John Roerdink

Ff ballen met onze stagiair Daan Rots

Hij ontdekte zijn voetbaltalent bij de plaatselijke SV Grol in zijn woonplaats Groenlo, maakte in zijn jonge jaren de overstap naar FC Twente en is inmiddels hard op weg naar een glansrijke carrière in de voetbalwereld. We hebben het over onze voormalige marketing stagiair Daan Rots, die binnenkort zijn handtekening gaat zetten onder een langdurig contract bij de profvoetbalclub uit Enschede

Wat zijn we trots op hem dat hij zijn grote doel nu heeft bereikt. Maar voor ons was dit eigenlijk al geen verrassing meer. Want toen hij bij ons stage liep als 16-jarige scholier, schoot hij voor FC Twente al eens een bal vanaf de middellijn in het doel van tegenstander NAC; kijk zelf maar eens naar deze wereldgoal van Daan. Naast het voetbal was Daan in 2018 nog druk bezig met zijn opleiding op het Johan Cruyff College aan het ROC van Twente. Zijn studierichting: Marketing & Communicatie. Hiervoor liep hij stage bij Marotura. Wij waren toen al nieuwsgierig over hoe hij zorgde voor een goede balans tussen school en voetbal, dus was het tijd om ff 1-op1 te ballen met hem.

Lees hier ons interview met onze voormalige marketing stagiair en voetbalspeler van profclub FC Twente Daan Rots:

Gekke vraag misschien, maar waarom voetbal?

Ik speel voetbal sinds mijn 10e. Daarvoor heb ik ook getennist en dat was ook leuk, maar voetbal is een teamsport en ik was er nog beter in dan tennis, dus daar ging ik voor.

Wat zou je willen bereiken?

Ik train om straks in het Eerste van FC Twente te kunnen starten. Het is een mooie club, tegelijkertijd was dit seizoen teleurstellend. Er zit veel meer in en ik vind dat ze niet in de Jupiler League horen. Ik denk dat ze met een andere inzet van de huidige spelers en wat nieuwe aanwas er wel weer bovenop komen. Hoe ze dat doen maakt me niet uit.

En als alles lukt, hoever zou je het dan schoppen?

Als alles mogelijk zou zijn dan wil ik spelen bij de voetbalclub Barcelona. Ik ben laatst met het Johan Cruyff College in het Barcelona stadion Camp Nou geweest. Wat was dat mooi. Wist je dat er ruim 99.000 mensen in passen? Moet je je voorstellen dat je daar speelt met al die duizenden supporters. Machtig.

Stage lopen en voetbal spelen op hoog niveau? Dat lijkt me een druk programma. Hoe combineer je dat?

Het is inderdaad druk. Ik train 6 dagen per week bij FC Twente en ik speel in de weekenden ook nog uitwedstrijden. Die zijn soms best ver weg, maar je bouwt het programma langzaam op. Eerst train je 3 dagen in de week, dan 4, 5 en dan 6. Het went en ik heb er geen moeite mee. Ik kan het gelukkig zo regelen dat ik ‘s ochtends train, ‘s middags stage loop bij Marotura en dan aan het einde van de middag weer naar de training ga.

Hoe ben je bij Marotura terechtgekomen?

Mijn vader werkt bij een klant van Marotura, Party Rent. En voetbalfanaat Achmed zit daar ook regelmatig, dus ze kenden elkaar al een beetje. Toen ik een stageplek zocht in de Marketing & Communicatie dacht mijn vader aan Achmed en zijn bedrijf Marotura. Hij heeft toen een balletje opgegooid bij Achmed en ik mocht toen contact opnemen met Marotura. Toen was het snel geregeld.

Ik ben nieuwsgierig.. Waarom Marketing & Communicatie en wat is de link met voetbal?

Marketing & Communicatie kom je overal tegen, in ieder vak. Ook bij voetbal. Het gaat om het op de juiste manier inzetten van resources en communicatie met betrekking tot klantmanagement, contractafspraken nakomen, inkopen, jezelf en je product promoten en uiteindelijk conversie. Bij Marotura leer ik er vanalles over. Eerst moet ik een stageverslag maken waarin ik allerlei disciplines binnen Marotura beschrijf. Daarvoor houd ik interviews met een aantal collega’s. Het geeft me een goed beeld over het vakgebied Marketing & Communicatie. Dat verslag heb ik bijna af en dan ga ik verder met werkzaamheden voor het project Travel in America. Dat wordt een online platform waarop mensen zich tot in detail kunnen inlezen en voorbereiden op een reis naar Amerika.

Nu je al wat collega’s gesproken hebt, wat typeert volgens jou Marotura?

Dit bureau speelt een eigen spel, net als Barcelona. En er werken hier – inclusief het management – veel voetbalfanaten. Dat is leuk. Jullie vliegen volgens mij ook veel zaken anders aan dan andere bedrijven met betrekking tot projecten, de kwaliteit van het ontwerp en in de omgang met jullie klanten. Ik geloof dat je als je wilt winnen dat je dingen anders dan anders moet doen, op jouw manier en met een team wat daar achter staat. Dus dat.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte