Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Het is (nog steeds) lijstjestijd!

De laatste en eerste maand van het jaar zijn bij uitstek de periodes waarin vele verschillende lijstjes om je oren vliegen. ‘Meest gegoogelde woord van 2016’, ‘Social Media trends 2017’ en ‘SEO trends 2017‘ zijn enkele van deze voorbeelden. Ook wij kunnen niet om deze lijstjestijd heen. Terugblikken en vooruitblikken hoort nu eenmaal bij december en januari.
In deze blog nemen we je niet aan de hand mee, maar wel een aantal tips voor de inzet van Social Media in 2017.

Facebook is een stil medium

De meeste Facebook gebruikers bekijken Facebook via de app op mobiel of tablet. De meeste van deze gebruikers hebben het geluid uit staan, waardoor ze de gesproken boodschap van jouw zorgvuldig opgenomen video niet eens horen. Zorg er dus altijd voor, dat je video’s voorziet van pakkende boodschappen in geschreven tekst. Gebruik maken van ondertiteling is ook een mogelijkheid.

YouTube: groot, groter grootst

YouTube en Google: samen vormen ze wereldwijd de grootste zoekmachine giganten. De inzet van video (vooral YouTube) wordt steeds belangrijker. Enerzijds omdat iedereen steeds meer visueel is ingesteld en vluchtig informatie tot zich wil nemen (zonder lange teksten te moeten lezen). Door de inzet van video kun je dus makkelijker jouw boodschap overbrengen. De andere reden is de overname van YouTube door Google. Kun je bijvoorbeeld jouw website verrijken met YouTube-video? Dan scoor je punten op één van de vele rankingfactoren.

Het is aan te raden om de video compleet te maken met content. Schrijf bijvoorbeeld de tips die je de gebruiker geeft letterlijk uit of vat de tekst samen in een krachtige tekst. Op deze manier bedien je zowel de lezer als de visueel ingestelde bezoekers van jouw website

Instagram: kijken, kijken, kijken

Instagram wordt vooral gebruikt om ‘te kijken’ en inspiratie op te doen. Het is de kunst om met 1 sfeervolle foto(collage) of een leuk ‘boomerang’ filmpje de aandacht te trekken van jouw volgers. Wil je mensen buiten je netwerk bereiken? Maak dan op slimme manier gebruik van de #.

Snapchat? Ik snap er niks van!

Snapchat is zeer populair onder de jongeren. Dat is voor veel organisaties dé drijfveer om ook ‘op snapchat’ te gaan. Wat ons betreft een slechte reden om een account aan te maken. Voordat je dat gaat doen moet je duidelijk voor ogen hebben wat je met snapchat wil gaan doen en of jouw doelgroep überhaupt op dit sociale medium actief is. Wil je Snapchat zakelijk in gaan zetten? Lees meer hierover in onze blog ‘Snapchat: zo gebruik je het zakelijk’.

LinkedIn: stabiel zakelijk platform

LinkedIn is al jaren hét platform voor zakelijke connecties en zal dat voorlopig ook blijven. Hoewel er zo af en toe functionaliteiten bijkomen en de look & feel een beetje anders wordt, blijft de basis hetzelfde. Via dit netwerk kun je zowel jezelf als de organisatie profileren richting (overwegend) zakelijke connecties.

Tot slot

Alle Social Media kanalen ontwikkelen zich eigenlijk het hele jaar door. Eén ding blijft wel een vast gegeven, dus ook in 2017: Content en Social Media zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Content schrijf je niet alleen om ‘hoger te scoren in Google’, maar vooral om jouw doelgroep te bereiken met een goed leesbare tekst, een nieuwsbericht of informatieve blog. Alle informatie op één plek, overzichtelijk en compleet. Deze teksten, de filmpjes en de foto’s deel je met de buitenwereld. Bijvoorbeeld via Social Media.

Neem contact op
Author image