Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

De Social Media Trends voor 2018, volgens onze Social Media experts

We sluiten 2017 bijna af en maken ons op voor 2018. Traditioneel gezien een mooi moment om terug te blikken, maar wij kijken liever vooruit. We vroegen onze dames van Social Media naar hun verwachtingen op het gebied van Social Media voor 2018. Dit zijn, volgens Anna, Saskia, Eva & Jelske, de Social Media trends voor 2018:

Anna: Influencer marketing blijft trending

Ook in 2018 zal influencer marketing zich verder ontwikkelen, steeds meer bedrijven zien de kracht van goede influencers op social media. Let wel dat het door de populariteit van influencer marketing moeilijker wordt om vertrouwen op te bouwen, immers weten steeds meer mensen dat influencers betaald worden door bedrijven, hoe oprecht is het dan? Wil je als bedrijf toch opvallen door betrouwbare influencers, houd het dan kleiner: Kies voor de juiste influencers voor jouw product of dienst. Denk niet alleen aan bekende namen, maar maak gebruik van de ´echte´ mensen achter jouw bedrijf. Wie kan jouw verhaal beter vertellen dan een gedreven medewerker of een tevreden klant? Geschikte micro-influencers zitten dichter bij de mensen in hun netwerk (niches). Wees authentiek en laat zien wie je bent. Dan zijn ook de reacties authentiek.

Saskia: Video, video, video…

Met de komst van filmen met je smartphone, startte ook de discussie over verticaal filmen. Want de meeste mensen houden tijdens het filmen hun telefoon verticaal in plaats van horizontaal. Wanneer je zo’n filmpje bijvoorbeeld op je laptop of tablet afspeelt, ziet dat er niet mooi uit.
Maar tegenwoordig kijken steeds meer mensen filmpjes op hun smartphone. Bijvoorbeeld via YouTube, Facebook en Instagram. Via mobiel is een verticaal geschoten filmpje niet hinderlijk meer. Sterker nog: op Facebook komt dit juist beter over. En op Instagram scoort vierkante video. Er zijn diverse apps en sites om je video eenvoudig om te zetten, zoals Crop.video. Vergeet niet om je video ook te ondertitelen, want vaak staat het geluid uit. Zo ben je weer helemaal bij voor 2018!

Eva: Identiteits- en betekenismarketing

Het wordt steeds moeilijker om met Social Media écht op te vallen. In bijna elke branche zijn er meerdere aanbieders die overal ter wereld goederen en diensten kunnen afleveren. Hoe val je dan nog op tussen al die berichten van gelijksoortige aanbieders? Met identiteitsmarketing en betekenismarketing op Social Media! Je kunt wel hetzelfde als een ander leveren, maar niemand kan het zoals jij en met de intentie die jij hebt voor de wereld. Als je die boodschap duidelijk via Social Media communiceert, dan krijg je engagement met gelijkgestemde klanten met dezelfde drijfveren en visies als jouw bedrijf. Dat levert langdurige conversie op van mensen die echt geven om jouw producten en diensten. Concurreren op prijs is dan vaak niet eens meer nodig, want ze voelen zich goed bij jou en dat is hen zeker wat waard. Je vertelt namelijk een verhaal wat ze bij zichzelf herkennen. En, vertrouwd maakt bemind.

Jelske: Tijdelijke, snackable content

In 2017 was het al in opkomst, maar in 2018 gaat het alleen nog maar groter worden: tijdelijke content op Social Media. Denk bijvoorbeeld aan Instagram stories, Snapchat, etc. Waar het voorheen voornamelijk functionaliteiten waren waar vooral privé accounts gebruik van maakten, zien we dat steeds meer bedrijven ook de kracht van vluchtige content gaan inzien. Instagram Stories lenen zich bijvoorbeeld uitermate goed om je volgers nog meer te betrekken bij je bedrijf of merk, bijvoorbeeld door kijkjes achter de schermen te laten zien, sneak peeks te geven of je mensen centraal te zetten. De kracht van dit soort tijdelijke content volgens mij? Het feit dat je door de vluchtigheid ervan wordt gedwongen om zo authentiek mogelijk te zijn. De content is niet over-geproduceerd of te gemaakt, maar geeft een oprecht beeld van wie jij bent als merk of bedrijf.

Neem contact op
Author image