Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Wat je niet mag missen in Social Media Land

Regelmatig is er nieuws in Social Media land. We kunnen ons voorstellen dat het onmogelijk is om het allemaal bij te houden. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van Social Media nieuws dat jij niet mag missen. Na het lezen van deze blog ben je weer helemaal op te hoogte van alle ins en outs in Social Media land.

LinkedIn Pulse
Waar het plaatsen van LinkedIn Pulse berichten voorheen alleen beschikbaar was voor LinkedIn Influencers, is LinkedIn momenteel bezig om dit voor alle LinkedIn leden beschikbaar te maken. Klinkt interessant, maar wat is het precies? LinkedIn Pulse stelt je in staat om binnen LinkedIn je eigen blogs te plaatsen, inclusief afbeeldingen, video’s en hyperlinks. Een mooie functionaliteit die je bijvoorbeeld in staat stelt om nieuwsberichten op je website direct op LinkedIn te plaatsen, i.p.v. door een link naar je site. Een extra voordeel: jouw connecties krijgen een melding wanneer jij een nieuwe post online hebt gezet. Daarnaast zijn je posts op jouw profiel terug te vinden. Qua interactie bieden de posts ook voldoende mogelijkheid: men kan je bijdrages interessant vinden en erop reageren. En jij kunt zien hoe vaak jouw post al bekeken is. Een kwalitatieve aanvulling voor je LinkedIn profiel dus.

Wil je ook beginnen met het plaatsen van posts op LinkedIn? Dat kan, maar vooralsnog is het alleen beschikbaar voor Engelstalige profielen. Een kwestie van even je taalinstellingen aanpassen dus. Vervolgens werkt het eenvoudig: Ga naar home en kies bovenaan de pagina voor ‘Publish a post’.

Vervolgens kun je  een foto toevoegen bij je bericht, voeg je de titel (headline) toe en daarna kun je beginnen met het maken van de rest van je bericht. Vergeet daarbij niet gebruik te maken van de opmaak-mogelijkheden, zoals dikgedrukte tekst, linken en opsommingen. We zien jullie LinkedIn Pulse berichten graag verschijnen!

linkedin_pulse

Een aantal voorbeelden van onze LinkedIn Pulse berichten:

Google+ Collecties
Ook Google+ heeft er een nieuwe functie bij: Collecties. Deze functie biedt gebruikers de mogelijkheid om berichten als het ware te categoriseren. Je kunt collecties aanmaken voor zelf te kiezen onderwerpen en alle berichten die bij dat onderwerp horen ook in deze collectie plaatsen. Je volgers kunnen iedere collectie afzonderlijk volgen en zo biedt Google+ dus de mogelijkheid om je berichten nog meer te specificeren op de juiste doelgroep. Een voorbeeld: richt je je als bedrijf zowel op particuliere- als op zakelijke klanten, dan is het mogelijk om voor beide een aparte collectie aan te maken. Het is voor iedereen binnen Google+ mogelijk om collecties aan te maken, zowel voor personen als bedrijven. Een voorbeeld van een Google+ Collectie: Leolux Fauteuils van Slijkhuis Interieur Design.

Facebook & video’s
Het uploaden naar en delen van video’s via Facebook neemt een grote toevlucht. Facebook komt dan ook met een speciale functie om video’s te organiseren in afspeellijsten en video’s uit te lichten op de Facebook bedrijfspagina. Een groot voordeel van het direct uploaden van video’s naar Facebook i.p.v. het plaatsen van een YouTube filmpje: de filmpjes worden direct afgespeeld in het nieuwsoverzicht van Facebook. Hierdoor krijgen bezoekers de filmpjes direct te zien, zonder dat ze op een play knop hoeven te klikken (tenzij ze zelf deze instelling aanpassen).

Onder het tabblad ‘video’s’ kun je kiezen voor ‘een video uitlichten op je pagina’. Hierdoor worden je bezoekers geattendeerd op een specifieke video. Deze wordt getoond op het video tabblad en wordt ook weergegeven op de tijdlijn van de bedrijfpagina in het linker menu. Wanneer je veel video’s deelt via je bedrijfspagina, kan het handig zijn om deze te organiseren in afspeellijsten. Onder het tabblad video’s kun je afspeellijsten maken met video’s rondom verschillende onderwerpen. Kies voor ‘afspeellijst maken’ om te beginnen. Bekijk bijvoorbeeld de video’s van Party Rent op Facebook.

Nieuwe vertelvorm voor nieuwssites

Daarnaast komt Facebook nog met een compleet nieuwe functie: Instant Articles. Hiermee biedt Facebook uitgevers en nieuwssites nieuwe mogelijkheden om interactieve verhalen op het sociale netwerk te plaatsen. Gebruikers worden hierdoor niet meer doorgestuurd naar externe websites, maar blijven op Facebook. Deze nieuwe feature, gelanceerd onder de naam ‘Instant Articles’, biedt veel interactieve elementen. Zo kunnen foto’s voorzien worden van een geluidsfragment en gekoppeld worden aan een interactieve kaart. Lezers kunnen reacties achterlaten per foto in het artikel. Vooralsnog kunnen alleen grote nieuwssites, zoals de BBC, the New York Times en Buzzfeed. Wij houden deze functie nauwlettend in de gaten!

Nieuwe retweet functie Twitter
Ook binnen Twitter is er een nieuwe functionaliteit gelanceerd. De retweet functie van Twitter is namelijk veranderd. Bij de nieuwe manier van het ‘quote retweeten’ hoef je niet meer het hele bericht aan te passen, maar kun je gewoon je eigen opmerking toevoegen. Erg handig!

retweet_twitter_nieuw

Neem contact op
Author image