Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt

Denkt u erover om met uw bedrijf de Duitse markt te gaan betreden? De Duitse markt biedt veel mogelijkheden, maar verschilt wel degelijk van de Nederlandse markt. Dat vraagt een andere manier van klantbenadering en een andere aanpak op het gebied van online business voor uw bedrijf. Maar hoe zorgt u er voor dat u niet in onverwachte valkuilen stapt en hoe pakt u de kansen die er liggen? Marotura is inmiddels uitgegroeid tot digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt en helpt u hierbij graag.

Online business: verschillen tussen Nederland en Duitsland

De Duitse online markt is niet hetzelfde als de Nederlandse markt. De Duitse klant gedraagt zich op digitaal gebied namelijk echt anders dan de Nederlandse klant. Dat vraagt in Duitsland dus een andere online klantbenadering en andere keuzes op het gebied van online business dan in Nederland. Zowel qua kanaalkeuze als qua inhoud en tone-of-voice in uw online communicatie.

Wanneer u dus met uw online business de Duitse markt op gaat, is het niet voldoende om alleen maar uw teksten naar het Duits te vertalen. Daarvoor verschilt het gedrag en de cultuur in Nederland en Duitsland teveel. Ook zijn er grote verschillen tussen de mate van gebruik van de online kanalen in beide landen. Wist u bijvoorbeeld dat onze oosterburen veel te vinden zijn op Amazon? En dat LinkedIn in Duitsland nog niet veel wordt gebruikt? Bij Marotura weten we precies wat de verschillen tussen de Duitse en de Nederlandse klant zijn.

Digitale specialist voor Nederlandse en Duitse markt

Marotura is al jarenlang gespecialiseerd in zowel de Nederlandse als Duitse online markt. We werken voor Duitse klanten op de Duitse markt en Nederlandse klanten op de Nederlandse markt en helpen hen met het verbeteren van hun online business.

Inmiddels werken we ook al jaren voor diverse Duitse klanten die op de Nederlandse markt actief zijn en Nederlandse klanten die hun online business naar Duitsland hebben uitgebreid. Hierdoor weten we wat de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse markt zijn en hebben we de campagnes op deze markten geoptimaliseerd. Met onze kennis en ervaring van beide markten is Marotura inmiddels uitgegroeid tot de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.

Duitse en Nederlandse medewerkers

Bij Marotura werken zowel Nederlandse als Duitse medewerkers. Dit zorgt ervoor dat we snel en probleemloos kunnen schakelen met onze klanten en er geen afstemmingsproblemen ontstaan als gevolg van mogelijke taalverschillen. Ook kunnen we ons zo beter verplaatsen in de Duitse en Nederlandse opdrachtgevers en hun klanten en weten we precies wat er op beide markten speelt. Daarnaast zijn we hierdoor in staat om zowel in het Nederlands als in het Duits perfecte content aan te leveren. Inmiddels hebben we naast ons kantoor in Enschede ook een kantoor in Bocholt (Duitsland) geopend, om zo nog dichter op de Duitse markt te zitten.

Wij helpen u graag! 

Wilt u met uw online business aan de slag op de Duitse markt en/of meer conversie halen bij Duitse klanten? Dan bent u bij Marotura aan het juiste adres. We helpen u graag om uw Duitse klanten optimaal te bereiken en u online prestaties in Duitsland te verbeteren. Maak een afspraak met een van onze Duitse of Nederlandse collega’s voor een gesprek.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte