Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Who needs UX?

De eerste blog in de serie over User Experience (UX), geschreven door collega Eva van de Burgt. In deel 1 stelt ze de vraag: Who needs UX?

Veel gehoorde klantwens: ‘Ik wil zo hoog mogelijk in de Google rankings komen’. Wij van Marotura optimaliseren met SEO bestaande websites met als doel zo veel mogelijk bezoekers naar een website te trekken. Dus een klant met bovenstaande wens is bij ons sowieso aan het goede adres. Het is de eerste belangrijke stap voor online succes. Maar we gaan nog veel verder voor het bereiken van optimale online conversie prestaties.

Wie zoekt zal…

..als het te veel moeite kost afhaken. Dat geldt voor het zoeken met een zoekmachine, maar ook wanneer je bezoekers specifieke informatie zoeken op je website. Want het niet of moeilijk kunnen vinden van gewenste informatie of moeilijkheden tijdens het aankoopproces op een website zijn vaak dé belangrijkste redenen waarom bezoekers uiteindelijk afhaken en niet overgaan tot aankoop of actie. Dat is jammer en een gemiste kans. Zeker wanneer je al hoog in Google rankt en veel aanloop van bezoekers hebt. De pittige uitspraak (auteur onbekend) ‘In the end Google doesn’t pay you, your clients do’ past hier tot op zekere hoogte goed bij. Mijn stelling is iets genuanceerder. ‘Google and a proper website fill your wallet.’

Het nut van een UX-er

Een UX-designer zorgt ervoor dat, wanneer u eenmaal bezoekers hebt, zij zo snel en prettig mogelijk begeleid worden naar uw conversiedoel. Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • producten vergelijken;
  • het aanschaffen van een product;
  • het maken van een reservering;
  • het aanvragen van een offerte;
  • of contact met u opnemen.

Om bovenstaande doelen te bereiken ontwikkelt een UX-er een heldere en aansprekende online propositie en richt hij of zij de website in op het gemak van de bezoeker. Het richten op het gemak van de bezoeker is niet altijd de eerste insteek geweest bij het ontwikkelen van websites. Daarom nu eerst een stukje geschiedenis.

Een stukje webdevelopment geschiedenis

UX is een steeds prominenter wordende specialisatie in de online wereld. Waar je vroeger als webbureau kon volstaan met het leveren van een website waar alle informatie netjes op stond gepubliceerd, zijn er nu talloze pakketten waarmee een bedrijf, ondernemer of zijn buurjongen relatief eenvoudig zelf een website kan maken. ‘Als de website maar mooi is en alle informatie erop staat’ was vaak de insteek. Het faciliteren van websitebezoekers in hun zoektocht naar informatie en het begeleiden naar conversie werd vaak beschouwt als secundair en werd bij veel webbedrijven ingeboekt als overheadkostenpost. Het leverde volgens klanten en webbureau’s in de oude gedachtegang namelijk niet direct geld op.

Duurzame ROI door UX

Maar wat is het nut van een website als niemand je website kan vinden en het niet efficiënt bijdraagt aan jouw verkoopdoelstellingen? Steeds meer bedrijven en ondernemers beseffen tegenwoordig dat online conversie meer behelst dan het hebben van een website en gaan voor een duurzame conversiestrategie. En daarin vormen de specialisaties webdevelopment, design, contentontwikkeling, SEO en UX een prachtig team.

De volgende keer

In de volgende aflevering ga ik in op het verband tussen het menselijk brein en UX. Tot dan!

Neem contact op
Author image