Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Vaarwel oude marketing, hallo digital identity marketing!

Je (bedrijfs)identiteit inzetten voor effectieve online branding en marketing

Als je dicht bij jezelf blijft en dingen doet die bij je passen dan gaan veel dingen in het leven gemakkelijker. Je trekt als vanzelf de juiste omstandigheden aan voor je doelen, doet zaken met gepassioneerde gelijkgestemden, zegt ja tegen leuke opdrachten, of juist in volle overtuiging ‘nee’ tegen iets wat je niet wilt.

 

Precies hetzelfde gaat op voor bedrijven. Waar de oude marketing gedachte verkondigt dat alle uitingen en producten aangepast moeten worden aan je verzonnen doelgroep, blijf je in de nieuwe marketing vooral lekker jezelf. Je trekt daardoor relaties met klanten aan die voor hetzelfde staan als jouw organisatie en daardoor loyaal blijven. Ze vinden onbewust een gelijkenis in de intrinsieke kernwaarden, doelstellingen en producten van het bedrijf. Om deze nieuwe insteek van marketing te gebruiken, moet je wel eerst als bedrijf weten wie je bent en waar je met hart en ziel voor staat. Tot in detail. Wanneer je dat weet kun je ‘het jezelf zijn’ (je bedrijfsidentiteit) inzetten voor sterke, unieke en succesvolle online branding. En, voor de oude marketing liefhebbers: Je ontdekt meteen dat er inderdaad maar 1 is zoals jullie.

Online zaken doen, hoe werkt dat?
Online zaken doen is als een vriendschappelijke relatie. Mensen doen geen zaken met machines, mensen doen zaken met andere mensen via machines. In het geval van online business doen mensen zaken via het internet. Als mensen (online) zaken met elkaar willen doen gaan ze een relatie met elkaar aan. Een belangrijke voorwaarde om een relatie goed te laten werken is dat het tussen beide partijen goed voelt: er is verbinding. Maar wat zorgt er nu precies voor dat mensen (red. klanten, community’s, bedrijven, merken) zich goed voelen bij elkaar?

Bekend maakt bemind
Mensen voelen zich goed, veilig en vertrouwd bij mensen die op hen lijken. Kijk maar eens rond in je vriendenkring, de vereniging waar je lid van bent, de goede doelen waar je je sterk voor maakt en mee sympathiseert of de merken die je koopt. Grote kans dat deze mensen, organisaties en merken in veel opzichten op je lijken. Bijvoorbeeld op een gedachtegoed wat je hebt, je uiterlijk, kledingstijl, sociale groep, gezamenlijke geschiedenis of iets anders dat met je resoneert. Daarbij hebben mensen een heel gevoelige radar voor iets of iemand die “echt” is of “gespeeld”. Iemand die niet echt is lijkt uiteindelijk ook niet op degene met wie ze contact hebben. Zulke relaties houden het dan ook meestal niet lang vol. Er is geen oprechte verbinding, geen gezamenlijke authentieke basis. Juist dát is een fundamentele voorwaarde voor duurzame en loyale klantrelaties, marketing en sales. Helemaal als je geen zin hebt om voor zakelijk succes een carrière lang bezig te zijn met wat je concurrenten doen, achter de feiten van je concurrenten wilt aanlopen, of moet blijven concurreren op de prijs waardoor je bijna niets aan je product overhoudt.

Echt zijn begint bij jezelf
Of het nu offline of online is: wees echt en wees echt jezelf. Succesvolle online marketing begint bij de leiders van een bedrijf, want zij zijn de identiteit van het bedrijf. Hun gedachtegoed is de reden waarom ze het bedrijf zijn begonnen / ingestapt (alle redenen zijn geldig behalve geld), hoe ze hun doelen willen bereiken en wat ze precies doen het te bereiken. Op basis van deze waarden worden medewerkers aangenomen, klanten binnengehaald en grote beslissingen gemaakt.

Leuk die informatie, maar wat kan ik ermee?
Online branding is simpel gezegd representatie naar buiten toe van het ware innerlijk van het bedrijf. Om die representatie naar buiten te maken zijn er een aantal stappen nodig:

Stap 1- Onderzoek
Zet stap 1 naar succesvolle branding door een gedegen onderzoek naar je identiteit. Wie ben je echt? Dus niet: wie je moet zijn volgens anderen. Via de The Golden Circle theorie van Simon Sinek en met NLP vraagtechnieken kun je snel tot de kernwaarden van je bedrijf komen.

Stap 2- Analyseren en een 0-meting
Als het duidelijk is wie je als bedrijf bent, dan kan begonnen worden met het analyseren van je huidige online kanalen. Wat komt overeen met de identiteit en wat moet er nog veranderen om je kanalen en uitingen congruent te maken? Passen de bedrijfskleuren nog bij je identiteit, de tone of voice van je communicatie, het logo, de pay off op je website, richt je je nog op de juiste doelgroep? Zijn er drempels in gebruiksvriendelijkheid, communicatie of in het checkout proces die een drempel vormen om je conversie doelen te bereiken? Gebruik je de juiste zoekwoorden in de content om bij zoekopdrachten gevonden te worden in Google? Naast een analyse is het het zaak dat er een 0-meting plaatsvindt. Zo kun je later zien of er succes wordt geboekt met de veranderingen.

Stap 3 – Hervormen
Op basis van de analyse kunnen online specialisten beginnen met het hervormen van de online kanalen (website, webshop, social media kanalen enz.), de corporate identity en SEO strategie. Door het hervormen van de online kanalen matcht de inhoud beter met de identiteit van het bedrijf en haar (potentiële) klanten.

Stap 4 – Blijvend creëren, toetsen en aanpassen
Wanneer alle hervormingen zijn doorgevoerd is het even afwachten hoe de doelgroepen zullen reageren. Meten = weten: na een aantal maanden kun je met meer zekerheid zeggen welke wijzigingen het beste effect hebben gehad en welke minder. Ook is het erg belangrijk dat alle online kanalen goed worden aangevuld met nieuwe, relevante content. Eigenlijk begint na een hervorming het traject naar online succes pas echt. Het kringetje van creatie, toetsen en aanpassen is gestart.

Addendum
Naar gelang de jaren verstrijken komt het voor dat een online strategie, gebaseerd op een identiteit, niet meer werkt. Dat is normaal, want net als mensen is ook een bedrijf geen leven lang helemaal hetzelfde. Mensen en bedrijven ontwikkelen zich en doen inzichten op. Veel van wat er is kan meegroeien, maar soms zijn er opnieuw wijzigingen in de branding strategie nodig. Om terug te komen op het begin van deze blog: Wanneer je als bedrijf toch dicht bij jezelf blijft, dan kom je vanzelf weer nieuwe klanten tegen waar je een verbinding mee kunt maken en waarbij het goed voelt.

Meer informatie over identity & online branding
Wil je meer weten over identity & online branding voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Author image