E-commerce

E-commerce biedt verschillende mogelijkheden om de online omzet van bedrijven te vergroten en klanten te binden.

Let's talk digital

E-commerce: online shoppen of zaken doen

E-commerce is de afgelopen decennia enorm in populariteit toegenomen. Webshops en apps zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en maken het mogelijk dat consumenten en bedrijven online kunnen shoppen en zaken doen vanuit hun luie stoel, wereldwijd en op ieder gewenst moment van de dag. Snel, gemakkelijk en veilig. Dat vergt wel een goede en doordachte e-commerce strategie en een betrouwbaar e-commerce platform. Bij Marotura helpen we u graag om de grote mogelijkheden van e-commerce inzichtelijk te maken voor uw bedrijf.

Julian Oolthuis
Manager Search, Conversion & Big Data

E-commerce strategie

Bij e-commerce komt veel kijken. Een prachtige, overzichtelijke webshop bijvoorbeeld, waarin de branding van uw bedrijf en uw producten of diensten optimaal tot hun recht komen. Maar ook effectieve oplossingen als antwoorden op vragen op het gebied processen en techniek, zoals het bestelproces (inclusief retourneren), klantenservice, online betalen en technische support zoals hosting. Maar uiteindelijk begint een succesvolle webshop of andere e-commerce oplossing met een goede e-commerce strategie. Wie is uw doelgroep, wat zijn uw doelstellingen en hoe wilt u die gaan bereiken. Waar wilt u met uw bedrijf naartoe en welke bijdrage kan een e-commerce oplossing hieraan leveren. En wat is er dan nodig om hiermee vervolgens aan de slag te gaan en te komen tot een concreet e-commerce platform. Bij Marotura helpen we u graag van A tot Z op het gebied van e-commerce.

Succesvolle webshops

Om een succesvolle webshop te realiseren, is vertrouwen van groot belang. Klanten en potentiële klanten moeten kunnen vertrouwen op uw bedrijf, uw producten en diensten en uw e-commerce platform. Het gebruik van SSL-certificaten, encryptie en betrouwbare externe betaalsystemen zoals Paypal, vergroten het vertrouwen van mensen in e-commerce toepassingen. Ook is het aan te raden om duidelijk te vermelden aan welke keurmerken uw platform voldoet, bijvoorbeeld door aan te geven dat u lid bent van Thuiswinkelwaarborg of een Google Trusted Store bent. Daarnaast is de kwaliteit van de online klantenservice uiteraard belangrijk. Denk hierbij aan goede online beschikbaarheid van uw klantenservice en het gemakkelijk kunnen retourneren van bestelde producten. Op als deze manieren kunt u zorgen voor groeiend vertrouwen bij (potentiële) klanten en verlaagt u de drempel om aankopen via uw webshop te doen.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij activiteiten op het gebied van e-commerce ook afstemmen op uw Duitse klanten en doelgroepen. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Duitse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik en conversie tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Op zoek naar de e-commerce-oplossing die bij u past? Wij helpen u graag!

Thijs Holtslag
Search, Conversion & Big Data Marketeer

Een gesprek met een van onze e-commerce specialisten?

Wilt u meer weten over de kansen van e-commerce voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er komt kijken bij een succesvol e-commerce platform.