Lars de Vries

Cybersecurity in het MKB

Voor mijn afstuderen doe ik, Lars de Vries, onderzoek naar cybersecurity in het MKB in Nederland. Hiervoor kan ik uw hulp goed gebruiken! Wilt u ook inzicht krijgen in de cybersecurity in het MKB en hoe de cybersecurity verbeterd kan worden? Vul dan de enquête voor mijn onderzoek in!

Bij een volledig ingevulde enquête maakt u kans op één van de vijf cadeaubonnen van Bol.com ter waarde van €20,-!

Belang van cybersecurity

Cybersecurity is een belangrijk onderwerp. Dit blijkt wel uit het Cybersecuritybeeld Nederland 2018 dat inzicht biedt in de dreigingen, belangen en weerbaarheid op het gebied van cybersecurity in relatie tot de nationale veiligheid in de periode van mei 2017 tot en met april 2018:

“De digitale weerbaarheid van Nederland staat onder druk. Organisaties worden succesvol aangevallen met eenvoudige methoden. De afgelopen periode laat zien dat incidenten voorkomen hadden kunnen worden of dat de schade beperkt had kunnen worden met behulp van basismaatregelen. Die worden door lang niet alle organisaties getroffen.”

Cybersecurity in Nederland

Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zijn overheden, burgers en bedrijven steeds meer afhankelijk van de cybersecurity. Dit komt omdat Nederland een zeer ICT-intensieve economie heeft. Het gevolg van een slechte cybersecurity is dat veel bedrijven, waaronder het MKB, regelmatig slachtoffer worden van cybercrime. Dit heeft grote schadelijke gevolgen voor zowel het MKB als de rest van de samenleving.

Wat is cybersecurity?

Een vraag die vaak gesteld wordt, is wat cybersecurity nu precies is. Onder cybersecurity wordt verstaan: maatregelen die genomen worden om slachtofferschap van cyberincidenten te voorkomen.Onder deze cyberincidenten vallen o.a.:

  • Malware
  • Phishing
  • Ransomeware
  • Hacking
  • E-fraude
  • Diefstal en vernieling van gegevens en gegevensdragers
  • Datalekken
  • DDoS aanvallen

Onderzoek over cybersecurity in het MKB

Voor het afronden van mijn master Criminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe ik, Lars de Vries, onderzoek naar de cybersecurity in het MKB in Nederland. Het doel van dit onderzoek is het verkrijgen van inzicht in hoe het MKB zich beveiligt tegen cyberincidenten. Ik doe dit onderzoek aan de hand van een enquête onder MKB-bedrijven. Daarnaast zal ik door middel van interviews met experts op het gebied van cybersecurity in het MKB kijken hoe het MKB de digitale beveiliging kan verbeteren.Om de cybersecurity in het MKB in Nederland inzichtelijk te maken, heb ik uw hulp nodig! Dus werkt u bij een bedrijf met 2 tot 250 medewerkers en heeft u inzicht in hoe uw bedrijf zich beveiligt tegen cyberincidenten? Vul dan de enquête in vóór 21 mei 2019. Het invullen van de enquête duurt 5 tot 10 minuten.Als u interesse heeft in de resultaten van dit onderzoek, dan kunt u uw e-mailadres invullen aan het eind van de enquête. Ik zal de resultaten naar u mailen zodra het onderzoek is afgerond. Dus wilt u inzicht krijgen in de cybersecurity in het MKB en hoe de cybersecurity verbeterd kan worden? Vul dan de enquête in!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over het onderzoek, dan kunt u contact met mij opnemen via lhp.de.vries@student.vu.nl

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte