Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

De overeenkomsten tussen een Olympische sporter en een (Olympische) website

De Olympische Spelen zijn in volle gang! Na maanden van voorbereiding kunnen sporters van over de hele wereld laten zien wat ze kunnen in hun sport. De ene sporter verrast vriend en vijand, de ander presteert niet zo goed als verwacht en weer een andere sporter maakt de favorietenrol waar. Wat de uitslag ook is, iedere atleet die deelneemt aan de Olympische Spelen werkt hard aan zijn of haar sportieve succes, en daar kun je als (online) ondernemer veel van leren. Wil jij met je website ook een medaille winnen? Laat je dan inspireren door de Olympische sporters!

Vink jij deze 6 punten af? Dan lig jij met jouw website op medaillekoers!

1. Goede voorbereiding
Olympische sporters weten: je wordt niet zomaar ergens de beste in, daarvoor is hard werk, focus en vooral een goede voorbereiding nodig. Dat geldt ook voor jouw website. Start met een gedegen Internetstrategie. Denk na over het doel van jouw site. Wordt het een webshop, wil je vooral veel contactaanvragen, wil je je bezoekers zoveel mogelijk informatie bieden of is je website juist een versterking van je imago, waarin beleving heel belangrijk is? En welke functionaliteiten wil je graag op je website hebben? Bij de ontwikkeling van je website komen een hoop vragen kijken, zorg dat jij op alle vragen antwoord kunt geven. Wanneer jouw doel duidelijk is, kun je je website hier zo effectief mogelijk op aanpassen.

2. Wordt een specialist in jouw vakgebied
Een topsporter is een specialist in zijn sport. Hij kent zijn kwaliteit en focust zich daar helemaal op. Zorg er daarom voor dat jij specialist bent in jouw vakgebied en laat je website dit uitstralen. Er is immers al zoveel informatie op het internet te vinden, welke meerwaarde bied jij jouw bezoekers? Wanneer jouw product of dienst een uitgebreid beslissingsproces vergt, zorg jij ervoor dat je je bezoeker zoveel mogelijk nuttige informatie biedt. Wanneer het beslissingsproces van jouw product of dienst juist kort is, zorg jij ervoor dat je het aankoopproces of het contactmoment voor jouw bezoeker zo makkelijk en efficiënt mogelijk maakt.

3. Blijf trainen
Een goed resultaat, zoals de winst van een medaille tijdens een WK of de vorige Olympische Spelen, zijn voor een Olympische sporter geen garantie voor goede resultaten in de toekomst. Een atleet blijft trainen om zo het niveau te behouden en zelfs nog beter te worden. Dat geldt ook voor jouw website. Een goed ontworpen website met veel bezoekers, is geen garantie voor succes in de toekomst. Je blijft constant werken aan het verbeteren, optimaliseren en aanvullen van je website. Google houdt immers van (actuele) content.

4. Meten = weten
Training en voorbereiding zijn belangrijk, maar ook voor Olympische sporters geldt: meten = weten. Hoe meer kennis je hebt over je prestaties, hoe beter je kunt bepalen hoe je jezelf kunt verbeteren. Ook dit gaat weer op voor je website. Blijft constant bezig met het optimaliseren en verbeteren van je website. Hoe navigeert een bezoeker door je website? Welke pagina’s doen het goed en welke juist niet? Waar komt men binnen en waar haakt men af? En kun je leren van voorgaande successen? Houd altijd je doel voor ogen en wees niet bang om dingen uit te proberen.

5. Teamwork
Of het nou gaat om een teamsport of een individuele sport: een sporter werkt nooit alleen. Hij of zij verzamelt een team om zich heen die hem of haar zo goed mogelijk kan faciliteren om zo succesvol mogelijk te zijn. Een trainer, een fysiotherapeut, een medisch begeleider, een diëtist of zelfs een mental coach, kortom een team die samen hetzelfde resultaat nastreeft: winnen. Omring je voor een succesvolle website ook met een goed team die hetzelfde doel nastreeft, zowel qua mensen (zoals een contentmarketeer, SEO specialist of front-end designer) als qua andere online middelen (Social Media, e-mailmarketing, Google Adwords, etc.). Maak samen keuzes, stel prioriteiten en stel een planning op.

6. Doorzettingsvermogen
Dit is een eigenschap die elke topsporter bezit. Gaan voor het hoogst haalbare doel en hiervoor niet afwijken als er een teleurstelling of tegenslag is. Ook dit geldt voor je website. Loopt je bezoekersaantal terug? Krijg je minder aanvragen? Of bereik je de verkeerde doelgroep? Geef dan niet op, maar pas je strategie aan en bereik zo wel je doel!

Meer weten?
Wij helpen je graag bij het realiseren én behouden van een succesvolle website. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op
Author image