Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

#spon #adv #paid | de snelle opkomst van influencer marketing

Een blogger die een vakantiebestemming aanprijst, een fitgirl die in haar vlog een thee promoot of een beautyvlogger die haar ‘favoriete’ producten toont aan haar volgers. Zomaar wat voorbeelden van influencer marketing. Ben jij je bewust van het feit dat steeds meer merken of bedrijven influencers inschakelen om hun dienst of product te promoten op Social Media? Influencer marketing kan een goede manier zijn voor je merk of bedrijf om meer (naams)bekendheid te krijgen of om een nieuw product te introduceren, maar dan is het wel belangrijk dat je het op de juiste manier inzet.

“Ik wil later vlogger worden”

We beginnen met een paar cijfers. Wist je dat 84 procent van de online shoppers weleens een product heeft gekocht naar aanleiding van een blog of vlog? Het is algemeen bekend dat mensen meer waarde hechten aan de mening van een (andere) consument dan aan wat een bedrijf over het eigen product vertelt. De basis voor influencer marketing is dus snel gelegd en dat is ook de reden dat blogs en vlogs als paddenstoelen uit de grond schieten. Onlangs schreef ook de NOS over het fenomeen vlogger. Waar jongeren vroeger aangaven brandweerman en juf te willen worden, hebben ze tegenwoordig de ambitie om vlogger te worden. A whole new world!

Authenticiteit

Klinkt natuurlijk interessant, maar dat betekent natuurlijk niet dat je als bedrijf nu als een kip zonder kop een influencer moet inhuren om jouw dienst of product aan te prijzen. De influencer die je kiest, moet namelijk wel passen bij jouw merk en het moet authentiek zijn. Er zijn genoeg voorbeelden bekend van hoe het niet moet. Influencers die de complete tekst die ze hebben gekregen van de opdrachtgever per ongeluk in hun bericht zetten of iemand die bekend staat om een gezonde levenstijl die reclame maakt voor hamburgers en daarmee de plank misslaat. Recentelijk was er nog een bekend voorbeeld van vele Amerikaanse celebrities die reclame maakten voor het Fyre Festival, wat uiteindelijk één grote flop bleek te zijn. Geen goede reclame voor zowel het festival als de celebrities die het promoten.

Simpelweg kiezen voor een influencer die veel volgers heeft, is in dit geval geen juiste keuze. Verplaats je in je doelgroep. Wat vinden zij interessant? En welke influencer past daarbij? Zo creëer je een authentiek en betrouwbaar beeld.

In gesprek met je doelgroep

Wil je als bedrijf of merk één van onderstaande doelen bereiken? Dan is influencer marketing daarvoor een heel geschikt instrument:

  • Een groter bereik creëren
  • Een nieuwe doelgroep aanspreken
  • Een nieuw product introduceren
  • Een niche aanspreken

Goede influencers kunnen je helpen om meer leads of verkopen te krijgen, je naamsbekendheid vergroten of je klantloyaliteit vergroten. En dat geldt niet alleen voor de B2C-markt, maar zeker ook voor de B2B-markt. Een influencer zorgt er namelijk voor dat je bereik hebt in een netwerk die misschien voor jou als bedrijf slecht te bereiken is. Het zorgt voor naamsbekendheid onder een heel specifieke doelgroep. Daar komt nog een voordeel van een influencer bij kijken: hij of zij staat (als je het goed doet) dichtbij je doelgroep en je doelgroep hecht waarde aan de mening van hem of haar. Ze gaan zelfs met elkaar in gesprek. Daar kun je als bedrijf alleen maar van dromen!

Snackable content

Het inzetten van een influencer voor het overbrengen van je boodschap is dus zeker een goede optie. Maar hoe ga je die boodschap vormgeven? Wordt het een blog of een vlog? En hoe deel je dit op Social Media? Houd rekening met het feit dat mensen online tegenwoordig een waterval aan informatie ontvangen, de welbekende information-overload. Daarom is het aan te raden om bij influencer marketing gebruik te maken van snackable content. Deel je content op in ‘hapklare brokjes’, zodat het voor de lezer/kijker te overzien is en hij of zij dus sneller jouw content zal consumeren. Op deze manier is het ook mogelijk dat je boodschap vaker voorbijkomt, maar steeds in een andere vorm. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je doelgroep.

Reclamecode voor Social Media

Sinds 1 januari 2014 geldt de Reclamecode voor Social Media. Wanneer je als influencer via Social Media reclame maakt, moet dat duidelijk herkenbaar zijn. Al gebeurt dit in de praktijk niet altijd. Als een influencer vergoeding in geld of in natura ontvangt (bijvoorbeeld een product), dan moet dat nadrukkelijk vermeld worden in de uiting op Social Media. Bij een blog of een video kun je dit letterlijk vermelden door bijvoorbeeld te vertellen: “Ik heb dit product van Merknaam X gekregen om te testen”. In een bericht op Twitter of Instagram kun je gebruik maken van hashtags zoals #adv #paid #spon.

Oprechte sluikreclame?

Fijn dus dat er een Reclamecode voor Social Media is, maar wordt deze ook door alle influencers (op de juiste manier) toegepast? Daarmee ontstaat nog een discussiepunt: Is het betrouwbaar? En is influencer marketing niet een soort van sluikreclame? In elk geval mist de transparantie in veel gevallen. Mensen kunnen niet altijd zien of iemand in een post op social media (betaald) reclame maakt voor een product of een merk of deze oprecht aanbeveelt.

Instagram for Business loopt al vooruit op dit punt en heeft besloten om een partnership feature te ontwikkelen. Door een “Paid partnership with [brand]” tag toe te voegen aan een post kunnen influencers hun relaties met merken duidelijk maken en authentiek blijven, zonder de negatieve bijklank van sluikreclame. In ruil voor het gebruik van deze feature krijgen zowel influencers als merken toegang tot statistieken en insights, om te kijken hoe goed de posts en stories het doen. Deze feature wordt de komende weken uitgerold over alle Instagram Business accounts.

Hoeveel ben jij waard?

We eindigen deze blog met een leuke test. Wil jij weten hoeveel jij waard bent als influencer? Vul dan hier je Instagram-gebruikersnaam in en je komt erachter!

Meer weten?

Wil je weten hoe je influencer marketing in kunt zetten voor jouw organisatie? Wij helpen je daar graag bij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op
Author image