John Roerdink

Het Marveldtoernooi: ieder jaar weer een een social succes!

Volg mijn belevenissen in het Social Media team tijdens het 29e Internationale Marveldtoernooi in Groenlo.

Vrijdag 1 juni

07.00 uur – Ik werk thuis nog wat en heb nog een afspraak met een klant. Om 10.30 uur stap ik in de auto om vanuit Nijmegen richting Groenlo te rijden. Het is het derde jaar dat ik namens Marotura de Social Media verzorg op het Marveldtoernooi. Ik heb er zin in! Ieder jaar weer een intensief, maar super leuk weekend. Het biedt me steeds weer de kans om van alles op Social Media vlak uit te proberen, een interessante speeltuin! Dit jaar ben ik samen met mijn collega Saskia Rikken aanwezig op het toernooi.

11.30 uur – We starten op tijd vandaag. De eerste wedstrijden beginnen pas om 17.30 uur, maar tot die tijd is er voor ons al genoeg te doen. We melden ons bij het bestuur en halen onze shirts op. Tijd om onze werkplek voor de komende 3 dagen in te richten. Aan apparatuur geen gebrek! We zijn ‘bewapend’ met 2 laptops, 4 telefoons en een fotocamera! Nadat we onze werkplek hebben ingericht maken we een ronde over het sportcomplex, de fotografen zijn bezig om de teamfoto’s van de deelnemende teams te maken en op sommige velden wordt al getraind door de teams.

12.30 uur – Tijd voor de officiële opening van het toernooi en daarmee ook de officiële aftrap van de social media berichten die wij de wereld in sturen. We leggen de opening vast op Facebook (live) en posten berichten op Instagram, Twitter en Snapchat. We zijn begonnen!

13.30 uur – Voorbereiding is alles deze dagen, dus we lopen alle social media kanalen na. Volgen we alle deelnemende teams? We checken wat er al geposts is over het toernooi en reageren daar waar nodig. We stellen een Facebook- en Instagramadvertentie in om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten van de gebeurtenissen tijdens het Marveldtoernooi. We maken ook het plan voor vandaag op: welke piekmomenten zijn er en wat voor soort berichten kunnen we daarbij plaatsen? We zetten alvast wat berichten klaar en om 15.30 uur is het tijd voor een kop koffie. Ondertussen overleggen we ook nog met de twee videoteams die aanwezig zijn op het Marveldtoernooi.

17.00 uur – De openingswedstrijd SV Grol – FC Barcelona staat op het punt van beginnen. Bewapend met onze telefoons en camera zoeken we een goede plek langs het veld op. Zo kunnen we de start van het toernooi live delen op Facebook en ondertussen ook de andere kanalen vullen met leuke content.

De rest van de avond maken we heel wat kilometers. We proberen van elke wedstrijd iets te delen via Social Media, beantwoorden ondertussen vragen die binnenkomen via Twitter, Instagram en Facebook. Het leuke is dat er tijdens zo’n toernooi vragen binnenkomen van over de wereld, zo krijgen we vragen uit Brazilië en Spanje, met name van ouders van deelnemende spelers. En passant hebben we ook nog overleg met andere vrijwilligers van het Marveldtoernooi, zoals het videoteam, het Panna news team en teambegeleiders. De eerste twee wedstrijdrondes is het nog droog, daarna begint het een beetje te regenen. Langs de lijn is daar gelukkig weinig van te merken, het is druk vanavond!

21.30 uur – De scheidsrechter fluit de laatste wedstrijd af. Tijd om de balans op te maken. We handelen wat laatste vragen via Social Media af en plaatsen zelf de afsluitende berichten. Dag 1 zit erop, op naar dag 2.

Zaterdag 2 juni

08.00 uur – Mijn wekker gaat, ik kan het niet laten om direct te checken wat er gisteravond allemaal nog allemaal op Social Media is gebeurd. De likes en reacties stromen binnen en er zijn een hoop mensen die zelf ook over het Marveldtoernooi posten. Altijd leuk om te zien dat het zo leeft, niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Ik stap onder de douche en ga vervolgens weer richting Sportpark Den Elshof: tijd voor dag 2!

09:00 uur – We hebben een meeting met het communicatieteam, bestaande uit fotografen, reporters, mensen die de website onderhouden, etc. We bespreken hoe het gisteren is gegaan (alleen maar positieve geluiden) en hebben het ook over de dag die komen gaat. Daarna is het tijd om te ontbijten. Terwijl ik in de rij sta voor het ontbijt, kan ik meteen weer in actie komen. Een speler van Paok FC is jarig vandaag en wordt toegezongen door het cateringteam. Gelukkig heb ik mijn telefoon snel in de aanslag, waardoor dit moment direct met de volgers gedeeld kan worden.

09.30 uur – Tijd om alle Social Media kanalen weer door te lopen. Er zijn een hoop vragen binnengekomen sinds we gisteravond hebben afgesloten, die beantwoorden we allemaal. We maken ook een plan voor de rest van de dag, omdat er zoveel gebeurt vandaag, verdelen we een aantal taken.

10.30 uur – De eerste voetballers lopen het veld weer op, de wedstrijden gaan van start. Ondertussen geef ik Julian, een nieuwe vrijwilliger een rondleiding over het sportpark. Hij gaat vandaag en morgen ons Snapchat kanaal van interessante content voorzien, en dan is het natuurlijk wel handig om de weg te weten!

11.00 uur – Dit jaar is er voor het eerst een e-sportstournament op het Marveldtoernooi en die moet natuurlijk ook vastgelegd worden voor de volgers. Dus we gaan snel richting het sportcafé waar het toernooi op het punt van beginnen staat.

13.00 uur – Mijn maag begint te knorren, dus het is tijd om te gaan lunchen. Het biedt ons direct de kans om even bij te praten met collega Julian, ook hij is vrijwilliger op het Marveldtoernooi. Al 14 jaar lang is hij grensrechter.

13.30 uur – Vol energie gaan we er weer tegenaan. Instagramstory hier, Facebookpost daar, de aftermovie van dag 1 delen. Af en toe kijken we tevreden om eens heen, ondanks de weersvoorspellingen van eerder deze week is het perfect voetbalweer vandaag!

17:30 uur – De laatste wedstrijden voor vandaag zijn zojuist gespeeld. Op onze ‘werkplek’ voor dit weekend lopen we alle social media kanalen nog eens na. We beantwoorden vragen die binnen zijn gekomen en plaatsen het laatste bericht voor vandaag: de eindstand. Want het is nu bekend welke teams morgen om plek 1 t/m 4 gaan strijden en daar zijn mensen die er niet bij kunnen zijn natuurlijk erg benieuwd naar.

Zondag 3 juni

07.30 uur – Mijn wekker gaat en wederom kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen: wat is er allemaal gebeurt op onze social media kanalen sinds gisteravond? Ik zie dat er nog veel mensen zijn geweest die iets hebben gepost over het toernooi op Facebook, Instagram en Twitter. Straks maar even op reageren.

08.30 uur – Ik ben aangekomen op het sportpark en samen met Saskia schuif ik aan bij de bijeenkomst van de communicatiegroep, onder het genot van een ontbijtje. We bespreken wederom de dag van gisteren en de dag die komen gaat. Tot nu toe geen bijzonderheden, maar dat kan natuurlijk altijd veranderen!

09.00 uur – Tijd om weer een ronde te doen langs onze social media kanalen, we beantwoorden alle berichten en zetten alvast wat polls klaar voor de wedstrijden in de halve finale. We zijn benieuwd wie onze volgers denken dat er gaan winnen.

09.30 uur – De eerste wedstrijden gaan weer van start. Vandaag wordt er nog maar op 2 velden gespeeld i.p.v. 3 en dat geeft ook ons wat meer speelruimte. We proberen van elke wedstrijd iets vast te leggen. Vandaag strijden alle teams om hun uiteindelijke plek binnen het toernooi, beslissende wedstrijden dus. Dat betekent ook dat er bij wedstrijden die eindigen in 0-0 strafschoppen genomen worden. Ook die delen we live via Instagram Stories.

11:45 uur – Opeens beginnen onze telefoons druk te trillen. Via diverse kanalen krijgen we berichten binnen dat de livestream op het hoofdveld niet goed werkt. Ik loop snel even bij het wedstrijdsecretariaat naar binnen, zij zijn op de hoogte van het probleem (en worden ook platgebeld) en er wordt aan gewerkt. We beantwoorden alle berichten van volgers die we binnenkrijgen en gelukkig werkt de livestream snel weer. Handig, want ook dat kregen we te horen via één van de volgers op Social Media.

13.30 uur – De dag vliegt voorbij, we zouden bijna vergeten om wat te eten! Nadat we weten wie er zullen strijden om de toernooiwinst in de finale (FC Barcelona en AFC Ajax), lopen we snel even de sporthal binnen om te eten. Veel tijd hebben we niet, want ondertussen wordt er buiten verder gespeeld om de overige plekken en dat willen we natuurlijk ook allemaal vastleggen.

15.00 uur – We bereiden het één en ander voor voor de finale die om 15.45 uur gaat beginnen. Tijdens de finale gebeurt er veel en willen we ook zoveel mogelijk live delen, daarom bereiden we dat wat we kunnen alvast voor. Dan zetten we koers richting het hoofdveld en zoeken een goede plek vanuit waar we verslag kunnen doen.

15.45 uur – De finale gaat beginnen: FC Barcelona en AFC Ajax komen het veld op. Nadat het Barça clublied en het Wilhelmus heeft geklonken, klinkt het fluitje van de scheidsrechter: we zijn begonnen! Het is een spannende wedstrijd en het is druk langs de lijn. De supporters worden beloond, ze krijgen maar liefst 4 goals te zien! Bij het laatste doelpunt heb ik een lucky shot. Ajax staat met 1-2 voor en de speeltijd zit er bijna op. En dan scoort Dillon Hoogewerf (topscorer en speler van het toernooi) in de allerlaatste seconden de 1-3. Zijn teamgenoten rennen in uitzinnige vreugde het veld op en de scheidsrechter fluit af. Ajax wint het Marveldtoernooi!

16.45 uur – De prijsuitreiking vindt plaats. Een mooi einde van weer een succesvol Marveldtoernooi. Na de prijsuitreiking lopen we nog eenmaal terug naar onze werkplek. We bekijken alle reacties die binnenstromen op de winst van Ajax. Ondertussen krijgen we de foto’s van de prijsuitreiking, die plaatsen we ook op alle Social Media kanalen. Langzaam wordt het tijd om af te sluiten om vervolgens aan te sluiten voor een drankje bij alle andere vrijwilligers (het zijn er maar liefst 300) die samen het toernooi tot een succes maken.

Ben je benieuwd wat we allemaal gepost hebben tijdens het Marveldtoernooi? Bekijk het via de volgende kanalen:
https://www.facebook.com/marveld.toernooi/
https://www.instagram.com/int.marveld_tournament/
Snapchat: @marveldtoernooi

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte