Jolien Lankheet

Nieuwe Facebook functionaliteit: Services

Facebook heeft een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de zakelijke Facebookpagina, namelijk het tabblad Services. Een interessante mogelijkheid om de diensten die jouw organisatie aanbiedt aantrekkelijk te presenteren op je Facebookpagina. In deze blog leggen wij je uit hoe je de Services voor jouw Facebookpagina in kunt stellen.

Hoe werkt het?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de Services niet voor elk type Facebook pagina beschikbaar zijn. Je pagina moet hiervoor als hoofdcategorie een ‘lokale pagina’ zijn en vervolgens selecteer je dan als subcategorie ‘zakelijke diensten’. Het aanpassen van de hoofdcategorie van je pagina doe je op het tabblad ‘pagina-informatie’.

pagina-informatie

Om vervolgens de diensten voor jouw pagina toe te voegen, ga je naar je Facebookpagina en klik je op het tabblad ‘Services‘. Staat dit tabblad er bij jou niet tussen? Klik dan op ‘meer’ en vervolgens op ‘tabbladen beheren’ en sleep het tabblad services naar boven. Op onderstaande afbeelding zie je het tabblad Services op onze eigen Facebook pagina.

facebook_services_tab

Nadat je op Services hebt geklikt, kom je op een pagina waarop je jouw services kunt beheren. Om te beginnen met het toevoegen van jouw diensten klik je op ‘Add a service’. Voor elke dienst heb je de mogelijkheid om een naam, een prijs, een omschrijving (van maximaal 200 tekens, dus wees creatief) toe te voegen.

Heb je alle services toegevoegd? Dan kun je ook nog een korte introductie (maximaal 40 tekens) toevoegen door te klikken op ‘Introduce your services’. Deze tekst wordt getoond boven de services die vanaf nu op jouw tijdlijn worden getoond.

Klaar om je diensten online te zetten?

Klaar? Dan ben je nog slechts één stap verwijderd van het toevoegen van deze diensten aan jouw Facebook pagina, namelijk het publiceren van je diensten. Dit doe je door de knop bij ‘gepubliceerd‘ om te zetten. Jouw services zijn vanaf nu ook permanent terug te vinden op de tijdlijn van je zakelijke Facebookpagina.

publicatie

Denk na over de volgorde van de diensten

Let op: omdat dit een nieuwe functionaliteit is van Facebook, is het nog volop in ontwikkeling. Daardoor werkt nog niet alles even efficiënt. Denk daarom voordat je diensten toevoegt goed na over de volgorde waarin je ze toevoegt. De laatste 3 toegevoegde diensten worden op je tijdlijn getoond, de overige diensten (indien toegevoegd) staan onder een uitklap. Het is (momenteel) niet mogelijk om de diensten, nadat je ze hebt toegevoegd, opnieuw te rangschikken.

Heb je nog vragen over deze nieuwe ontwikkelingen? Of wil je weten hoe je Social Media het best voor jouw bedrijf in kunt zetten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Neem contact op
Digitale transformatie
Digitale transformatie gaat verder dan alleen het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen. Bij de digitale transformatie zorgen we er voor dat digitaal in uw DNA komt.
Ontdek meer
Online business
Op basis van kennis over uw klant en data zetten we succesvolle, creatieve online campagnes in voor uw bedrijf. Met als doel: meer leads en conversies.
Ontdek meer
Digitale specialist Nederlandse en Duitse markt
Marotura is al jarenlang actief op de Nederlandse en Duitse online markt. We zijn daarom de digitale specialist voor de Nederlandse en Duitse markt.
Ontdek meer
Altijd
op de hoogte