Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Nieuw in Social Media land (3)

De zomer is voorbij gevlogen en er is weer veel gebeurd in Social Media Land. Juist in de zomerperiode is het natuurlijk nog moeilijker om van alle ontwikkelingen op het gebied van online business en Social Media op te hoogte te blijven. Voor ons een reden om jullie na de vakantieperiode over de nieuwste ontwikkelingen bij te praten.

Facebook geeft gebruikers meer controle over nieuwsoverzicht.

Vanaf nu heeft iedereen weer meer controle over de eigen newsfeed op Facebook. Via de nieuws instellingen van Facebook geef je nu aan welke pagina’s een hogere prioriteit moeten krijgen in je newsfeed. Hierdoor zullen dan altijd de berichten van de gekozen pagina’s in je newsfeed getoond worden. Vanaf nu hoef je dus geen meldingen van je favoriete pagina’s meer te missen.[1]

Daarnaast is het nu ook mogelijk dat gebruikers bepaalde vrienden of pagina’s “ontvolgen”. Dat betekent dat je als gebruiker nog steeds met iemand bevriend kunt zijn of de pagina nog steeds leuk vindt, maar dat je geen berichten meer van deze site of persoon te zien krijgt.

Deze aanpassingen hebben tot gevolg dat goede, actuele en authentieke content op je Facebook pagina belangrijker is dan ooit. Facebook pagina’s zonder hoogwaardige content lopen het risico om volgers te verliezen.

Facebook bericht bereik

Wil je weten hoe jouw Facebook berichten presteren? Dankzij een nieuwe functionaliteit van Facebook is dit eenvoudiger geworden. Onder ieder bericht van een Facebook bereikpagina is te zien hoeveel personen bereikt zijn met dit bericht. Klik hierop en je ziet exact hoe dit bereik tot stand is gekomen

facebook_statistieken.

Buy Button van Google Search

Ook Google heeft de zomerperiode uiteraard goed benut om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Binnenkort kunnen gebruikers direct vanuit de zoekresultaten een product via de zogenaamde Google Buy-Button kopen. [2]

Als je op de Buy-Button klikt, kom je op een productpagina waar je verdere specificaties zoals grootte en kleur van het product kunt selecteren. Het product wordt echter wel door een “andere partij dan Google” aangeboden en verstuurd. Je koopt het product dus niet rechtstreeks van Google.

Deze ontwikkeling zorgt voor meer druk en concurrentie voor de grote e-commerce sites zoals Bol.com en Amazon. Tegelijkertijd biedt de nieuwe Buy Button van Google ook kansen voor (kleinere) bedrijven die hun producten niet via deze grote spelers op de markt verkopen.

Direct messages (DM) van Twitter mogen nu langer dan 140 tekens zijn

Twitter gebruikers krijgen voor privé berichten meer ruimte dan de oorspronkelijke 140 tekens. Een Twitter privé bericht mag nu tot wel 10.000 tekens lang zijn. [3]

Met deze verandering wil Twitter waarschijnlijk de concurrentiestrijd met Facebook en WhatsApp aangaan.  Deze Social Media kanalen hebben hun gebruikers altijd al meer ruimte voor langere teksten gegeven. Bij de gewone Tweets verandert er niets. Twitter berichten blijven 140 tekens lang.

Instagram start met advertenties

Nadat Facebook Instagram overnam, was het natuurlijk al te verwachten: advertenties in de Instagram feed. En vanaf vandaag is dit ook in Nederland een feit [4]. Wellicht heb je de eerste advertentie al in je nieuwsfeed voorbij zien komen. Het is nog niet bekend welke en hoeveel advertenties exact getoond gaan worden. Een advertentie kun je herkennen aan de tag ‘gesponsord rechts boven het bericht. Tot nog toe is adverteren op Instagram weggelegd voor grote bedrijven, zoals Heineken, Unilever en Toyota, maar op termijn wordt het ook voor andere bedrijven mogelijk. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Heb je nog vragen over deze nieuwe ontwikkelingen of over hoe jij Social Media voor jouw bedrijf in kunt zetten?? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Eerdere Social Media updates teruglezen? Bekijk onze eerdere blog ‘Nieuws in Social Media Land’.

 

Bronnen:

[1]: http://www.nu.nl/internet/4085144/facebook-geeft-gebruikers-meer-controle-nieuwsoverzicht.html

[2]: http://www.wsj.com/articles/can-google-outsell-amazon-and-ebay-1431730741

[3]: http://www.cnet.com/news/chat-away-twitter-removes-140-character-limit-for-direct-messages/

[4]: http://www.nu.nl/apps/4135752/instagram-start-met-tonen-advertenties-in-nederland.html

Neem contact op
Author image