Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Je website bezoekers afschrikken? Dan moet je dit doen!

Vandaag is het Halloween! Tot een paar jaar terug een typisch Amerikaans feest, maar ook in Nederland wordt dit tegenwoordig steeds meer gevierd. Het mag allemaal zo eng mogelijk zijn! In het kader van mensen flink bang maken: hoe schrik je mensen het beste af van een website? We hebben de 6 beste tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Wil je niet dat mensen contact met je opnemen? Vermeld dan nergens je telefoonnummer of e-mailadres. Wat ook goed werkt is een contactformulier waarbij mensen 15 velden verplicht in moeten vullen. Hoe persoonlijker de gegevens, hoe beter je ze afschrikt.
  2. Dat je bezoeker gemakkelijk via het menu vindt wat hij zoekt, dat wil natuurlijk niemand. Als je mensen wil afschrikken, moet je ervoor zorgen dat je bezoeker dat wat hij of zij zoekt zo moeilijk mogelijk kan vinden. Je menu zo beperkt mogelijk maken, zodat de bezoeker 10 keer moet doorklikken om op de gewenste pagina te komen? Wedden dat het ze afschrikt?
  3. Witte letters op een zwarte achtergrond, probeer dat maar eens een tijdje vol te houden met lezen. Gegarandeerd dat je bezoeker afhaakt.
  4. Weet je dat je veel bezoekers hebt die jouw website via hun smartphone bekijken? Wil je deze bezoekers afschrikken? Zorg ervoor dat je site niet responsive is, zo is de site niet geschikt voor een smartphone en wordt het een uitdaging voor je bezoeker om te vinden wat hij of zij zoekt.
  5. Richt je je op consumenten met jouw producten of diensten, gebruik dan veel vakjargon. Het liefst zo veel mogelijk ingewikkelde woorden achter elkaar.
  6. Maak een bestelbutton zo onopvallend qua kleur. Zo valt hij goed weg tegen de achtergrond. Dit verlaagt je conversieratio erg goed.

Het mag duidelijk zijn dat onze bovenstaande tips met een knipoog bedoeld zijn en ook lichtelijk overdreven. Maar toch komen we nog regelmatig websites tegen die één van de hierboven genoemde ‘fouten’ toepast en daarmee (onbedoeld) websitebezoekers afschrikt en dat is natuurlijk zonde.

Hoe zorg je er voor dat jouw website gebruiksvriendelijk is? En dat er conversies plaatsvinden? Wij adviseren je hier graag over. Neem gerust contact met ons op.

Happy Halloween!

Neem contact op
Author image