Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Samen in Oost Gelre is online

Het platform voor informatie, nieuws, contact en ondersteuning op alle leefgebieden in de Gemeente Oost Gelre

Afgelopen week ging de website www.sameninoostgelre.nl online. Samen met de gemeente Oost Gelre en diverse zorgaanbieders hebben wij dit interactieve platform gerealiseerd. Het platform vormt het verzamelpunt in Oost Gelre voor informatie op het gebied van preventie, (jeugd)zorg, werk en inkomen. Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor diverse taken op het gebied van zorg en participatie. Het platform Samen in Oost Gelre voorziet in diverse behoeften van inwoners rondom deze onderwerpen. Het is een platform waar burgers van de Gemeente Oost Gelre samen komen, geïnformeerd worden, en inwoners elkaar kunnen vinden. Zo is er een vrijwilligersprikbord, waarop vraag en aanbod rondom vrijwilligerswerk te vinden is.

Realisatie van Samen in Oost Gelre

We zijn begonnen met het afnemen van interviews onder de diverse doelgroepen van het platform. Deze interviews zijn afgenomen onder toekomstige gebruikers en bij diverse zorginstellingen. De behoeften die uit deze interviews naar voren kwamen, zijn uiteindelijk verwerkt in het concept. Na een verdere grondige analyse door onze SEO specialisten, Usability & Interaction designers, Content Specialisten en Social Media specialisten, is het concept verder uitgewerkt en is het ontwerp voor Samen in Oost Gelre gerealiseerd.

Online doelstellingen Samen in Oost Gelre

Op Samen in Oost Gelre worden de inwoners van de gemeente geïnformeerd over nieuws en ondersteuning rondom (jeugd)zorg, werk en inkomen. Daarnaast is er het laatste nieuws voor en door bewoners van Oost Gelre te vinden en een overzicht van activiteiten in Oost Gelre en omgeving. Op het vrijwilligersprikbord is het aanbod aan vrijwilligersactiviteiten te vinden. Ook kunnen bezoekers een prikbordbericht plaatsen, wanneer zij ondersteuning van een vrijwilliger nodig hebben. In de toekomst zal de site nog uitgebreid worden, met meer informatie, nieuwsartikelen en met challenges. Dit zijn eenmalige vrijwilligersacties, waarbij inwoners van de gemeente samen een klus klaren. Daarnaast biedt de site informatie om contact op te nemen met de gemeente en in de toekomst ook met zorgaanbieders.

Het platform heeft als doelstelling de bestaande en nieuwe doelgroepen van de drie transities en vrijwilligers te bereiken, informeren en activeren. Bezoekers komen onder andere op de website via Google. Hier vinden zij content, welke afgestemd is op hun levensfase. Door de bezoekers met een hulpvraag van goede informatie te voorzien, of door te verwijzen naar de juiste instanties, zorgt dit platform zorgt dit platform voor een goede informatieve dienstverlening vanuit de gemeente. Het platform zal de komende tijd verder uitgebreid worden in samenwerking met de gemeente. Het is een groeimodel dat constant in beweging blijft en volgens de laatste ontwikkelingen up-to-date zal worden gehouden. Houd het platform dus in de gaten. Wilt u meer weten over dit concept en onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Wilt u meer weten over de Gemeente Oost Gelre en haar ervaringen, neem dan contact op met de afdeling communicatie: communicatie@oostgelre.nl of (0544) 39 34 85.

Neem contact op
Author image