dit moment zaten en welke wedstrijden zij volgden. We kregen zelfs snaps binnen van mensen die na het werk op de fiets stapten en op weg naar het toernooi waren.

Snapchat heeft daardoor niet alleen een kijkje achter de schermen opgeleverd, maar ook mensen tot interactie aangezet. Samenvattend kunnen we concluderen dat het inzetten van Snapchat een pilot was die alle verwachtingen heeft overtroffen. Hier gaan we zeker mee door.

Neem contact op
Author image