Anna Schmalöer

Maatschappelijke verantwoordelijkheid en flexibiliteit in tijden van crisis

Bedrijven worden in tijden van crisis extra op de proef gesteld. Ondernemers moeten nu meer dan ooit over een hoge mate van flexibiliteit en creativiteit beschikken en buiten de gebaande paden op zoek gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden. Maar niet alleen in tijden van crisis, zoals de huidige coronacrisis, moeten bedrijven, organisaties en andere instellingen laten zien waar ze van gemaakt zijn. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en flexibiliteit in ondernemen is van alle tijden.

Social distancing

Bij Marotura betekent social distancing niet dat wij op sociaal vlak afstand van elkaar nemen. Integendeel, zelfs onder normale omstandigheden werken we niet allemaal op dezelfde plek. Natuurlijk passen wij ons wel aan de huidige situatie aan: we werken zoveel mogelijk vanuit huis, en vergaderingen en afspraken met klanten vinden online plaats - helemaal in lijn met ons motto: All Online Business

Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen

In deze tijden krijgt maatschappelijke verantwoordelijkheid bij ons een nieuw perspectief, want wanneer onze medewerkers vrijwillig maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, ondersteunen wij hen hier waar mogelijk graag bij. Zo zet onze collega Daniel Rodermond zich al jaren vrijwillig in bij rampenbestrijding.

Rampenbestrijding tijdens het WK voetbal

Daniel is al meer dan 17 jaar lid van de DRK, het Duitse Rode Kruis. Hij heeft voor deze organisatie een deeltijdopleiding gevolgd, die hij ieder jaar door middel van bijscholing opfrist. Zijn werkzaamheden bij de DRK omvatten onder meer:

  • noodhulpverlening;
  • het verzorgen van medische hulp bij grote evenementen;
  • rampenbestrijding. 

In 2006 vond het WK voetbal plaats in Duitsland. Hiervoor is landelijk en regionaal fors geïnvesteerd in rampenbestrijding. De overheid zorgde voor extra uitrusting en materiaal. Ook de lokale vereniging waar Daniel bij betrokken is, heeft verschillende investeringen gedaan. Regelmatig vonden er oefeningen plaats om de medische kennis op peil te houden en om de interactie met andere hulpdiensten te trainen.

Materialen en procedures zijn zoveel mogelijk gestandaardiseerd, om in geval van nood alles vlot te laten verlopen. Zo zou de rampenbestrijding bijvoorbeeld mobiele posten kunnen opzetten waar de getroffenen tijdelijk medische zorg kunnen krijgen tot ze in het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunnen worden opgenomen.

“Dit een verantwoordelijkheid die ik graag op me neem. Zo kan ik een steentje bijdragen om het een beetje veiliger en menselijker te maken."

Altijd paraat om zich volledig in te zetten

In crisistijden zoals nu met de coronacrisis moet Daniel altijd stand-by staan om in actie te komen. Toen de crisis van start ging, heeft hij dit direct met het management besproken. Vanzelfsprekend staat Marotura achter hem en steunen wij zijn inzet om de wereld een beetje veiliger en beter te maken. Wanneer het nodig is, zal hij van zijn dagelijkse werkzaamheden bij Marotura ontzien worden om zich in te kunnen zetten bij de rampenbestrijding.

“Ik ben blij, dat ik een werkgever heb, die mij niet alleen begrijpt, maar vooral ook steunt in wat ik doe. Sinds ik bij Marotura werk, ben ik al meerdere keren opgeroepen om noodhulp te bieden. Een telefoontje was altijd genoeg om alles waar ik mee bezig was te laten vallen en naar de plek des onheils te gaan."

Nieuwe kansen benutten

Daniel is niet alleen SEO- en SEA-expert bij Marotura, maar hij creëert ook voortdurend nieuwe kansen voor ons bedrijf op het gebied van New Business Development. Wanneer u als ondernemer ook voor (nieuwe) uitdagingen komt te staan met uw bedrijf, staan wij graag voor u klaar om u hierbij te ondersteunen - niet alleen in tijden van crisis. Kijk samen met ons naar nieuwe kansen voor uw bedrijf en ontdek wat u allemaal kunt bereiken op het gebied van online business.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte