ERP & CRM Implementaties

Met de keuze voor een ERP of CRM implementatie zet u als bedrijf een belangrijk stap op weg naar een efficiëntere bedrijfsvoering en meer tevreden klanten. Wij begeleiden u graag bij de selectie en implementatie van een ERP of CRM softwarepakket.

Let's talk digital

Aan de slag met het implementeren van ERP & CRM

Als u op de juiste manier aan de slag gaat met de implementatie van ERP en CRM binnen uw organisatie, dan zal dat zorgen voor efficiëntere bedrijfsprocessen, hogere klanttevredenheid en lagere kosten. Met Enterprise Resource Planning (ERP) gebeurt dat door alle interne bedrijfsprocessen te verbinden en automatiseren. En met klantrelatiebeheer (CRM) brengt u alle wensen, behoeften en andere relevante informatie over uw klanten en relaties overzichtelijk in kaart. U zorgt voor structuur in uw klantdata waarmee u de communicatie en dienstverlening richting uw klanten kunt optimaliseren.

Benny de Leeuwe
Senior Web Developer

CRM implementatie: structuur in uw klantdata

Goed ingericht CRM, oftewel Customer Relationship Management of klantrelatiebeheer, is essentieel voor ieder bedrijf. Bij CRM staat de klant altijd op nummer één om van daaruit de klantentrouw te verbeteren, de kosten te verlagen en de winstgevendheid te vergroten. Met speciale CRM software is het mogelijk om alle informatie vanuit meerdere plekken (afdelingen) binnen het bedrijf bij elkaar te brengen in één up-to-date totaalbeeld voor iedere klant. Hierdoor kunnen afdelingen die klantcontact hebben (zoals verkoop, marketing en klantenservice), snelle en goed overwogen beslissingen nemen. Van upselling en cross-selling tot het verbeteren van de klantcommunicatie en het coördineren van verkoop- en marketingcampagnes. CRM zorgt voor structuur in uw klantdata en kansen om uw klantcommunicatie te optimaliseren.

ERP implementatie biedt voordelen voor uw bedrijf

Met een ERP softwarepakket is het mogelijk om activiteiten en processen binnen uw bedrijf met één softwareoplossing te automatiseren. Met behulp van ERP software kunnen alle bedrijfsprocessen (o.a. voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek) zodanig met elkaar worden verbonden, dat alle benodigde informatie toegankelijk is voor iedere medewerker die dit nodig heeft. Doordat de gegevens slechts één keer in de database worden ingevoerd, beschikt iedereen doorlopend over dezelfde, actuele informatie. Dit bespaart tijd, zorgt voor vermindering van fouten, verhoogt de productiviteit en verbetert de samenwerking flexibiliteit binnen uw organisatie. Met de implementatie van een ERP pakket kunt u zorgen voor een belangrijke efficiëntieslag binnen uw bedrijf en daarmee een flinke kostenreductie realiseren.

Softwarepakket en implementatieplan ERP of CRM

Een ERP of CRM pakket aanschaffen en implementeren is geen goedkope aangelegenheid en vergt een behoorlijke tijdsinvestering. Maar zoals gezegd kan een ERP of CRM systeem uw bedrijf op meerdere fronten veel opleveren en besparen. Om tot een betere operationele bedrijfsvoering te komen en de informatievoorziening binnen uw bedrijf en richting uw klanten te optimaliseren, is de keuze van het juiste ERP of CRM pakket vanzelfsprekend erg belangrijk. Dat geldt eveneens voor een goede implementatie van de ERP of CRM software binnen uw bedrijf. Belangrijk is dat u de softwareoplossing en implementatiewijze kiest die het best past bij uw bedrijfsprocessen, wensen en doelstellingen. Wij helpen u graag in dit keuzeproces en bij de implementatie van uw ERP of CRM softwarepakket.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij de ERP & CRM implementatie ook afstemmen op uw Duitse klanten en doelgroepen. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Duitse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik en conversie tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Samen aan de slag? Laten we contact opnemen.

Abdeloahid Taouil
Co-founder

Een gesprek met een van onze ERP & CRM specialisten?

Wilt u meer weten over de kansen van ERP & CRM voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er komt kijken bij de implementatie van ERP & CRM.