Een website die geld oplevert én er mooi uitziet!

Tegenwoordig is een website het visitekaartje voor je bedrijf. Een goed design is niet alleen van belang van voor de uitstraling van een website, ook voor de functionaliteit is de ontwerpstijl van je site van invloed. In deze blog vertelt Linda over de trends op design gebied.

Flat design

Sinds we vanaf 2017 met de ontwerpstijl ‘flat design’ werken zien we dat mobiele prestaties en conversies van de websites van onze klanten sterk zijn gestegen.

Flat design is een ontwerpstijl die wordt gekenmerkt door minimalisme: eenvoudige vormen, felle kleuren en elegante typografie. Bij flat design ontbreken realistische effecten zoals schaduwen en natuurlijke 3D effecten waardoor een site er rustiger en duidelijker uitziet. Ook laadt een site met flat design sneller dan een site die wel realistische effecten heeft.

Een minimalistisch clean design en het snel laden van websites zijn op dit moment erg trendy vanwege twee belangrijke redenen. Ten eerste vanwege het goed functioneren van een website op diverse apparaten. Ten tweede omdat websites met een minimalistisch design een hoge SEO-waarde hebben. Dit betekent dat zoekmachines jouw website veel hoger waarderen als deze volledig is geoptimaliseerd!

Minimalistisch betekent niet meteen saai. Hoge contrasten met heldere kleuren, illustraties en aparte lettertypen vormen samen een erg goede basis voor een uitstekende gebruikerservaring die erg aantrekkelijk is. Zo kan de gebruiker eenvoudig door de website browsen en snel vinden wat er gezocht wordt. Je website zal waarschijnlijk sneller converteren.
Daarom is en blijft Flat Design een trend in 2019.

Asymmetrische lay-outs

Door zorgvuldig en bedachtzaam het standaard rasterpatroon van webdesigns te doorbreken kunnen we een uniek webdesign maken. Het herhalen van onregelmatige patronen, het creatief gebruik van witruimte en de typografie zorgen voor een gevoel van diepte in de website. Hierdoor wordt jouw content veel aantrekkelijker!
Met behulp van kleuren, vormen, texturen en dynamische beelden richt je de aandacht op een nieuwe en boeiende manier op de inhoud of call to actions.

Geometrische vormen

Als middenweg tussen een minimalistisch ontwerp en een ‘gecontroleerde chaos’ van een gebroken raster is er de trend geometrische vormen. Dit zijn simpele vormen zoals cirkels, driehoeken en zeshoeken. Met deze vormen kan je interessante randen of dieptes creëren.

Vaak passen deze vormen goed in elkaar waardoor ze een mooi geheel vormen. Rechthoeken vertegenwoordigen stabiliteit, cirkels zijn eenheid en ruiten zijn dynamisch. Creatief gebruik van bepaalde combinaties kan daarom heel goed een gevoel of sfeer bepalen voor je bezoeker: nog een manier om op nieuwe en boeiende wijze de aandacht te trekken!

Video en micro animaties

Een subtiele maar opvallende trend in 2019 in webdesign is micro animaties. Micro animaties zijn een krachtige manier om gebruikers een spontane en bevredigende ervaring te bieden tijdens het browsen op een website. Kleine animaties helpen gebruikers om jouw website te begrijpen, waardoor ze weten dat ze de juiste acties uitvoeren op jouw site.

Een voorbeeld van zo’n animatie is het veranderen van de kleur van een knop wanneer je er op gedrukt hebt of een veegbeweging als je de pagina ververst.

Net als dat video’s extra aandacht trekken van de gebruiker, doen deze animaties dat ook. Nog een voorbeeld van deze animatie is het invullen van een formulier. Denk maar eens aan die vermoeiende Captcha! (“de ik-ben-geen-robot-test”) Het is veel fijner als je dit gewoon kunt afhandelen met één simpele klik, dan dat je hiervoor bijvoorbeeld eerst alle verkeersborden moet selecteren.

Design voorbeelden

Wij hebben de verschillende design trends onder andere toegepast bij Het Fundament Architectuur en bij het Marnix College.

Voor het design van de website van Het Fundament Architectuur hebben we gewerkt met contrast zwart/wit en grote beelden. Het design is minimalistisch en we hebben verschillende micro animaties gebruikt.

Bij de site van het Marnix College hebben we gebruikt gemaakt van rood/wit/zwart contrast. Net als bij Het Fundament zijn er grote beelden en micro animaties aan de site toegevoegd. Verder maken we bij deze site gebruik van video en geometrische vormen.

 

Designs Marnix College en Het Fundament Architectuur

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte