Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Nieuw in Social Media land (update mei 2016)

Regelmatig is er nieuws in Social Media land. We kunnen ons voorstellen dat het onmogelijk is om dit allemaal bij te houden. Daarom maken wij regelmatig een selectie van Social Media nieuws dat jij niet mag missen. De afgelopen tijd waren diverse Social Media kanalen volop in beweging. Lees snel verder en je bent weer helemaal up to date.

Facebook live streaming

Dat video en livestreaming steeds belangrijker worden, ziet ook Facebook in. Om ervoor te zorgen dat men Facebook niet verlaat voor het bekijken van video’s of live streaming, maakte Facebook begin april bekend dat Facebook Live (video streaming) een meer prominente plaats in de Facebook-app gaat krijgen. Facebook Live opent in een nieuw venster en biedt je de mogelijkheid om een tijdlijn gevuld met allerlei video’s te bekijken die populair zijn of die aansluiten bij jouw interesse. Deze update wordt geleidelijk doorgevoerd op mobiele apps, houd je app dus in de gaten voor het zien van de wijzigingen. [1]

facebook_live

Facebook Live op Android (bron: Mashable) 

Facebook diensten

Facebook heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de zakelijke Facebookpagina, namelijk het tabblad Services. Een interessante mogelijkheid om de diensten die jouw organisatie aanbiedt aantrekkelijk en permanent bovenaan je Facebookpagina te presenteren. In onze blog ‘Nieuwe Facebook functionaliteit: Services’ lees je stap voor stap hoe je deze functionaliteit in kunt stellen voor jouw bedrijfspagina op Facebook.

fb_services

Facebook diensten op onze Facebookpagina

LinkedIn lanceert banenzoeker app voor studenten

Studenten worden voor LinkedIn steeds belangrijker. Om ervoor te zorgen dat deze doelgroep al in een vroeg stadium actief is op dit professionele sociale netwerk, komt LinkedIn met een nieuwe app: LinkedIn Students. Studenten kunnen in deze app op een tinder-achtige manier door banen swipen. De banen die zij te zien krijgen, sluiten aan bij de gegevens die op het profiel van de student staat, bijvoorbeeld opleiding. [2] De app wordt de komende maanden wereldwijd uitgerold, helaas is het momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

Geen chronologische tijdlijn meer bij Instagram

Iedereen op Instagram was ervan in rep en roer toen Instagram in maart bekend maakte te gaan stoppen met de chronologische tijdlijn. Sinds begin april is het in Nederland dan toch zover. Het algoritme van het nieuwsoverzicht is aangepast. Via het nieuwe algoritme ordent Instagram de berichten voor je, zodat je de berichten die aansluiten bij jouw interesse als eerste ziet. Een voorbeeld: foto’s van accounts die jij vaak liked, krijg je eerder te zien in je tijdlijn. Het algoritme is vergelijkbaar met het algoritme van Facebook. Niet zo heel gek natuurlijk, aangezien Facebook ook eigenaar is van Instagram. Ben je bang dat je berichten van bepaalde accounts gaat missen? Zet dan de notificaties van het betreffende account aan, zo mis je geen enkel bericht! [3]

Instagram video’s

Naast bovenstaande wijziging heeft Instagram nog een wijziging aangekondigd: de lengte van video’s. Momenteel kun je video’s van maximaal 15 seconden uploaden, Instagram verhoogt de maximumduur naar 60 seconden.

Bronnen:

[1] https://www.androidplanet.nl/nieuws/facebook-live-android-uitrol/
[2] http://www.pcmweb.nl/nieuws/linkedin-komt-met-banenzoeker-app-students.html
[3] http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/instagram-start-met-niet-chronologische-tijdlijn

Neem contact op
Author image