E-mailmarketing

Succesvolle e-mailmarketing begint met een goede e-mailmarketing strategie.

Let's talk digital

Haal meer rendement uit e-mailmarketing

Wilt u aan de slag met e-mailmarketing of nieuwsbriefmarketing? En wilt u meer rendement halen uit uw online nieuwsbrieven? Bijvoorbeeld omdat uw nieuwsbrieven niet goed (genoeg) geopend worden of omdat er procentueel gezien maar weinig lezers doorklikken naar uw website of webshop? Bij Marotura helpen wij u graag om uw resultaten op het gebied van e-mailmarketing te verbeteren!

Jolien Lankheet
Digital Marketeer

Nieuwsbrief versturen

E-mailmarketing gebeurt vaak in de vorm van nieuwsbriefmarketing, oftewel het versturen van een nieuwsbrief. Bij Marotura werken we voor nieuwsbriefmarketing met MailChimp. Dit is een gebruiksvriendelijke online tool om nieuwsbrieven op te stellen, te versturen en het bereik en klikgedrag van lezers te monitoren. Het versturen van een online nieuwsbrief is een laagdrempelige en relatief makkelijke manier om (potentiële) klanten te benaderen. Bijvoorbeeld om nieuws en informatie over uw organisatie en uw diensten of producten te delen. Of uw klanten te informeren over interessante aanbiedingen. Toch is het versturen van een online nieuwsbrief niet zo eenvoudig als het klinkt. Voordat je op de verzendbutton klikt moet je namelijk een aantal dingen helder en goed ingericht hebben. 

Zorg voor een goede e-mailmarketing strategie

De basis voor succesvolle e-mailmarketing is een goede e-mailmarketing strategie. Een goede strategie helpt om (meer) rendement te halen uit uw (geautomatiseerde) nieuwsbrieven. Dat begint bij het in kaart brengen van je doelgroep (voor wie is de nieuwsbrief bedoeld?) en doelstelling (wat wil ik met de nieuwsbrief bij mijn doelgroep bereiken?). Vervolgens is het belangrijk om daar de inhoud van je nieuwsbrief op af te stemmen. Het gaat er dan dus om dat je nieuwsbrief relevante content bevat voor de ontvanger; informatie waar de ontvanger echt behoefte aan heeft dus. Daarmee zorg je voor de grootste kans dat de ontvanger de nieuwsbrief ook echt ziet, opent en leest. En uiteraard daarna overgaat tot de gewenste actie om te zorgen voor conversie voor uw bedrijf.

E-mailmarketing uitbesteden?

E-mailmarketing vraagt kennis en – net zo belangrijk – tijd om hiermee bezig te zijn. We begrijpen heel goed dat dit niet altijd binnen uw bedrijf aanwezig is, dus desgewenst kan Marotura dit voor u verzorgen. Als u uw e-mailmarketing wilt uitbesteden, dan is de eerste stap dat wij ervoor zorgen dat de basis goed op orde is. Dat betekent dat wij allereerst uw huidige e-mailtemplate, account en behaalde resultaten onder de loep nemen. Hierin nemen wij bijvoorbeeld ook de activiteiten van de bezoekers op uw website mee. U kunt bijvoorbeeld denken aan pagina’s die goed scoren en wel of niet converteren. Op basis van onze bevindingen stellen wij een strategie en planning op met stappen die u kunt ondernemen om meer rendement uit uw nieuwsbrieven te halen.

Diverse e-mailactiviteiten

We kunnen u helpen met verschillende activiteiten. Bij ons kunt u terecht voor:

  • E-mailmarketing: strategie en planning
  • Inrichting en optimalisatie van uw MailChimp account
  • Template ontwikkeling (design en redesign)
  • Het opzetten, implementeren en verzenden van campagnes
  • Plug-ins met uw website, webshop en Analytics
  • Workshops en trainingen over het gebruik van MailChimp
  • Monitoren van bezoekersgedrag
  • Contentrealisatie
  • Maken en versturen van de nieuwsbrief via MailChimp

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij e-mailmarketing ook voor Duitse klanten en doelgroepen implementeren. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Nederlandse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Samen meer leads genereren?

John Roerdink
Digital Marketeer

Met ons in gesprek over e-mailmarketing of nieuwsbrief marketing?

Benieuwd naar hoe u e-mailmarketing of nieuwsbrief marketing slim kunt gebruiken voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er mogelijk is op dit gebied.