Bel: 053 - 879 53 45 Mail: info@marotura.com

Zo verleid jij jouw websitebezoeker visueel

Vaak wordt er op een website veel aandacht besteed aan het design en aan goede teksten: uiteraard cruciaal voor succesvolle websites. Maar heb je wel eens gedacht wat goede afbeeldingen voor jouw website kunnen betekenen? Wij laten je in deze blog graag zien hoe goede afbeeldingen een groot verschil kunnen maken en conversieverhogend kunnen werken. Verleid jouw websitebezoekers visueel met pakkende foto’s! Gebruik psychologische aspecten en spreek jouw doelgroep aan. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op met tips & concrete voorbeelden.

Het succes van Airbnb

Stel jezelf de vraag: wat triggert jouw doelgroep? Wat willen zij zien in de foto’s? We nemen Airbnb als voorbeeld: dit is een wereldwijde online community, waar mensen van over de hele wereld hun accommodaties kunnen adverteren, ontdekken en boeken. Airbnb ging van start in 2008. In 2009 begonnen ze met het gebruik van professionele foto’s op hun website, zoals deze:

airbnb verleid jouw website bezoekers

Bron: www.airbnb.com

Zie jij jezelf al liggen op dit strand?Het gebruik van professionele afbeeldingen wakkeren het verlangen van websitebezoekers aan. Het wakkerde ook de start aan van hun fenomenale groei, zoals in onderstaande grafiek te zien is:

airbnb verleid jouw website bezoekers grafiek

Bron: www.unbounce.com

Psychology of desire

Even een stukje theorie over het menselijk brein: psycholoog Adam Ferrier (van het boek ‘The Advertising Effect’) schreef over het effect van foto’s welke gebruikt worden in reclame uitingen. Hij legt uit dat het verlangen van de consument bestaat uit twee elementen: individuele prikkels en sociale normen.

Mensen ondernemen actie bij de volgende gebeurtenissen: wanneer ze meer comfort of plezier willen, of wanneer ze pijn willen vermijden. In dat geval zullen zij een aankoop doen, of een dienst aanvragen bijvoorbeeld. Wanneer je dit vertaalt naar marketing uitingen, wordt het verlangen naar een product of service gecreëerd doordat je kan laten zien hoe jouw product of service mensen kan helpen om plezier te verkrijgen, of de pijn te verminderen.

Daarnaast zijn we sociale wezens en gedragen ons graag op een manier die sociaal wenselijk is, zogezegd ‘normaal’. Voordat we actie ondernemen (bijvoorbeeld een aankoop doen), denken we na over:

  • Hoe zal mijn gedrag op anderen overkomen?
  • Wat zijn de sociale normen rondom dit gedrag?
  • Laten mensen die ik beschouw als invloedrijk dit gedrag ook zien?

Op afbeeldingen kun je mensen laten zien hoe een bepaald product of dienst de pijn vermindert of het plezier bevordert in hun leven, en kun je aangeven dat dit gedrag volkomen aanvaardbaar gedrag is. Mensen kijken graag naar andere mensen, en zoeken graag naar overeenkomsten met de personen op de foto’s. Bij het schieten van foto’s, is het belangrijk dat jouw doelgroep zich herkent in afgebeelde personen op foto’s. Genoeg gepraat, foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. We laten je graag wat voorbeelden zien:

Als blikken konden (ver)leiden…

Begeleid jouw websitebezoekers naar datgene wat jij wilt dat ze gaan doen: of dat nu een aankoop is, of een webformulier dat ze moeten invullen. Vele onderzoeken wijzen uit dat mensen de natuurlijke gewoonte hebben om de blik van anderen te volgen. We leren al vanaf onze geboorte om bepaalde aanwijzingen te volgen, of een bepaalde richting op te kijken. Doordat de personen in onderstaande afbeeldingen naar het formulier kijken, wordt je blik daar automatisch naartoe getrokken. En laat dat nu precies zijn wat jij wilt dat de bezoekers zien.

Conversie door afbeeldingen

Bron: www.fluidsurveys.com

Zelfs Barack Obama maakte er gebruik van in zijn campagne:

Online conversie foto's

Bron: https://blog.kissmetrics.com/email-marketing-lessons-obama/

Herkenning is het sleutelwoord

Conversie afbeeldingen website

Bron: www.andrelon.nl

Mensen kijken graag naar andere mensen in afbeeldingen. De aandacht van mensen wordt getrokken als een persoon in een afbeelding wordt getoond. Herkenning is dan het sleutelwoord. Herken jij je in de ‘normale vrouw’ met prachtig haar die Andrelon gebruikt in haar campagne? Andrelon wil laten zien dat mooi haar voor iedereen mogelijk is, en niet alleen voor supersterren.

Laat het productgebruik zien

Je kunt een product los laten zien, zoals deze Ray Ban zonnebril:

Online conversie afbeeldingen

Bron: http://www.ray-ban.com/netherlands

Beter is het om een product te laten zien in een context waarin het gebruikt kan worden, zoals in onderstaande campagne is gedaan. Door te laten zien voor wat voor ‘plezier’ het product kan brengen in het leven van mensen, verhoog je de prikkel om het product te kopen. Volgens onderstaande advertentie ben je met een Ray Ban zonnebril ben je authentiek, onafhankelijk en cool.

Online aankopen afbeeldingen

Bron: https://petraelisabeth.wordpress.com/

Apple heeft het ook begrepen. Uiteraard kun je de iPad air zo weergeven:

Online conversie

Bron: http://www.apple.com/nl/ipad/

Maar je kunt ook laten zien hoe mensen de iPad gebruiken in het dagelijks leven, en dat dit voor plezier zorgt. In een campagne laat Apple laat verschillende soorten mensen en verschillende soorten gebruik van een iPad zien.

Ipad3

Bron: http://www.apple.com/nl/ipad/

ipad2

Bron: http://www.apple.com/nl/ipad/

Apple ipad

Bron: http://www.apple.com/nl/ipad/

Het menselijke aspect

Website- en webshop eigenaren zijn natuurlijk altijd op zoek naar manieren om de kloof tussen offline en online ervaringen kleiner te maken. En een manier om dat te doen is om je webshop menselijker te maken. Foto’s kunnen hierbij een wezenlijk verschil maken. Wil je het menselijke aspect nog een stapje verder brengen? Maak dan ook gebruik van video’s. Zalando toont kleding bij modellen op een catwalk door middel van video’s en Karwei laat de klanten zelf klussen aan de hand van handige instructievideo’s.

Wij hopen je geïnspireerd te hebben met deze voorbeelden. Uiteraard zijn er nog veel meer aspecten van afbeeldingen te benoemen. Wil jij meer weten wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van succesvolle websites? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Let op! Je kunt niet zomaar elke foto op je website plaatsen. Het is illegaal om beeldmateriaal te publiceren dat van een willekeurig website is gedownload. Maak daarom je foto’s zelf, of maak gebruik van foto’s van stock websites.

Bron: The consumer psychologist

Neem contact op
Author image