Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Nieuws in Social Media Land – update

Regelmatig is er nieuws in Social Media land. We kunnen ons voorstellen dat het onmogelijk is om het allemaal bij te houden. Daarom maken wij regelmatig een selectie van Social Media nieuws dat jij niet mag missen. In onze vorige blog ‘Wat je niet mag missen in Social Media land’ behandelden we o.a. LinkedIn Pulse & de nieuwe retweet functie van Twitter. Op internationale Social Media dag geven we je een tussentijdse update met de laatste ontwikkelingen in Social Media Land!

Live streamen via Twitter

Een ‘hot topic’ de afgelopen tijd was (en is) het live streamen via Twitter. Dit kan gedaan worden via externe apps. Na het enorme succes van de streamingapp Meerkat kwam Twitter met haar eigen variant, Periscope. Met beide apps kun je met één druk op de knop een livestream starten. Deze kun je vervolgens via Twitter delen. Alle gebruikers kunnen de stream bekijken en live commentaar geven tijdens het streamen.

Deze apps stellen gebruikers in staat om eenvoudig live te streamen vanaf een evenement of een belangrijke gebeurtenis vanaf een smartphone of tablet. Ook bieden ze een mooie mogelijkheid voor bijvoorbeeld een Q&A met je volgers.

Periscope

Livestreaming met Periscope

Daarnaast heeft Twitter, in navolging van Facebook en Instagram een nieuwe functie uitgerold, waarbij bewegend beeld automatisch afgespeeld wordt. Video’s die direct op Twitter worden geplaatst, GIF’jes (bewegende foto’s) en video’s vanaf Twitters’ videoplatform Vine worden meteen gestart. Het geluid van deze filmpjes staat wel standaard uit (1). Het voordeel hiervan is dat meer gebruikers de inhoud van jouw filmpje ook daadwerkelijk gelijk te zien krijgen.

Winkelen op Pinterest – buyable pins

Pinterest komt binnenkort met ‘buyable pins’. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om producten direct te kopen op Pinterest. De functie zal de komende tijd uitgerold worden in de Verenigde Staten en vervolgens verder in de rest van de wereld. Gebruikers krijgen bij een Pin de prijs te zien en eventuele specificaties van het product. Wanneer je klikt op ‘kopen’ regelt de aangesloten partner de afhandeling van de order (2).

Pinterest heeft momenteel 1,6 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit is een stijging van 101% ten opzichte van het bezoekersaantal van vorig jaar. Een vijfde hiervan is dagelijks actief (3).

Een voorbeeld van een buyable Pin op Pinterest

Een voorbeeld van een buyable Pin op Pinterest

  1. Bron: https://blog.twitter.com/2015/introducing-a-more-seamless-video-experience-with-autoplay
  2. Bron: https://business.pinterest.com/en/buyable-pins
  3. Bron: http://www.emerce.nl/research/forse-groei-pinterest-nederland
    nd
Neem contact op
Author image