Internationale Dag van de Vriendschap

Jaarlijks vindt op 30 juli de Internationale Dag van de Vriendschap plaats. Op deze dag staat de vriendschap tussen mensen, relaties tussen landen, culturen en individuen centraal. Deze dag is een initiatief van de Verenigde Naties. Het idee achter deze dag is om de dialoog tussen beschavingen te bevorderen, maar ook het bevorderen van solidariteit, wederzijds begrip en verzoening. Deze dag bestaat dus om stappen te zetten richting wereldvrede.

De Internationale Dag van de Vriendschap is een dag om stil te staan bij de vrienden die je hebt en ze te laten weten hoe belangrijk ze voor jou zijn. Pak deze dag eens je telefoon om die vrienden waar jij (te) lang geen contact meer mee hebt gehad een berichtje te sturen om bijvoorbeeld een kopje koffie te gaan drinken.

Wat is vriendschap?

Er zijn vele definities voor vrienden te vinden, maar iedereen geeft er een andere betekenis aan. De een noemt een kennis al een vriend, terwijl de andere meer eisen stelt aan een vriendschap en iemand eerder een kennis dan een vriend noemt. Daarnaast is er ook nog de ‘goede vriend’, de boezemvriend(in) of de hartsvriend(in)’. Deze vrienden worden ook wel beschouwd als beste vrienden. Ook over de betekenis van een ‘beste vriend’ heeft iedereen een andere mening.

Vriendschappen binnen Marotura

Binnen Marotura zijn ook vriendschappen ontstaan tussen verschillende culturen. We hebben Duitse, Marokkaanse en Nederlandse collega’s. We leren veel van de verschillende culturen en bijbehorende gewoontes en deze zijn dan ook regelmatig het onderwerp van gesprek tijdens de pauze. Geïnteresseerd wordt er geluisterd naar de verhalen over de verschillende culturen en er wordt regelmatig gevraagd ‘Hoe zit dit dan in Duitsland of in Marokko?’. Zo leert iedereen van elkaar en elkaars culturen.

Vriendschappen versterken

We merken bij Marotura dat vriendschappen tussen de verschillende culturen elkaar versterken en dat de verschillende culturen gerespecteerd worden. Dit heeft weer een uitwerking op onze partners. We kunnen goed inspelen op klanten uit verschillende culturen en weten hoe we de klanten van onze partners het beste kunnen benaderen. Bent u benieuwd hoe wij uw klanten het beste kunnen benaderen? Neem contact op met Marotura en wij helpen u graag.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte