IT-strategie

Een IT-strategie vormt de onmisbare digitale ruggengraat voor een bedrijf en het kompas om op de juiste manier om te gaan met de groeiende impact van nieuwe  IT-ontwikkelingen.

Let's talk digital

IT-strategie op maat

Door de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving wordt de impact van informatietechnologie (IT) op bedrijven steeds groter. Tegelijkertijd worden de beslissingen die genomen moeten worden op het gebied van IT niet alleen steeds belangrijker, maar ook steeds complexer. Zeker voor midden- en kleinbedrijven, waar lang niet altijd de benodigde kennis in huis is om de juiste IT-keuzes te maken voor de continuïteit van uw bedrijf op de lange termijn. Bij Marotura kunnen we u helpen met een IT-strategie op maat voor uw bedrijf, waarbij IT en business optimaal worden geïntegreerd.

Achmed Taouil
CEO/Digital Transformation

ICT strategie voor uw bedrijf

Stilstand is achteruitgang, luidt een bekend gezegde. Dat geldt zeker op het gebied van ICT, waar nieuwe ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Het is essentieel om hierin mee te kunnen gaan. Niet alleen om niet achterop te raken bij de concurrentie, maar ook om als bedrijf te kunnen blijven voortbestaan. Want gebrek aan wendbaarheid en innovatiekracht zijn funest voor bedrijven in een wereld waar nieuwe digitale oplossingen en digital proof organisaties de boventoon voeren. Met een goede ICT strategie kan uw bedrijf op de juiste manier omgaan met digitale ontwikkelingen in de markt en de regie in eigen hand nemen. Of het nu gaat om applicatie- en data integratie, procesoptimalisatie en IT security risico’s; uw ICT strategie vormt het vertrekpunt voor alle ICT-vraagstukken binnen uw bedrijf.

Agile IT-strategie

De aanpak die nog vaak wordt gebruikt om te komen tot een IT-strategie is vaak een proces met een lange doorlooptijd en daardoor ook hoge kosten. Bovendien loop je hierdoor als bedrijf het risico dat nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden op IT-gebied niet of te laat worden opgemerkt en benut. Bij Marotura geloven we daarom meer in een agile aanpak met kortere doorlooptijd en waarin sneller (deel)resultaten worden geboekt. Bij deze aanpak ligt de focus op veranderingen binnen de volgende aandachtsgebieden: 

  • Policies
  • Business Development & Growth
  • Collaboration
  • Continuity & Security
  • IT Governance & IT Organization
  • IT Innovation

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij uw IT-strategie ook afstemmen op uw Duitse klanten en doelgroepen. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Duitse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik en conversie tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Samen innoveren? Laten we contact opnemen.

Redouane Taouil
Co-founder

Een gesprek met een van onze IT-strategie specialisten?

Wilt u meer weten over een agile IT-strategie voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er komt kijken bij het opstellen van een IT-strategie.