John Roerdink

Google for Jobs is live!

Google for Jobs is nu ook beschikbaar in Nederland! In Duitsland bestaat deze Google-service al een tijdje, maar nog steeds maken daar niet alle bedrijven gebruik van de mogelijkheden die Google for Jobs biedt.

Wat is Google for Jobs?

Google for Jobs is een uitbreiding op Google Search en bevat nieuwe zoektechnologie voor vacatures. Het Google for Jobs platform wordt weergegeven in de vorm van een snippet/widget met daarin een selectie van vacatures. Deze wordt getoond tussen de betaalde en organische zoekresultaten op de zoekresultatenpagina van Google. Vanuit deze widget kom je terecht op het Google for Jobs-platform met daarin een uitgebreider vacature-overzicht.

Wat zijn de voordelen van het zoeken naar banen via Google?

Met Google for Jobs wil Google werkzoekenden en werkgevers sneller en eenvoudiger bij elkaar brengen met relevantere zoekresultaten. Zo worden banen getoond die aansluiten bij de wensen van de zoeker. Eerder vertoond zoekgedrag, locatie en demografische kenmerken worden meegenomen bij de bepaling van vacatures. Ook kun je als zoeker zelf filteren op talloze zaken, zoals type contract en branche.

Gebruik Google for Jobs voor vacatures in uw bedrijf

Wilt u dat uw vacatures via Google for Jobs gevonden en getoond kunnen worden? Dan gaat dat niet vanzelf. Er moet namelijk eerst structured data worden toegevoegd aan de code van je website. Het gaat hierbij om specifieke informatie over de vacature, zoals functietitel, functieomschrijving, organisatie en locatie. Hoe beter en vollediger deze data is ingevuld, hoe beter de vacatures ranken in Google.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over Google for Jobs en de mogelijkheden ervan voor uw onderneming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Ga nu aan de slag met Google for Jobs!
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte