Conversie-optimalisatie

Met conversie-optimalisatie ga je heel gericht aan de slag om het rendement van je website te verbeteren.

Let's talk digital

Wat is conversie-optimalisatie?

Bij conversie-optimalisatie draait het om het verbeteren van je website gericht op het verhogen van je online rendement. Het gaat om verschillende activiteiten die je doet om je website beter te laten converteren. Oftewel: dat de bezoeker van jouw site vaker de door jou gewenste actie verricht. Denk hierbij aan het inschrijven voor een mailing, het aanvragen van een offerte of het doen van een aankoop in de webshop. Alles om ervoor te zorgen dat de bezoeker van jouw website een lead, prospect of klant wordt.

Thijs Holtslag
Search, Conversion & Big Data Marketeer

Hoe verhoog je de conversie van je website?

Als je de conversie van je website wilt verhogen, is het van belang dat je duidelijk voor ogen hebt wat je van je websitebezoeker verwacht. Wil je bijvoorbeeld dat bezoekers een offerte aanvragen, dan ga je gericht met dat onderdeel aan de slag om de zogeheten conversieratio te verhogen. Je kunt dat doen op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via het gericht aanpassen van content (tekstueel en inhoudelijk) op de website. Maar het kan ook via design aanpassingen of technische verbeteringen voor een snellere en gebruikersvriendelijke website. Bijvoorbeeld het verbeteren van je website voor mobiele gebruikers, betere structuur in je content, duidelijkere navigatie of conversiegerichte landingspagina’s voor verschillende doelgroepen. Allemaal manieren om de conversie van je website te verhogen.

Conversie verbeteren via A/B-testen

Een belangrijk onderdeel van conversie-optimalisatie is het testen en meten van je acties. Zo kun je precies zien wat het effect is van je inspanningen. Een veel gebruikte manier bij conversie-optimalisatie is A/B-testen. Daarbij worden de bezoekers opgesplitst in twee groepen. De ene helft van de bezoekers krijgt dan variant 1 te zien en de andere helft variant 2. Bijvoorbeeld verschillende kleuren of soorten CTA-buttons of verschillende headers, afbeeldingen of teksten. Zo krijg je snel inzicht in welke variant het meeste oplevert. Er zijn verschillende online tools om te gebruiken voor A/B testen, om metingen te verrichten en data te verzamelen. Op basis van deze informatie over de prestaties kun je de juiste keuzes maken over welke opties het beste werken om de conversie van je website te verbeteren.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij conversie-optimalisatie ook voor Duitse klanten en doelgroepen implementeren. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Duitse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik en conversie tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Samen verbeteren we het rendement van je website!

Julian Oolthuis
Manager Search, Conversion & Big Data

Een gesprek met een van onze conversie-optimalisatie specialisten?

Benieuwd naar hoe u conversie-optimalisatie kunt inzetten voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er mogelijk is op dit gebied.