Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Nieuw van Google: promoot je bedrijf met Google Posts!

Wat is Google Posts?

Google Posts is een nieuwe dienst van Google waarmee mensen en bedrijven content kunnen plaatsen die direct in Google verschijnt. De berichten zijn te zien in de Google zoekresultaten voor jouw naam of bedrijfsnaam, naast andere zaken die dankzij Google Mijn Bedrijf zijn te zien, zoals maps, recensies en openingstijden. Met deze functionaliteit biedt Google jou als bedrijf een manier om nog meer op te vallen in de zoekresultaten van Google. Wij hebben het direct voor je uitgeprobeerd.

Hoe werkt het?

Met Google Posts kun je bijvoorbeeld acties, je laatste blogs of evenementen toevoegen aan je Google zoekresultaten? En het mooie is: wanneer je een Google Mijn Bedrijf Account hebt, werkt het heel makkelijk. We leggen het je hieronder stap voor stap uit:

1. Log in bij je Google Mijn Bedrijf account, de plek vanuit waar je alle informatie over je bedrijf in Google beheert.

2. Ga naar ‘Locaties‘ en klik op ‘locaties beheren’ van het bedrijf waarvoor je een Google Post wilt toevoegen

 

google_posts

 

3. Klik in het linkermenu op ‘berichten’

 

 

google_posts

 

4. Klik op ‘schrijf je post’ en je kunt aan de slag. Er zijn meerdere opties voor het maken van een bericht. Je kunt een foto toevoegen (een vierkante foto komt het best tot z’n recht). Je hebt maximaal 300 woorden tot je beschikking, maar houd het kort; er wordt slechts een fragment van de tekst getoond op de zoekresultatenpagina, kom dus meteen to-the-point. Je kunt er daarnaast voor kiezen of je van je post een evenement wilt maken. Ook is het mogelijk een Call to Action Button toe te voegen, zoals Meer informatie, Reserveren, Registreren, Bestellen of Bekijk aanbod. Hieraan kun je ook een link toevoegen.

5. Tevreden over je post? Klik rechtsbovenaan op ‘voorbeeld

 

google_posts

 

6. Ziet de post eruit zoals jij het graag wilt? Klik dan op ‘Publiceren’. En voila, zo ziet het eruit:

 

google_posts

 

Heb je hulp nodig bij de optimalisatie van jouw bedrijf in Google? Daar helpen wij je graag bij! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op
Author image