Hoe kan ik mijn bedrijf vooruit brengen?

Je medewerkers werken hard, de klanten zijn geïnteresseerd in jouw producten en de omzet stijgt maandelijks. Kortom, je bedrijf is goed op pad! Maar als eigenaar denk je vast wel eens: ‘Hoe kunnen we dit nog verder verbeteren?’. In de tijd van glasvezel internet, social media en apps is er altijd wel iets wat er beter kan, maar het grootste potentieel ligt in de digitalisering van jouw bedrijfsprocessen. De digitalisering van bedrijfsprocessen biedt allang niet meer alleen voordelen voor grote bedrijven, ook kleinere ondernemingen kunnen behoorlijk hiervan profiteren. Dit blogartikel neemt je mee in de wereld van de Industry 4.0 en verklaart je hoe je jouw bedrijf met behulp van de digitalisering vooruit kunt brengen.

Industry 4.0: De digitalisering van bedrijfsprocessen

De digitalisering van bedrijfsprocessen – je hoort het tegenwoordig overal, maar wat is het nu eigenlijk precies? Een geslaagd voorbeeld van het digitaliseren van processen binnen jouw bedrijf is het koppelen van de webshop met andere processen binnen marketing, logistiek en productie. Op deze manier kun je bijvoorbeeld marketingmiddelen automatisch naar klanten sturen, zodra deze een bepaald product hebben gekocht. Denk hierbij aan e-mailmarketing met mails waarin de vraag gesteld wordt hoe het product bevalt of mailings met waardebonnen voor de volgende aankoop. Natuurlijk biedt de digitalisering van bedrijfsprocessen ook vele mogelijkheden op groter niveau. De productie binnen jouw bedrijf bijvoorbeeld, kan compleet geautomatiseerd worden. Bijvoorbeeld machines die automatisch opstarten zodra er een bestelling is geplaatst. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de branche waarin je werkt, zijn er talloze mogelijkheden voor de digitalisering van bedrijfsprocessen. Als je meer wil weten over de individuele mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem dan contact op met mijn collega’s bij Marotura.

Is het een lonende investering of een mislukking?

Als gedreven eigenaar denk je nu waarschijnlijk: ‘Allemaal leuk en aardig, maar wat heb ik hier nu precies aan?’. Dit is een goede vraag! De digitalisering van bedrijfsprocessen biedt vooral twee grote voordelen, namelijk het besparen van tijd en geld. Gedigitaliseerde bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat bepaalde interne en externe werkzaamheden automatisch worden uitgevoerd, waardoor jouw medewerkers zich op andere dingen kunnen richten. Hierdoor wordt jouw bedrijf duidelijk productiever. Dat betekent dat je niet alleen meer omzet kunt genereren, maar ook dat je geld bespaart, omdat je interne werkprocessen sneller worden uitgevoerd. Denk hierbij bijvoorbeeld, aan de volledig geautomatiseerde productielijn of het geautomatiseerd versturen van marketing gerelateerde e-mails. Daarom kun je met grote zekerheid stellen dat de digitalisering van bedrijfsprocessen een lonende investering zal zijn.

Je bent goed op pad, maar het kan nog beter!

Zoals in het begin aangegeven: Het kan altijd nog beter! Als je meer wil weten over de mogelijkheden voor het digitaliseren van bedrijfsprocessen binnen jouw onderneming, neem dan graag contact op met mijn collega’s bij Marotura.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte