Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Wat een fiets en een website met elkaar gemeen hebben

De Tour de France is een waar spektakel voor wielerliefhebbers. Ook hier op kantoor wordt ‘de Tour’ door veel collega’s nauwlettend gevolgd. En dat bracht ons op een idee: het nut van een goede website uitleggen, door de vergelijking met een fiets te maken. Alle onderdelen van een website vormen een samenhangend geheel; net als alle onderdelen van een fiets. Een goede integratie van alle onderdelen bij beiden, zorgen voor een optimaal functioneren van zowel de website als een fiets.

‘Een stevig frame is de basis van de fiets, zoals een goede website de basis is van jouw online aanwezigheid’

Een goed stevig frames is vergelijkbaar met een goede website. Dit is de basis van jouw online aanwezigheid. Maar zoals een frame niets is zonder banden, een stuur, trappers en alle overige onderdelen, is een website ook niets zonder een goede online strategie, een goed design, goede content en een SEO strategie. Laten we beginnen bij het begin: een goede strategie.

‘Fietsen zonder route is als een website zonder visie & strategie’

De renners van de tour weten voorafgaand aan een etappe wat hun eindbestemming is. Dat is het uiteindelijke doel. Via een bepaalde route bereiken ze dat doel. Bij een website is het net zo: van tevoren bepaal je van het doel van je website. Wat wil jij bereiken met de website: meer aanvragen, meer verkoop of meer contactmomenten met je potentiële klanten? De bestemming van je fietstocht is vergelijkbaar met het uiteindelijke doel van jouw online aanwezigheid. Een website hebben ‘om er maar eentje te hebben’ of ‘omdat iedereen er één heeft’, is voor ons geen legitieme reden om een website te bouwen. Wij starten met het opstellen van een goede online strategie, afgestemd op jouw core business, waarmee we de online kansen voor jou goed in kaart brengen.

‘Een goed design is als het uiterlijk van je fiets’

Een fiets moet er goed uitzien, anders wordt hij niet gekocht. Een goede website moet er goed uitzien, anders haken de bezoekers af. Hetzelfde geldt voor de manier waarop de fiets gebouwd is: hij moet gemakkelijk in gebruik zijn. Fietsen die niet fijn fietsen, worden minder gebruikt. Hetzelfde geldt voor een website: de usability (gebruiksvriendelijkheid) moet goed zijn, anders raak je je bezoekers kwijt. Een goed design is cruciaal voor een succesvolle website.

‘De trappers en wielen zijn de search & content van je website’

Je wilt vooruitkomen met je fiets, hiervoor trap je met je voet op de pedalen waardoor de wielen gaan draaien. Met je website wil je bezoekers trekken. Om ze op je site te krijgen, moet je site goed vindbaar zijn. Met een sterke SEO strategie trek je de juiste bezoekers naar je site. Goede SEO is vergelijkbaar met de pedalen van een fiets: hiermee wordt iets in gang gezet. Uitstekende content zorgt ervoor dat bezoekers beïnvloed en geactiveerd worden. Net zoals de wielen van een fiets worden ze in beweging gezet om iets te gaan doen.

‘Rem, versnelling en je stuur = bijsturen en optimaliseren’

De basis staat; fietsen maar! Op de route die je aflegt tijdens het fietsen, kom je van alles tegen. Andere weggebruikers, waarvoor je remt. Een helling, waardoor je je versnelling gebruikt. Je blijft onderweg constant bezig en stuurt bij wanneer nodig. Met een website is het net zo. Wanneer deze live is, begint het werk pas. We blijven constant bezig met optimaliseren en verbeteren. Net zoals je remt en je versnellingen gebruikt om af te remmen of bij te sturen, houden wij je bezoekersaantallen in de gaten en of de gestelde doelen behaald worden. Waar nodig sturen we bij en optimaliseren we de strategie en website.

Wil je meer weten over onze aanpak? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze aanpak & werkwijze.

Neem contact op
Author image