Content Marketing

Met goede content marketing zorg je voor goed vindbare en relevante content voor je doelgroep. Daarmee vergroot je de klanttevredenheid en verbeter je de online conversie van je bedrijf.

Let's talk digital

Content Marketing begint met relevante content

Bij content marketing draait het niet om zoveel mogelijk content op je website plaatsen. Het gaat om zoveel mogelijk relevante content, bezien door de ogen van de klant. Content dus die bezoekers van uw website echt helpt. En uiteindelijk ook uw bedrijf echt helpt, doordat klanten hierdoor gestimuleerd worden om over te gaan tot de juiste conversie. Dat betekent uiteraard zorgen voor de juiste inhoudelijke content, waarmee je antwoord geeft op vragen van de bezoekers en inspeelt op de behoeften en verwachtingen die zij hebben als zij op uw website komen. Daarbij is het belangrijk dat deze content wordt aangeboden in het juiste formaat, via het juiste kanaal en op het juiste moment. Op die manier is er sprake van content marketing in optima forma.

John Roerdink
Digital Marketeer

Contentstrategie

De basis voor goede content marketing is een goede contentstrategie. Daarmee lever je een belangrijk bijdrage aan de bedrijfsdoelstellingen doordat je vastlegt welk verhaal je over jouw bedrijf en je producten of diensten wilt vertellen. Met een contentstrategie zorg je voor structuur en overzicht in je content. Je beschrijft welke doelgroepen je via welke kanalen wilt bereiken. Ook geef je aan met welke onderwerpen en contenttypen je dat gaat doen, bijvoorbeeld tekst, blogs, infographics, animaties, podcasts, nieuwsbrieven, whitepapers of video’s. Belangrijk is om de content af te stemmen op de doelgroep en de specifieke fase van de customer journey (klantreis) waarin zij zich bevinden. Door met deze factoren rekening te houden in je content strategie, zorg je ervoor dat je echt resultaten kunt boeken met content marketing.

Content marketing audit

Voor we beginnen met content marketing voeren we vaak eerst een content marketing audit uit. We analyseren dan de bestaande content en geven aan wat de kwaliteit van de aanwezige content (kwaliteit, volledigheid, nuttig, inspirerend) is. Daarnaast kijken we ook welke content ontbreekt en welke kansen en mogelijkheden er zijn om te verbeteren. Zowel vanuit gebruikersperspectief als zoekmachinecriteria. Dat kan variëren van kleinere aanpassingen (denk aan key-words) en het optimaliseren van bestaande webpagina’s tot het maken van volledig nieuwe landingspagina’s of specifieke omgevingen op de website. Marotura kan deze content marketing audit voor u verzorgen.

Seo teksten, website teksten of blogs laten schrijven door Marotura

Content moet niet alleen relevant zijn, maar ook vindbaar. Dit vraagt om content die gevarieerd is (inhoud en vorm) en voldoet aan de vindbaarheidscriteria van zoekmachines zoals Google. Teksten moeten dus aansluiten bij de verwachtingen van de doelgroep en zoekmachinevriendelijk zijn. Goede contentmarketing betekent een continue stroom met kwalitatief goede en zoekmachinevriendelijke content. Dat vraagt kennis en tijd en we kunnen ons voorstellen dat die niet altijd aanwezig is binnen uw bedrijf. Marotura ondersteunt u graag op het gebied van content marketing. Denk hierbij aan het schrijven van doelgroepgerichte en zoekmachinevriendelijke seo teksten, websiteteksten, nieuwsbrieven en blogs. Wij helpen uw content marketing graag naar een hoger niveau.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij content marketing ook toepassen voor Duitse klanten en doelgroepen. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Duitse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik en conversie tot ver over de Nederlands-Duitse grens met content marketing door Marotura!

Starten met content marketing? Wij helpen u graag!

Jolien Lankheet
Digital Marketeer

Een gesprek met een van onze content marketing specialisten?

Benieuwd naar hoe u content marketing kunt inzetten voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er mogelijk is op dit gebied.