Leadgeneratie

Leadgeneratie is bij uitstek geschikt voor bedrijven die actief zijn in de wereld van business-to-business (B2B).

Let's talk digital

Wat is leadgeneratie?

Leadgeneratie betreft alle activiteiten die je doet om in contact te komen met potentiële klanten. Dat gebeurt meestal door een probleem aan de kant van de klant zichtbaar te maken en daar vervolgens met jouw product of dienst een oplossing voor te bieden. Met leadgeneratie wek je bij klanten interesse voor jouw oplossing en stimuleer je ze om over te gaan tot de gewenste actie. In eerste instantie betreft dat eigenlijk altijd het eerste contact met een klant en het verzamelen van (contact)gegevens of informatie van de websitebezoeker. Daarmee is die zo belangrijke eerste stap in het leadgeneratietraject gezet die uiteindelijk moet leiden naar een geconverteerde lead.

Julian Oolthuis
Manager Search, Conversion & Big Data

Online leadgeneratie

Het gros van alle aankopen begint tegenwoordig met een zoekopdracht in Google. Voor bedrijven is het daarom van groot belang om de online leadgeneratie goed ingericht te hebben. Online leadgeneratie kan op verschillende manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld via Search Engine Advertising (SEA), zoals online advertenties via Google Advertising. Een andere manier betreft content marketing, waarbij je je doelgroep via goede SEO content naar jouw website trekt en daar de eerste interactie met ze aangaat. Ook het aanbieden van een whitepaper (whitepaper marketing) is een veelgebruikte vorm van online leadgeneratie. Dat geldt ook voor e-mailmarketing om potentiële klanten te stimuleren zich in te schrijven voor een online nieuwsbrief of mailing. Alles gericht op het verzamelen van (contact)gegevens of informatie van de potentiële klant.

B2B leadgeneratie voor bedrijven

Leadgeneratie is zeer interessant voor bedrijven die actief zijn op het gebied van business-to-business (B2B). Bij B2B heeft de klant, in dit geval ook een bedrijf, vaak meer tijd nodig om zich te verdiepen in een product of dienst voordat hij/zij tot aankoop overgaat. Het betreft vaak een langduriger en ingewikkelder aankoopproces dat wordt doorlopen (de zogeheten buyer journey). Het is hierbij extra belangrijk om de koper (de buyer persona) goed te begeleiden tijdens dit proces en de lead succesvol te laten zijn. Een goede leadgeneratie strategie is hierbij cruciaal.

Nederland & Duitsland

Wij zijn digitale experts voor zowel de Nederlandse als de Duitse markt. Daarom kunnen wij leadgeneratie ook voor Duitse klanten en doelgroepen implementeren. Onze Duitse Marotura-collega's zijn native speakers en weten precies hoe u zich kunt onderscheiden en succesvol kunt zijn op de Nederlandse markt. Profiteer van onze expertise en vergroot uw online bereik tot ver over de Nederlands-Duitse grens!

Online leadgeneratie tools

Samen genereren we meer kwalitatieve leads!

Thijs Holtslag
Search, Conversion & Big Data Marketeer

Met ons in gesprek over online leadgeneratie?

Benieuwd naar hoe u online leadgeneratie kunt inzetten voor uw bedrijf? Wij adviseren u graag over uw individuele mogelijkheden en gaan graag met u in gesprek over wat er mogelijk is op dit gebied.