Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Oranje boven!

Koningsnacht, oud Hollandse spelen en natuurlijk hét bezoek van onze Koninklijke familie aan een stad of dorp, in 2016 is Zwolle aan de beurt. Kortom: Koningsdag (voorheen Koninginnedag) is een dag vol tradities en de dag waarop retro extra hip is.

De traditie wil dat burgers op Koningsdag geen vergunning nodig hebben om op straat te venten. Dit soepele beleid heeft geleid tot de kneuterige maar oergezellige vrijmarkten. Allerlei spullen verruilen van eigenaar. Je zou kunnen zeggen dat op Koningsdag retro in heel Nederland ineens hip is. En daar kun je gebruik van maken voor jouw Koningsdag event!

Realtime promotie tijdens Koningsdag
De promotie van jouw activiteiten op Koningsdag is daarentegen helemaal niet retro. Actueel en realtime op Social Media, dat zijn de kernwoorden om jouw event een (extra) boost te geven. Een aantal tips:
  • Deel de voorbereidingen met je volgers: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang!’;
  • Alles gereed? Laat zien wie gereed staan: ‘Wij zijn er klaar voor, tot straks!’
  • Mooi of slecht weer? Informeer iedereen via Social Media over de voorzieningen die je hebt getroffen voor een onvergetelijke dag;
  • Heb je een beperkt aantal plaatsen beschikbaar? Creëer schaarste met kreten als ‘nog enkele plaatsen beschikbaar’ of ‘de reserveringen stromen binnen, wees er op tijd bij’;
  • Plaats regelmatig een statusupdate (het liefst met foto’s en/of een video) van de gezellige sfeer en het programma.
Extra promotie voor na afloop van jouw event
De dagen na Koningsdag zijn zeer geschikt voor het delen van content om extra buzz te creëren. Als mensen een leuke dag gehad hebben en ze zien foto’s van het event, is de kans groot dat mensen reageren op het bericht of de foto en deze delen of in ieder geval het bericht liken. Verdeel je foto’s over verschillende fotoalbums, bijvoorbeeld per dagdeel of deel-event, dit vergroot de kans op buzz.
Meer info?
Wil je meer weten over het promoten van jouw toekomstige event op Social Media? Neem dan contact op met ons, wij helpen je graag verder met alle vragen rondom het inzetten van Social Media.
Oh ja, wist je dat:
  • De eerste berichten met #Koningsdag al 6 tot 8 weken voor Koningsdag gedeeld worden?;
  • Het pas echt los gaat vanaf 25 april in de avond?;
  • De meest populaire gerelateerde zoektermen #Kingsday, #Amsterdam en #oranje zijn?
Neem contact op
Author image