Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Online gaat 24/7 door. Hoe ga jij daar mee om?

Deze week is het de Week van de Werkstress. Inmiddels is stress op de werkvloer beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziektes.

Een nieuw Facebookberichtje, een mailtje, een retweet… Social media gaan dag en nacht door en die smartphone houdt ook niet op met piepen. Hoewel wij bij Marotura uiteraard gek zijn op online, zijn we ons ook bewust van de sommige gevolgen.

Heb je last van stress? We hebben een paar tips op een rij gezet om je stressniveau te verlagen:

  • Neem je smartphone niet mee naar de slaapkamer. Het licht dat van je telefoon af komt, zorgt ervoor dat je juist weer wakker wordt. Dus zet gewoon weer een ouderwetse wekker op je nachtkastje.
  • Check je thuis steeds je werkmail, terwijl dit eigenlijk niet nodig is? Op een gegeven moment wennen mensen eraan als je ook ‘s avonds en in het weekend gaat reageren. Beperk dit dus en haal eventueel het e-mailaccount van je werk van je mobiele telefoon.
  • Vaak ben je ongemerkt ook met je telefoon bezig terwijl je bijvoorbeeld televisie aan het kijken bent of iets aan het lezen bent. Leg je telefoon eens aan de andere kant van de kamer, buiten je reikwijdte. Denk je dat het met jouw smartphonegebruik wel mee valt? Download de app Moment (iOS) of Quality time (Android) maar eens op jouw telefoon…
  • Hoe druk je op je werk ook bent, neem altijd een half uur pauze tussen de middag. Denk niet: ik werk wel door, anders krijg ik het niet af. Je bent een stuk minder productief wanneer je je pauze hebt overgeslagen. Daarnaast is het een mooi moment om even een frisse neus te halen. Of klets eens met je collega’s over privé-zaken!
  • Ben je het overzicht kwijt? Creëer overzicht door lijstjes te maken. Tegenwoordig heb je allerlei apps die je kunnen helpen. Het kost even wat tijd, maar uiteindelijk zorgt het voor rust.
  • Ga een cursus of training doen! Dit klinkt tegenstrijdig, want het is extra werk. Maar het bied je ook weer nieuwe inzichten. Door nieuwe dingen te leren, krijg je juist weer energie.

Een beetje stress heeft iedereen wel eens, maar teveel stress is niet goed. Levert jouw werk je teveel stress op, dan wordt het misschien tijd voor een andere baan. Wij zoeken nog nieuwe collega’s. Tussen de middag lunchen we gezellig met z’n allen en daarnaast bieden we ook nog een jaarlijks opleidingsbudget aan. Dus waar wacht je nog op?

Neem contact op
Author image