Digitale transformatie

Het digitaliseren van uw bedrijfsvoering brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Bovendien gaan de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering razendsnel. De digitale transformatie van uw bedrijf gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Hoe zit het bijvoorbeeld met zaken als online privacy en online security? Wat is er nodig om te kunnen werken in de cloud? En heeft u inzichtelijk hoe de klantreis van uw klanten (customer journey) verloopt?

Wilt u weten wat er precies komt kijken bij de digitale transformatie van uw bedrijf en hoe u dit het beste kunt aanpakken? Bij Marotura kunnen we uw bedrijf hierbij uitstekend adviseren en ondersteunen. Neem contact met ons op.

Digitale data: de basis voor uw bedrijfsvoering

Bij de digitale transformatie van uw bedrijf verplaatst ‘digitaal’ zich van de zijlijn naar het hart van uw organisatie. Data komt steeds centraler te staan en vormt de basis voor uw bedrijfsvoering. Digitaal is dus geen kanaal meer aan het eind van uw proces, maar het begin van alles. Het is ‘digital first’, waarbij digitaal denken onderdeel wordt van het DNA binnen uw bedrijf. De kracht van digitaal wordt namelijk pas goed merkbaar als het door uw hele bedrijf heen verweven is.

Bij de digitale transformatie van uw bedrijf staan de klant en de klantreis centraal. Op welke momenten komt uw klant met uw bedrijf in aanraking? Op welke manier zoekt uw klant naar informatie? Naar welke informatie is hij op zoek? Hoe en op welke momenten raakt uw klant overtuigd om te kiezen voor uw bedrijf? Wanneer u deze reis in kaart heeft gebracht, kunt u vervolgens uw werkwijze hierop inrichten. Uw klant voelt zich daardoor beter geholpen, krijgt sneller een antwoord op zijn vraag, is meer tevreden en eerder geneigd over te gaan tot conversie. Een win-winsituatie voor zowel uw bedrijf als uw klant.

Digitaliseren bedrijfsprocessen: minder fouten, meer leads

Onderdeel van de digitale transformatie is het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Bij de online activiteiten van uw bedrijf is het belangrijk om de frontoffice en de backoffice goed te hebben ingericht. De frontoffice vormt het visitekaartje van uw bedrijf, met o.a. uw webshop, uw website en social media kanalen. Bij de backoffice komen de aanvragen/orders en klantvragen binnen en worden ze administratief en logistiek verwerkt. Het scheelt veel onnodig werk en verkleint de kans op fouten als de frontoffice en backoffice processen naadloos op elkaar zijn afgestemd en geautomatiseerd zijn via bijvoorbeeld de implementatie van een ERP-systeem of een CRM-systeem.

Marotura kan u helpen om vanuit de klantreis de logistieke processen in kaart te brengen en te optimaliseren, zodat aanvragen/orders direct doorgezet worden naar de juiste afdeling en het besteltraject snel en soepel wordt doorlopen. Dankzij het digitaliseren van de bedrijfsprocessen is de kans op fouten en vertraging kleiner en bespaart u tijd en kosten. Bovendien En dankzij het digitaal in kaart brengen van uw frontoffice en backoffice kunt u ook gebruik maken van big data en marketing automation. Dit biedt volop mogelijkheden om nog beter op de behoefte van de klant in te spelen en kunt u nog meer leads genereren dan voorheen.

De beste digitale oplossing voor uw bedrijf

Het voordeel van digitaal werken is dat u en uw medewerkers overal kunnen inloggen en aan de slag kunnen. Er zijn verschillende cloudoplossingen die u hierbij kunnen helpen, maar de vraag is natuurlijk welke oplossing het beste past bij uw bedrijf en optimaal aansluit bij uw manier van werken. Wilt u bijvoorbeeld bellen via internet? Of wilt u samen in documenten kunnen werken? Wat uw wensen ook zijn, wij denken met u mee en zoeken naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

Online privacy en online security

Een steeds belangrijker onderdeel van online business is online privacy en online security. Heeft u bijvoorbeeld een webshop of een website? Of werkt u veel digitaal of heeft u uw bedrijfsprocessen gedigitaliseerd? Zorg er dan voor dat ook de online privacy en online security goed geregeld zijn. Bij Marotura kunnen wij voor u in kaart brengen hoe de privacy van uw klanten en medewerkers gewaarborgd is. Ook kunnen we voor u analyseren hoe de online security geregeld is. Binnen ons team hebben enkele medewerkers zich hier volledig op gespecialiseerd en helpen u graag verder.

Wij helpen u graag!

We kunnen ons voorstellen dat u graag aan de slag wilt met de digitale transformatie van uw bedrijf, maar dat u niet precies weet waar u moet beginnen en hoe u dit het beste kunt doen. Wij helpen u graag om uw bedrijf digital proof te maken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een gesprek.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte